Last news in Fakti

24 Юли, 2022 16:38 1 393 29

Проф. Мира Кожухарова: Където се събират много хора е правилно да се върнат маските

  • мира кожухарова-
  • маски-
  • връщане-
  • много хора

"Болни хора има, което налага да се вземат мерки. Аз по-скоро се придържам към критерия процент на заразените, който много нараства и към днешния ден почти 1/3 са положителни за коронавирус", заяви епидемиологът 

Проф. Мира Кожухарова: Където се събират много хора е правилно да се върнат маските - 1
Снимка: БГНЕС

Правилно е връщането на маски на местата, където се събират много хора - в градски транспорт и медицински учреждения. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

Като аргумент тя посочи увеличаването на новозаразените с коронавируса.

"Болни хора има, което налага да се вземат мерки. Аз по-скоро се придържам към критерия процент на заразените, който много нараства и към днешния ден почти 1/3 са положителни за коронавирус", заяви Кожухарова.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    53 0 Отговор
    Случайно живея в
    НОВА ,,НОРМАЛНА,, ГЕРМАНИЯ
    ,,Магията е развалена. Само най-безумно фанатичните култисти на New Normal продължават да се разхождат на обществени места в своите чумни маски и домашни костюми за защита. Но Новият нормален райх не е капут. Новият нормален Райх се... добре, нормализира.Масите са систематично обуславяни да приемат полицейското състояние на биосигурността, което глобалните капиталистически управляващи класи прилагат през последните три години. Въпреки вече неопровержимите доказателства, че „ваксините“ не предотвратяват предаването на вируса, „неваксинираните“ все още са изолирани, забранено им е да работят, да посещават училище, да се състезават в големи спортни събития и т.н. Хората все още са принудени да носят маски - символът на Новия нормален райх - в самолети, влакове, обществен транспорт, в лекарски кабинети, болници и т.н. Тук, там и навсякъде новите нормални символи и социални ритуали се интегрират трайно в ежедневието.

    Тези символи и ритуали са нещо повече от декорация на витрината на Новия нормален райх. Те са начинът, по който нашата нова „реалност“ се създава и поддържа. Масите са като актьори, принудени да инвестират емоционално в „реалността“ на една абсурдна пиеса. Колкото повече повтарят представлението, толкова по-убедителна става измислената „реалност“, независимо колко явно абсурдна е... а тя става все по-абсурдна.,,
  • 2 Майна

    36 0 Отговор
    И сега десетки хиляди хора в Германия - най-малкото, тъй като неблагоприятните ефекти от ваксините винаги са били значително по-малко докладвани - са били сериозно ранени или ... разбирате ли, убити, защото Карл и неговите фашистки нови нормални приятели излъгаха всички, отново и отново и германските медии повтаряха тези лъжи и масите на New Normal повтаряха тези лъжи, а правителството и глобалните корпорации цензурираха, деплатформираха и демонизираха онези от нас, които оспорваха тези лъжи като „крайнодесни екстремисти“, „наука“ отричащи”, „антиваксъри” и т.н.

    И това са само няколко скорошни примера. Не мисля, че трябва да предоставям изчерпателен списък. В този момент или сте добре наясно и сте способни да се изправите пред това, което се случва, или не сте, в който случай си казвате всичко, което трябва да си кажете, за да се преструвате, че това, което се случва, не се случва.
  • 3 Здравейте професор Кожухарова

    71 4 Отговор
    Предпочитам възрастните хора като вас които се притесняват от един нормален грип да им се наложи да носят противогази. За себе си мога да ви кажа че съм на 60 години и в началото на пандемията в самия прощъпулник бях в Испания и се разхождах в заведения ресторанти и на всички места където испанците се прегръщат целуват играят танцуват и се веселят защото просто те са топла нация. Те са чудесни хора. Да някои наричат циганите на Европа но това няма значение. Бях там до края малко преди да затворят летищата и да спрат полетите от тях. След това многократно пътувах и се връщах. Бях в контакт и със заразен за което разбрах след една седмица и то близък контакт. И нямам никакви проблеми..... Да госпожо Кожухарова възрастните хора и тези които са уплашени и ще умрат от страх да си сложат противогази но все още живея в свободен свят и не желая да ми налагате намордник.
  • 4 сила

    62 0 Отговор
    БАБО , ЗАЩО СА ТИ ТАКИВА ГОЛЕМИ ОЧИТЕ......на страха очите са големи бабиното......ДЕМЕНЦИЯ В АТАКА
  • 5 евро погребален агент

    38 0 Отговор
    бабо била си някога капацитет!
    марш в заслужена пенсия!
  • 6 евро погребален агент

    27 0 Отговор
    бабо била си някога капацитет!
    марш в заслужена пенсия!
  • 7 Анонимен

    58 0 Отговор
    Пак насаждане на страх и паника у хората. Това не беше ли подсъдно?
  • 8 Гост

