Last news in Fakti

17 Юли, 2022 13:27 1 085 7

Индия достигна 2 млрд. поставени ваксини

  • ваксини-
  • индия-
  • поставени-
  • дози-
  • ковид-19

Новите случаи в Индия нараснаха с 20 528 за последното денонощие

Индия достигна 2 млрд. поставени ваксини - 1
Източник: Shutterstock

Поставените по инициатива на индийското правителство ваксини срещу КОВИД-19 достигнаха 2 милиарда днес, като всички пълнолетни очакват да получат бустерни дози, докато дневният брой на заразените е на най-високото си равнище от четири месеца, съобщи Ройтерс.

Новите случаи в Индия нараснаха с 20 528 за последното денонощие, най-високата стойност от 20 февруари, предаде БТА.

По данни на индийското здравно министерство жертвите на КОВИД-19 в страната са 525 709, от които 49 за изминалия ден. Страната с население от 1,35 милиарда души е отменила повечето въведени заради коронавируса ограничения и международните пътувания се подновиха.

Премиерът Нарендра Моди приветства достигането на символичната граница. "Индия отново пише история!", подчерта той в Туитър.

Моди е подложен на обвинения от опозицията за несправяне с пандемията, която според експерти е отнела живота на милиони. Правителството отхвърля тези твърдения.

Около 80 процента от поставените в Индия ваксини са на произвежданаия в страната препарат на "АстраЗенека". Освен него се използват индийските ваксини "Коваксин" и "Корбевакс", както и руската "Спутник V". Централното правителство ускорява кампанията за поставяне на бустерни дози, за да предотврати ново широко разпространение на заразата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    18 1 Отговор
    Малееее.....на тези , и ваксините не им действат като отрова !!!??? Като на нашите италианци !!!

    Коментиран от #4

  • 2 Ами

    13 1 Отговор
    те се 1 , 4 милиарда население !
  • 3 Петър

    23 1 Отговор
    И какво от това,че Индия е достигнала2 000 000 000 ваксини? Тази новина дори много ме съмнява дали е истина,като се сетя какво е населението на Индия.
  • 4 Петър

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Мисля, че ние в България имаме доста бразилци, а не италианци.
  • 5 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    0 19 Отговор
    БРАТЯТА ИНДИЙЦИ МОЖЕ ДА НИ СЛУЖАТ ЗА ПРИМЕР👍
  • 6 Ковид

    17 1 Отговор
    Няма но някои направиха милиони от тези боламачи.Неми се мисли след някоя година колко народ ще си замине от тоя свят.Целта е ясна хем някои ще станат милирдери хем ще се намали населението на планетата .
  • 7 прогрес

    7 2 Отговор
    И без туй са много. Ами ако, станат безсмъртни?