Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 06:09 1 288 21

96 нови заразени, починаха трима с коронавирус

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

4 982 от случаите са активни

96 нови заразени, починаха трима с коронавирус - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новите случаи на коронавирус за последното денонощие са 96, 65,62% от тях не са ваксинирани, показват данните, публикувани в Единния информационен портал, предаде БТА.

Те са открити с помощта на 563 теста, което означава, че делът на положителните тестове е 17,05%. Починалите са трима, с това броят им достигна 38 520. 1 човек е излекуван, с което броят на оздравелите достигна 1 277 029 от общо 1 320 531 случая, регистрирани от началото на пандемията.

4 982 от случаите са активни, от тях 431 са хоспитализирани, включително 27 в интензивно отделение. За последното денонощие в болница са постъпили 17 души, 70,59% от тях не са ваксинирани.

През последния ден са били поставени 110 дози от ваксина срещу коронавируса. С това броят на поставените в страната дози достигна 4 677 870, със завършен цикъл на ваксинация са 2077925 души. 984 434 от тях са получили една бустерна доза, а 111 864 - и втори бустер.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кунчев

    6 0 Отговор
    ЗАТВАРЯЙЙЙЙЙЙЙЙ !
  • 2 Петър

    18 1 Отговор
    Това не е вярно и възможно, за последните 24 часа, от 5000 човека с Ковид-19, само 1 човек да е излекуван, това показват данните от Националният информационен портал за Ковид-19 който трябва да бъде закрит.

    Коментиран от #18

  • 3 Психотерор

    23 1 Отговор
    Клaйв Cтeйпълc Луиc - ceвeрнoирлaндcки пиcaтeл - „Пиcмaтa нa Душeвaдeцa“ 1942 г. Пeтилeткa прeди Oруeл

    "Притчa зa cтрaхa, кoйтo убивa":

    Рaзгoвaрят млaд мъж и дявoлът:
    - Кaк уcпя дa прaтиш тoлкoвa мнoгo души в aдa?
    - Чрeз cтрaхa.
    - Брaвo нa тeб! И oт кaквo ce cтрaхувaхa? Вoйни ли? Глaд?
    - Нe.Бoлecт.
    - Нe ce ли рaзбoляхa? Нe умирaхa ли? Нямaшe ли лeк?
    - Нe ce рaзбoляхa. Тe нaпрaвo умряхa. A имaшe лeк...
    - Нe рaзбирaм...
    - Пoвярвaхa, чe eдинcтвeнoтo нeщo, кoeтo трябвa дa зaпaзят нa вcякa цeнa, e Живoтa!
    Cпряхa дa ce прeгръщaт, cпряхa дa ce пoздрaвявaт. Ocтaвихa вcички чoвeшки кoнтaкти.
    Ocтaвихa вcичкo, кoeтo бeшe чoвeшкo! Ocтaнaхa бeз пaри. Зaгубихa рaбoтaтa cи.
    Избрaхa дa ce cтрaхувaт зa живoтa cи, дoри aкo нямaхa кaквo дa ядaт.
    Вярвaхa нa чутoтo, чeтяхa вecтници и cляпo вярвaхa, чe чeтaт иcтинaтa.
    Oткaзaхa ce oт cвoбoдaтa. Никoгa пoвeчe нe нaпуcнaхa дoмa cи. Нe хoдeхa никъдe.
    Никoгa пoвeчe нe пoceтихa приятeли и ceмeйcтвo.
    Цeлият cвят ce прeвърнa в oгрoмeн зaтвoр c ocъдeни дoбрoвoлци.
    Тe дoбрoвoлнo приeхa вcичкo! Вcичкo тoвa, зa дa прeживeят oщe eдин мизeрeн дeн.
    Нe живeeхa, a умирaхa вceки дeн! Бeшe твърдe лecнo дa ce oтнeмaт мизeрнитe им души.
  • 4 Това

    16 0 Отговор
    също е психотерор! Дa ти излизa вcякa cутрин нa вcякa тeлeвизия cвeтaтa трoицa c гeнeрaл Годжи oблeчeн в чeрнo в cрeдaтa и дa ти нaбивa, чe e cтрaшнo и "шa ca мрe"! Тoвa гo имa в някoи учeбници!
    Тoвa e eдин oт нaчинитe дa ce държи нaceлeниeтo в cъcтoяниe нa трeвoжнocт! Нe нa cтрaх - нa ТРEВOЖНOCТ!
    Зaщo ce нaпрaви? Кaтo пooтминe иcтeриятa щe рaзбeрeм мoжe би, чe нeщo ce e прoмeнилo, чe някoи ca удeceтoрили бoгaтcтвaтa и влacттa cи.........! A някoи нaпрoтив - щe ca зaгубили мнoгo!
    Някoи държaви минaхa изoбщo бeз cтруктури кaтo НOЩ! Прocтo хoрaтa тaм cи вършaт рaбoтaтa бeз мнoгo мeдиeн шум и бeз ДOПЪЛНИТEЛНO ЗAПЛAЩAНE!

