Last news in Fakti

3 Август, 2022 16:53 2 046 31

Изменят част от новите COVID мерки в столицата

  • софия-
  • covid мерки-
  • промяна

Мерките не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г.

Изменят част от новите COVID мерки в столицата - 1
Снимка: БГНЕС

Променят част от новите COVID мерки в София. Днес министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев проведе среща с директора на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев. Причината е множеството въпроси постъпили в МЗ и Столичната регионална здравна инспекция относно противоепидемичните мерки, които ще важат от 4 август, информират от МЗ.

В рамките на срещата беше обсъдена актуалната епидемична обстановка в столицата. Във връзка с това от СРЗИ вече е издадена нова заповед с намален срок на действие на противоепидемичните мерки. Същите ще са в сила от 4 август до 19 август, вкл.

В заповедта се конкретизира, че мерките не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г. По отношение на големите търговски обекти, тип мол, е направено уточнение, че гражданите следва да носят предпазни маски за лице при посещение на отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 продължава

    63 3 Отговор
    варенето на робите
  • 2 Последния Софиянец

    62 6 Отговор
    Аз маска не нося нито в градския транспорт ,нито в аптеката.

    Коментиран от #12, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Долу Мерките

    73 3 Отговор
    Подадоха щото знаят, че хората вече не им се връзват и не спазват никакви мерки.
    Бойкот на незаконните мерки.
  • 6 честен ционист

    27 7 Отговор
    На зима на паркинга на Кауфланда само със зелен сертификат и купон в ръка. Левчетата няма да важат повече.
  • 7 Делю Хайдутин

    29 3 Отговор
    Ще ходя в мола и ще гледам отвън като Гаврош.

    Коментиран от #30

  • 8 Пич

    68 3 Отговор
    Идиотите ще уморят здрави хора в тази жега , с тези намордници !!! Това са криминални престъпници !!!
  • 9 ЧУЙ ЧУЙ

    12 1 Отговор
    .....ама то ТАКА ще останат без 👂👂👂БЕ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 идея

    52 3 Отговор
    Правете упражнения в магазина и тичайте. Ако ви питат защо сте без маска - спортувате на закрито.
  • 12 пияната тояга

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    На тебе твоя човек Кирчо ти е разрешил баничар или Мая Галева
  • 13 (Дявол) Ангел Кунчев

    34 4 Отговор
    Аз съм виновен за тези мерки, даже мисля да затворя цялата държава през зимата! Много искам да ви е гадно да се чувствате безпомощни и слаби защото тогава на мен ми става много хубаво! Името Ангел не ми отива зашото съм гаден и злобен жив дявол и ще подам документи за смяна на имената. Вече ще ми казвате Дявол Кратунчев разбрахте ли слуги мои!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Доктор

    43 3 Отговор
    Това е някаква нова медицина, по-точно анти-медицина. Въведоха се нови определения и критерии за епидемия, ваксини, превенция. Никога досега, маски не са използвани за превенция на здрави хора от респираторни инфекции. Същите тези мекерета, до началото на ковид истерията разпалено убеждаваха хората, че маските са напълно безсмислени (съжалявам, че не мога да кача видео с лицето Ангел Кунчев, който в интервю с Кошлуков докаваше безсмислието на маските). Всички изследвания категорично доказват това. Широкомащабно епидемиологично проучване в САЩ, на института Браунстоун, публикувано през април 2022 г. заключава, че кумулативният процент на заразяване в хода на пандемията е идентичен в щатите със задължително носене на маски и в щатите без задължително носене на маски. Смъртността също е идентична (дори малко повече са смъртните случаи на глава от населението в щатите със задължително носене на маски).
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 призив

    51 3 Отговор
    Нека всички граждани да не спазваме мерките.
  • 23 Анонимен

    39 5 Отговор
    Явно ще се гласува за Възраждане Този път!
    Първо маски после ваксина и следват бустер 1, 2,3,4,5....... на всеки 6 месеца или дори 3!

    Коментиран от #31

  • 24 Телевизия Бобов дол

    27 3 Отговор
    Някой някъде спомена ли че отново се купуват ковид ваксини или пак всичко е тайна - фирма производител , бройки , цена , ефективност и фирма която ще ги съхранява ?
  • 25 психо

    20 3 Отговор
    Смешници. Безмислени глупости... И някой взима заплата за това
  • 26 Просветен илюминат

    17 3 Отговор
    Айнщайн е казал,че с едни и същи действия да очакваш различни резултати е лудост.
    Нормално ли е след две години с тези мерки и малко почивка заради случващото се в Украйна да се продължават мерките срещу нещо,което няма доказателства за съществуването му?
    Медиите за каквото почнат масово да пишат и да пълнят главите ви,вие това започвате да храните с енергията си и го материализирате.

    Коментиран от #28

  • 27 По това се вижда

    15 1 Отговор
    че това НЕ са изобщо медицински мерки. Ако бяха, то вирусите не избират, ти сега спортуваш ли, или се мотаеш в трамвая безцелно. Дали искаш да ядеш в ресторант или влизаш в банката да си вземеш някой лев от там...
    Или има някаква медицинска логика, или това е някакъв дебилизъм прокарван с цел да ни дресират?
  • 28 ОШипка радефф

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Просветен илюминат":

    НЕ Е АЙНЩАЙН , " ХАРВАРД " !
  • 29 А ти въобще ползваш ли градски транспорт

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    ? А в аптека кога си ходил за последно? И защо смяташ, че всички ни интересуват откровенията ти.
  • 30 Ами то маса народ ходи в мола само, за д

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Делю Хайдутин":

    е на хладно през лятото и на топло през зимата. И заради кафенетата и заведенията за бързо хранене. А влизат в бутиците и магазините само, за да убиват време или по време на големи промоции. Заповедта определено е такава, за да не се дразни народа. Иначе не виждам особена полза от такава половинчата мярка. Дискотеките и нощните клубове са най-големите развъдници на ковид в момента. Но никой няма да посмее да въвежда ограничения. Поне докато(дано не се случи никога) не скочи поне 3-4 пъти броят на хората в интензивните отделения.
  • 31 Няма да има ваксини и бустери. Поне

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    не в такива мащаби каквито беше досега. Не го ли проумяхте това?Симпатизантите на Възраждане моля да не се самонавиват. Ако искат да си гласуват за Копейкин, никой не им пречи. Ако не беше пандемията дали някой от Възраждане щеше да види парламента отвътре въобще? Чак на изборите през ноември прескочиха 4 %ната бариера и то със съвсем малко и то заради решението за въвеждане на зелени сертификати от служебния кабинет, заради разпространението на Делта варианта на ковид, който беше доста смъртоносен. Сега зелени сертификати не се очертават, още повече, че отпаднаха почти навсякъде по света. Сегашният вариант на Омикрон въобще не е приятен(имам познати, които са болни в момента и твърдят че по-зле не да се чувствали от годи) но рядко води до дихателна недостатъчност. Целта на Копейкин не е да спечели изборите, защото няма никакъв шанс за това, а да се домогне до колкото се може по-голяма партийна субсидия, с която да финансира подготовката на местните избори и да има повече власт в кметствата. А защо не и да стане евродепутат. Нищо че уж не изповядвал евроатлантически ценнности. Щом бившето му другарче Джамбазки успя, защо да не влезе и той. Нищо че уж голям русофил го раздава... Ами там е свободната ниша в момента, която би му осигурила допълнителни гласове. Той дори на избори за президент се яви, с онази странна птица Гунчева за вице, а тя наскоро се отрече от него.