Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 12:20 968 3

Китай ускорява ваксинацията срещу COVID-19 при най-възрастните

  • китай-
  • ваксинация-
  • възрастни-
  • хора-
  • ковид-19

Националната здравна комисия заяви, че ще се стреми да „ускори повишаването на нивата на ваксинираните хора на възраст над 80 години"

Китай ускорява ваксинацията срещу COVID-19 при най-възрастните - 1
Източник: БГНЕС

Китай обяви днес, че ще ускори кампанията за ваксиниране на по-възрастните хора срещу COVID-19, след като регистрира рекорден брой нови случаи през последните дни, предаде Франс прес.

Националната здравна комисия заяви, че ще се стреми да „ускори повишаването на нивата на ваксинираните хора на възраст над 80 години и да продължи да увеличава процента на ваксинираните хора на възраст от 60 до 79 години“. За тази цел ще бъде създадена специална работна група

Нивата на ваксинираните в Китай, особено сред най-възрастните, са един от аргументите, редовно изтъквани от правителството, за да оправдае строгата си здравна политика за нулев ковид с повтарящи се локдауни, карантина за пристигащите чужденци и почти всекидневно тестване на населението.

Само 65,8 процента от хората на възраст над 80 години са напълно ваксинирани, казаха на пресконференция днес служители на Националната здравна комисия. Това се дължи на обстоятелството, че Китай все още не е одобрил РНК-ваксините, считани за по-ефективни, отбелязва АФП.

Китай регистрира днес 38 421 нови случая на местно предаване на коронавируса, което е близо до рекорда от началото на пандемията, достигнат миналия уикенд. По-голямата част от случаите обаче са безсимптомни, а броят им остава малък, имайки предвид, че населението на Китай е 1,4 милиарда, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    15 0 Отговор
    И китайците имат твърде много пенсионери.С ваксините ще редуцират бройката им.
  • 2 Фхкнб

    9 1 Отговор
    Колко много кинти Китай спечели от продажба на фалшивата си ваксина!!!
  • 3 Петя. - Jingle Bells

    10 0 Отговор
    Националната здравна комисия, как ще прикрие след това, кървавите петна върху собствената си съвест!?