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хммм

    9 0 Отговор
    "Твоята сила е в моя страх. Но ето аз вече не се страхувам и ти вече нямаш сила" Това прочетох някъде незнам откъде и от кого е. Е няма вече да треперят от страх и да си болка нещо незнайно какво за да пълня джобовете на някого.
  • 7 Петър

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "Това":

    Ааааа, да, прав си, от цялата си душа и сърце, искам тези от Националния оперативен щаб, ако някога има възможност да бъдат съдени и осъдени, това което те правеха с хората е гавра и престъпление.

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 8 Извънредно!

    7 0 Отговор
    КовидКурватаГанев е открит разчленен от Ковид
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    13 0 Отговор
    Само да попитам:

    ЗАЩО И КОЙ ВИ КАРА ДА СЕ ТЕСТВАТЕ???

    Коментиран от #17

  • 11 Подлрепям

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Всички твзи дебили да бъдат обесени
  • 12 Копипасте

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Като се поразровиш в биографиите и на тримата ще видиш, че и тримата не са за постовете на които бяха! Ако прочетеш автореферата на Кунчев за Q-треската ще видиш такъв копипейст - направо класика! Този "експерт" няма и ден практика като лекар! Кантарджиев е спец по кандидози и микози - демек гъбички и наследник на пенсионирания академик Богдан Петрунов на директорския пост в НЦЗПБ! Мутафчийски е бил коремен хирург, но вече не оперира, а като как е достигнал до шефското място на ВМА е изцяло "друга бира"?! И тия бяха назначени и "управляваха" КОВИД кризата в България!?
    И сега пак да си припомним отново началото на представлението.
    Месец март 2020г., пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".
    В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.
    Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?

    Коментиран от #16

  • 13 Някой

    3 1 Отговор
    Водеха България с 30% ваксинирани някъде. Тук пише "65,62% от тях не са ваксинирани" или 34.38% са ваксинирани или повече от броя ваксинирани в България. Преди обикновено споменава от починалите констатирани (не починали от ковида, това не се уточнява) колко са неваксинирани, когато е удобно да го кажат и пропускат, когато е неудобно да го кажат. Като нищо сред починалите има ваксинирани. А и над половината бяха със сърдечни проблеми, с давани 64.4% смъртност от сърдечно-съдови заболявания преди ковида. Сравняваха в началото със САРС-КоВ-1, когато в България умират по-малко хора от предните и следващи години. Но при ковид идиотизма постигнаха към 70 хиляди повече починали - "спасители". Някои ще умрат от страх. И страхът намалявал имунитета. ;)
  • 14 Костя

    0 3 Отговор
    Над 400 хиляди умрели от Ковид в Раша .
    Най добри са руските ваксини
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Копипасте":

    Забелязал ли си, че математика професор Витанов не го канят вече в нито една национална телевизия? Причината е, че от година и половина дава много благоприятни за хората прогнози за Ковид-19 и казва, че няма нищо страшно и всичко е точно, но в същото време дава и много лоши прогнози за развитието на войната в Украйна, казва, че Украйна ще загуби тази война. Мисля, че заради тези негови прогнози, нито една "свободна" телевизия не смее да го покани да гостува в някое нейно предаване.

    Коментиран от #19

  • 17 Кой и какво ли?

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Колегата по-горе го е описал. Нямам какво да добавя. Даже и през лятото в идиотските жеги все се намираха по няколко зомбаци с маски. Има и една група възрастни хипохондрици, които "умират" да влизат в болница, защото там било "най-сигурно" и другите за да ги "лекуват без пари".
  • 18 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Визитация. Изписване в неделя няма, само дежурен.

    Коментиран от #20

  • 19 Копипасте

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Петър":

    Математика Витанов плавно мина на Фейсбук изяви след като Бойко затвори НОЩ! А това стана точно след като въпросния Бойко разбра, че вече изобщо никога няма пак да е Министър-председател, а откъде и как е разбрал си е нова голяма тема! А Витанов обърна плочата откак разбра, че го отсвирват кардинално и окончателно от държавната КОВИД хранилка! Гладна мечка хоро не играе!
  • 20 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Читател":

    Аха, визитацията е виновна, ама друг път.
    Фалшивите статистики:
    От самото начало започнаха да ни заливат с числа, които доказваха бедствието, което предстои да преживеем. Заработи единния информационен портал, който ежедневно беше цитиран от всички медии. Едно от числата, рисуващи мащаба на бедствието в портала е т.нар. активни случаи, т.е. хората, което в момента боледуват. В началото на лято на 2022 година, след като бяха минали месеци от последната вълна и нови случаи почти нямаше, активните случаи в портала продължаваха да са стотина хиляди. Защо тия хора месеци наред не успяваха да се излекуват!? И понеже нови случаи нямаше и нямаше, явно решиха активните случаи да бъдат изписани служебно и в един момент в портала в раздел излекувани за деня, ударно започнаха да се записват по 7, по 8 хиляди излекувани дневно, и така "стопиха" активните случаи.
    Когато в един масив от числа, две от тях са откровено фалшиви, много вероятно е и останалите да не са съвсем истински.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.