Last news in Fakti

9 Юни, 2023 14:15 2 120 1

Обърнете внимание на тези симптоми, не са за подценяване

  • здраве-
  • симптоми-
  • здравословни проблеми

Ако забележите някой от тях, свържете се с лекаря си

Обърнете внимание на тези симптоми, не са за подценяване - 1
Снимка: Shutterstock

Много хора не обръщат внимание на някои неразположения, които могат да бъдат признаци на сериозни заболявания. Толкова сериозни, че понякога представляват смъртна заплаха!

Понякога дори най-дребните симптоми могат да бъдат предвестници на предстоящо бедствие и изискват незабавна медицинска помощ.

Обърнете внимание на тези пет на пръв поглед незначителни сигнала, които могат да показват смъртоносни заболявания като проблеми със сърцето, бъбреците и стомаха, пише zdrave.to.

Бучка в гърлото

Така може да се прояви исхемичната болест на сърцето, което да доведе до инфаркт. Ако натискът се усеща по време на движение (при ходене или упражнения) и изчезва по време на почивка, това е особено опасно и трябва да посетите кардиолог.

Синини по тялото

Синините по тялото може просто да са резултат от удар, но също така могат да показват начален стадий на рак на кръвта - левкемия. Това заболяване предизвиква недостиг на здрави кръвни клетки, което води до синини, кървене и други проблеми с кръвообращението.

Промени в цвета на изпражненията

Промените в цвета на изпражненията може да се дължат на изменения в диетата, но също така могат да показват проблеми със стомаха и червата. Например, черните "изпражнения" могат да бъдат признак на кървене в стомаха или червата, докато белите могат да показват проблеми с жлъчните пътища.

Пулсираща болка в стомаха

Пулсиращата болка в стомаха може да е признак на аневризма на аортата - сериозно заболяване, което може да доведе до смърт. Аортната аневризма е разширение на главната артерия, която пренася кръв от сърцето до всички органи на тялото.

Силна жажда и умора

Силната жажда и умората могат да бъдат свързани с диабет - заболяване, при което нивата на кръвната захар са повишени. Ако не се лекува и не се наблюдават нивата на кръвната захар, това може да доведе до сериозни усложнения, като увреждане на сърцето, бъбреците и очите.

Не трябва да пренебрегвате необичайните симптоми и да мислите, че те ще изчезнат сами. Ако забележите някой от тях, свържете се с лекаря си по най-бързия начин. Някои заболявания, ако не се лекуват навреме, могат да доведат до сериозни последствия.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Благодаря Ви за Полезните Съвети и Статия госпожо Найденова