Last news in Fakti

3 Август, 2022 12:26 941 4

Детска градина в Перник е под карантина

  • детска градина-
  • перник-
  • служителки

Три от служителките на градината са заразени

Детска градина в Перник е под карантина  - 1
Снимка: Shutterstock

Пернишката детска градина "Изворче" е под карантина заради COVID-19. Тя се намира в квартал "Твърди ливади", съобщи за БТА директорът Искра Чернева. Болни са две учителки и една жена от помощния персонал. Само една от учителките е била в контакт с децата. Вчера се почувствала неразположена, направила си тест за COVID-19, който се оказал положителен.

И трите заболели са ваксинирани. Детското заведение се посещава от 23 деца. Сред тях няма заразени с коронавирус. Карантината ще продължи до 8 август, включително.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рзи

    5 1 Отговор
    Ваксините работят за нас !
  • 2 заболели са ваксинирани

    6 2 Отговор
    И трите заболели са ваксинирани
    А за какво са тогава тези ваксини? Поне около мен почти всички, дето пак дават положителни тестове, са ваксинирани.
    Може би, че те са по-страхливи? При най-малкото дращене в гърлото бягат веднага да се тестват.
    Ама вече след повече от две години се знае, че този вирус не е толкова смъртоносен, колкото в началото го мислеха.
    В целия свят на тази "опасна пандемия" са починали от това малко над 6 милиона души, което за цялата планета е нищо.
    Следователно няма смисъл да се страхуваме толкова много от него и няма смисъл от маски, каски и строги мерки.

    Коментиран от #3

  • 3 Дали са само 6-7 милиона починалите?

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "заболели са ваксинирани":

    В много държави няма тестване или е много ограничено, защото просто няма средства за това. Не че драстично е намаляло населението. Но ако в семейството ти (сред най-близките ти хора) има починали от тази гадост и са под 60 годишни едва ли щеше да разсъждаваш по подобен начин.

    Коментиран от #4

  • 4 Въпросът ти е подвеждащ!

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дали са само 6-7 милиона починалите?":

    "..Ако има някой от семейството ми, който да е починал точно от това, би ми изменило мнението..."
    Всеки ден умират много хора на планетата от най-различни неща: от старост, от катастрофи, от болести, от самоубийства, от отравяне с какво ли не и т.н..
    Не е правилно, заради някаква лична трагедия да се обобщава и решава радикално за цяла страна, континент или за планетата. Още повече тука трябва да се съблюдава релацията. Колко са засегнатите, като процент от всички? Какви са последствията от т.н. "зараза"? Всички умират или само малък процент? Кои умират? Само по-напреднали възрастови групи, които имат и други тежки заболявания и тази зараза само е последната капка, която ги убива или разпределението е за всички еднакво?
    Примерно, починал ти е близък при автомобилна катастрофа и хайде правителствата да забранят пътуването и употребата на всички автомобили, понеже "са опасни"!
    Още повече тези мерки против сегашната зараза са изключително преувеличени. Има доста световно известни професионалисти, които цял живот са се занимавали и се занимават с болни от зарази, с ваксиниране, с разни опасни вируси и как населението най-ефективно да се защитава от тях. Проф. д-р., д-р., Хадич от Австрия, проф. д-р., Багди от Германия и има и доста други от САЩ, Канада, Русия и т.н.. Те категорично казват, че тези мерки срещу ковида са значително преувеличени, което не само, че не е законно, но и води до икономически тежки последствия за страните и цели региони.