Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 10:16 2 069 6

Кои са най-опасните храни за закуска?

  • закуска-
  • хранене-
  • здравословни проблеми-
  • кисели храни

Тези храни мога да доведе до здравословни проблеми

Кои са най-опасните храни за закуска? - 1
Снимка: Shutterstock

Не трябва да ядете твърде кисели храни на закуска, защото това може да доведе до здравословни проблеми. Марият Мухина, диетолог и доктор на медицинските науки, разказва пред Moscow 24.

Експертът обяснява, че киселинните продукти ще имат дразнещ ефект върху стомашно-чревния тракт.

"Ако започнем деня си с портокалов сок, кисели плодове като ананас, всичко това ще допринесе за възпаление на лигавицата и дори за развитието на гастрит" - каза Мухина.

Според нея като първо хранене е по-добре да се използват алкални продукти, които няма да повлияят негативно на лигавицата на храносмилателната система. Освен това овесените ядки и омлетите са чудесни за закуска - заключи диетоложката.

Диетологът Елена Соломатина смята, че за закуска е най-добре да се яде овесена каша, защото тя има обгръщащ ефект и добро въздействие върху стомашно-чревния тракт. Според нея тази овесена каша съдържа много витамини от група В, необходими за нормалното функциониране на нервната система, както и фибри и магнезий, пише vesti.bg, позовавайки се на "Рамблер",


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    2 1 Отговор
    Правилно., п.п.овеса задължително варен.
  • 2 Дочакахме!

    4 0 Отговор
    Дочакахме от Москва да ни кажат какво да ядем. Овесена каша, другари! А защо не гречка? Иначе никакви крепостни селяни не сме.

    Коментиран от #4

  • 3 Зърнар

    3 2 Отговор
    От Украйна ли да е овеса или от нашето зърнопроизводство
  • 4 123456

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дочакахме!":

    ограниченият и промит мозък няма спасение - за всичко ви е виновна Русия .... какво ѝ е лошото на овесената каша и на гречката - пълни са с полезни вещества , фибри и минерали ....
    що ли пък да не забиеш сутрин две парчета мазна пица с две чаши кола - напитката на " успеха"

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 4567

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "123456":

    или тебе не бекон за закуска.с чаша кафе