Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 20:05 1 255 4

Пандемията от COVID-19 все още не приключила, предупреждават здравни експерти

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Немалко хора, които са се възстановили от коронавирусна инфекция, имат оплаквания от други сериозни симптоми

Пандемията от COVID-19 все още не приключила, предупреждават здравни експерти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

КОВИД-19 все още не си е отишъл от Египет, а Световната здравна организация (СЗО) не е обявила края на пандемията, предупреди председателят на Комисията за борба с коронавируса в северноафриканската страна Хосам Хосни, цитиран от онлайн изданието "Иджипт индипендънт". Той подчерта, че гражданите трябва да продължават да спазват предпазните мерки.

Хосни заяви, че броят на постъпващите в болница пациенти с ковид, както и на смъртните случаи намалява. По думите му заболяването протича по-леко, но през зимния сезон се очаква по-бързо разпространение на инфекциите на дихателните пътища.

Немалко хора, които са се възстановили от коронавирусна инфекция, имат оплаквания от други сериозни симптоми. Ковид-19 влиза в респираторната система, но достига и до мозъка, сърцето и мускулите, добави експертът.

Смъртните случаи, вследствие на заразяване с ковид "достигнаха нула" и ситуацията е "съвсем спокойна", заяви президентският съветник по здравните въпроси Мохамед Ауад Таг Един. Той обясни, че последната вълна на разпространението на вируса е била много слаба, а симптомите при заразяване са станали леки.

По-рано министърът на здравеопазването и по въпросите на населението Халед Абдел Гафар информира, че Египет е достигнал колективен имунитет през август т.г., но този имунитет не е нито всеобхватен, нито вечен.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй тъй..

    27 0 Отговор
    Па ако вземе да свърши,измислете някоя друга пандемия,иначе умирате гладни..
  • 2 Милен

    23 1 Отговор
    За мен приключи още преди три години, явно някои хора си живеят в свой собствен свят 😂
  • 3 Хохо Бохо

    23 1 Отговор
    За нас приключи.
    Да му мислят ваксинираните Гърция, Германия и т.н...
  • 4 Преди няколко дни

    14 1 Отговор
    се върнах от Египет. Гмурках се и видях скат морена и разнообразна флора и фауна но.....никъде не видях Ков.
    И да ви кажа че в разгара на ,пандемията ,, когато затвориха Испания бях там и пак не видях този ,,дух,,