    51 0 Отговор
    Изчезнете с тези маски...
  • 9 Уоммммм

    34 0 Отговор
    Само едно на тая: Омри ма!
  • 10 Физиотерапевт

    40 0 Отговор
    Ковид,война,маймунска шарка-яко друсат крушата.Занулиха ни ей,тази джендърска евровърхушка,която уж е избрана от нас за съвсем други работи да върши.
  • 11 123

    39 0 Отговор
    Бабе, айде да си гледаш пенсията и да не ни занимаваш
  • 12 гост

    37 0 Отговор
    Еи боклук върни се в дупката от която си изпълзяла и ни остави на мира дати се....та на маските
  • 13 Факт

    37 0 Отговор
    "Хиляда лева за първа линия",тестове и десетки лаборатории,ваксини и платени репортажи и интервюта.Пари,пари,пари-как да свърши тази сладка баница а?
  • 14 Телевизия Бобов дол

    33 0 Отговор
    Готови сме да се обзаложим че късната Есен ще има отново локални , вечерни часове и глоби . Причината официално ще е заради короната а всъщност да се предотвратят и криминалистиката гладни и студени протести.
  • 15 Доктор

    39 0 Отговор
    От медицинска гледна точка, абсурдни и вредни мерки. Въпросната докторка би трябвало много добре да знае това, следователно или изпълнява поръчка, или е в сенилна деменция. Как изведъж тези маски се превърнаха в най-голямото постижение на превантивната медицина? Някой да си спомня за задължителни маски преди ковид истерията? Маските не намаляват разпространението на респираторни инфекции. Всяко едно научно изследване преди пандемията установява това. Дори ново проучване на изследователи от Университета в Луисвил, Кентъки, измерващо ефективността на носенето на маски потвърждава, че "задължителното носене на маски не е свързано с по-ниско разпространение на SARS- CoV-2 в американските щати". Госпожата, също така би трябвало да знае, че сегашната "епидемия" е изкуствено създадена чрез въвеждането на нови критерии за епидемия от ОРЗ, вместо 200 на 10 000, заразените станаха 200 на 100 000 население. Всичко това е антимедицина. Защо хората да мислят за растящите цени, инфлацията, безработицата и т.н.
  • 16 Механик

    37 0 Отговор
    "Където се събират много хора е правилно да се върнат маските"
    Предполагам, че в името на нашето здраве ще се окаже, че няма да са разрешени гладните митинги и студените бунтове зимъска? Това ли бе една от целите?
    Колко сте прозрачни!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А50

    23 0 Отговор
    Тая бaбкa да си нaвpe в г.ъзa тая хартийка дето я държи
  • 19 Онзи

    26 0 Отговор
    Бабето или е захлебило или не разбира от медицина.
  • 20 питам си

    26 0 Отговор
    Може ли този ммухлясал иизрод да даде статистика, колко хора са спадсени от парцалите на устата и колко хора са получили странични отрицателни резултати от дишането на издишан и нечист въздух!!!!
  • 21 Име

    20 0 Отговор
    Тия старци ще уморят света!
  • 22 💉=⚰️

    20 0 Отговор
    Маските са за да ви пречупят да приемвте новия фашизъм на Глобалистите.
  • 23 Анна

    13 0 Отговор
    Много знаете да говорите и ще ви сложат наморник. И за да не претрепете умнокрасивите изведнъж около НС всичко е затворено и не можете да минете, понеже се прави ремонт. Явно страха е голям. Само че защо си мислят, че като въведат маски ще спрат хората? И кой ще ги спре, та нали жълтопаветниците са в Министерски съвет и НС! Как до вчера си палил маски, а днеска ги налягаш? Тия маски съвсем намалиха сивото вещество в главите на ония в парламента! Само аз ли мисля така, а?
  • 24 Разумен

    22 0 Отговор
    Какви маски в тази жега, ще се удошим с тези парцали на усата.
  • 25 анонимен

    14 0 Отговор
    професорке , аз съм в гражданско неподчинение и маска няма да сложа. Капиш?
  • 26 гневна

    15 1 Отговор
    И как точно установихте, че го има този "вирОс" ? С ФАЛШИВИТЕ "тестове" ли ? Или така ви ЗАПОВЯДАХА ГОСПОДАРИТЕ ВИ?
    Айде...да не ставам груба!
  • 27 гневна

    17 0 Отговор
    Като дойде ПП Възраждане на власт, ПРИКЛЮЧВА всякаква ПЛАНдемия ! Защото пандемия НЯМА. Има ПЛАНдемия
  • 28 Когато всичките сороски подлоги в НСто

    5 0 Отговор
    И министерски съвет и преЦеденството на тримореца соросоиден гумен Радев сложат парцалите на дзурлите си по цял ден , тогава може да го свалите скате и от хората....дотогава аз съм в гражданско неподчинение и се основава на правата а ми по конституция....
  • 29 Авитохол

    3 0 Отговор
    Ти специално,е редно да се пенсионираш!