Last news in Fakti

7 Март, 2023 16:15 866 2

Забравете за скуката във фитнеса: Вижте кои са най-забавните тренировки

  • тренировки-
  • веселие-
  • добра форма-
  • добро настроение-
  • танци-
  • канго джъмпс-
  • групови тренировки

Идеи за тренировки, които ще тонизират тялото ви и ще подобрят значително настроението ви

Забравете за скуката във фитнеса: Вижте кои са най-забавните тренировки   - 1
Снимка: Shutterstock

Когато стане дума за тренировки и отслабване, едва ли има жена, която да не може да сподели опит. Но за съжаление, добрата физическа форма не е константа. Веднъж постигнали идеалните килограми, ние трябва да продължаваме да се грижим за себе си, хранейки се добре и тренирайки. Вероятно когато чуят израза „добра форма“, първата асоциация на много от вас е фитнесът. Но всъщност той далеч не е единственият начин, чрез който можем да се раздвижим в градски условия, пише az-jenata.bg.

Ако намирате залата, тежестите и уредите за скучни, в следващите редове ви предлагаме няколко идеи за тренировки, които ще тонизират тялото ви и ще подобрят значително настроението ви. Ето ги и тях:

Танци

Ако превключвайки телевизионните канали, попаднете на видео от състезание по латино танци, вероятно ще останете със зяпнала уста. Гримът, роклите, движенията на танцьорките са толкова изкусителни, че няма как да останете безразлични.
Ако искате да изгорите сериозно количество калории (между 300 и 800 за един час), облечете си удобни дрехи и усилете звука. Забравете за ангажиментите, децата и затрупаната с чинии мивка. Както гласи един популярен израз: „Танцувайте, сякаш никой не ви гледа“. Танците са идеална тренировка, в която участва цялото тяло. Ако пък желаете, можете да посетите групова тренировка по бели денс, хип-хоп или модерен балет. След края на сесията ще се чувствате заредени с енергия и добро настроение!

Канго джъмпс

Ако сте посещавали фитнес зала, вероятно сте виждали групи от дами, екипирани с огромни пружиниращи обувки. Вероятно това ви се е струвало странно. Но всъщност тази тренировка наподобява скачането на батут. В самото си начало системата канго джъмпс е била предназначена за подпомагане на оздравителния процес вследствие на контузии при професионални спортисти. Тя обаче бързо набира популярност и днес е известна в целия свят. Това съчетание от танци и скокове на батут ще ви зареди с усмивки и настроение и ще ви помогне да тонизирате мускулите на бедрата, дупето, корема, прасците и раменете. Тази тренировка е истински убиец на калории – за 45 минути можете да изгорите около 1000 до 1200!

Канго джъмпс е страхотна тренировка за тези от вас, които имат проблеми с лимфния застой и задържането на вода. Подскоците са много добър начин, чрез който ще стимулирате лимфния поток.

Групови тренировки

Ако посещавате фитнес зала от няколко години, внимавате какво хапвате и все пак не виждате особени резултати в начина, по който изглеждате, вероятно сте достигнали т. нар. „плато“ или „застой“. Със сигурност тежестите и кардиото са полезни за вашето здраве и кондиция, но ако те не променят визията ви, сигурно имате усещането, че тъпчете на едно място. Може би е дошъл моментът, в който да промените нещо. Посещението на групови тренировки може да бъде много по-забавно, отколкото си мислите. Разучете какви варианти има във залата до вас – body pump, табата, tap out, спининг, кросфит и какво ли още не. С всяка една от тези дейности можете да изгорите около 500 – 600 калории. Уверете се, че по време на тренировката пиете достатъчно вода. А най-добре е след нея да се подкрепите с доза протеин. Тази проста промяна в рутината може да е точно това, от което сте имали нужда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    1 0 Отговор
    Мнозинството от коконите скачащи с тия пружиниращи патъци са с мисловна дейност като на "чипосана" Уазка!
    В главите им е празно, като бивш социалистически склад за желязо, след посещение на един етнос, но важното за тях (коконите) е между краката да е пълно, естествено само след пълен преди това портфейл!

    Да ви имам "ценностите", да ви имам критериите за преуспяване в живота, пълна скръб!!!
  • 2 най-забавната тренировка

    1 0 Отговор
    Скрий салама