Last news in Fakti

11 Януари, 2023 21:09 969 4

Обявиха грипна епидемия в Шумен

  • шумен-
  • грипна ваканция

Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата на територията на община Шумен

Обявиха грипна епидемия в Шумен - 1
Снимка: БГНЕС

Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата на територията на община Шумен за периода от 13 до 18 януари, включително. Това съобщиха от Областния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Със заповед на директора на РЗИ – Шумен д-р Пепа Калоянова от утре, 12 януари, се преустановяват и плановите консултации за здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации, които се извършват от общопрактикуващите лекари, и свижданията в лечебните заведения.

Със същата заповед се разпорежда да се ограничат провеждането на мероприятия с масов характер, както и посещенията на външни хора в затворени колективи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 1 Отговор
    Пак се почва с номерата на Ковид мафията.
  • 2 Ген Мутафчийски

    2 3 Отговор
    В Шумен яко ще се мре!
  • 3 провинциалист

    1 0 Отговор
    Защо спират имунизациите?
  • 4 А НЕ БЕ....

    2 1 Отговор
    .....нали трябва да има клиенти в моло...нищо че са със сополи...нали това е най добрата терапия ....апропо...я кажи КАЖИ ПО нова година КОЛКО анимационни филми се прожектираха в синема,А!🤔........колко концерти в н.д.ка...арена софия...и т.н.......