Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 15:04 1 024 7

Хинков за увеличението на здравната вноска: Първо трябва да бъдат запушени пробойните в здравната система

  • христо хинков-
  • увеличение-
  • здравна вноска-
  • пробойнни-
  • здравна система

Здравният министър допълни, че в бюджета за следващата година ще бъде запазена тенденцията на ръст на средствата за превенция и профилактика

Хинков за увеличението на здравната вноска: Първо трябва да бъдат запушени пробойните в здравната система  - 1
Снимка: БГНЕС

Въпросът за увеличаване на здравната вноска няма да бъде поставян, докато не бъдат запушени всички пробойни в здравната система, коментира министър Христо Хинков по време на форума Powers Summit, цитиран от БНР.

От думите му стана ясно, че държавата няма да се откаже от механизма на клиничните пътеки, по който Здравната каса финансира болничната помощ у нас:

"Проблемът с клиничните пътеки е, че те не отчитат други фактори на болестта като съпътстващи заболявания или тежест на заболяването. Възложил съм на екип от здравни икономисти от Министерството на здравеопазването да изработят коефициенти за тежест и коморбидност към клиничните пътеки. Очаквам, че това ще доведе до положителни резултати, макар че няма да реши всички проблеми".

Здравният министър допълни, че в бюджета за следващата година ще бъде запазена тенденцията на ръст на средствата за превенция и профилактика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 1 Отговор
    Кокорчо вдига данък сгради и смет.Честито на гласувалите за Сглобката.
  • 2 с увеличението на здравната вноска

    5 0 Отговор
    Първо трябва да бъдат запушени пробойните в $чекмеджената$ система
  • 3 тарантула

    5 0 Отговор
    Единия вдига данък сгради , другия здравните .Тоест народа съвсем ще спре да плаща ! Какво се подобри в здравеопазването , че се налага това .Източват здравната каса и колкото и да стане вноската , все няма да е достатъчна .За имтния данък какво да кажа , нито Асен ми е купувал апартамента , нито ми го е обзавеждал , и ей тъй му скимнало ! Ами на мен може да ми скимне да спра да плащам . Като натиснаха бизнеса заторих и какво постигнаха ? На всяко действие има противодействие

    Коментиран от #4

  • 4 постигат монопол

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "тарантула":

    и край на дребния бизнес.
    Хляб от хипермаркета дето не мухлясва. Прясно (сухо) мляко, което не се заквасва и от домашна закваска. Кисело мляко, което издържа два месеца лятото на пряка слънчева светлина (кофичката се деформира, ама млякото е сладко и вкусно). Електроуреди и електроника, които се чупят точно един ден след края на гаранцията и т.н.
  • 5 123456

    5 0 Отговор
    Вдигайте здравната вноска - да има повече за ония шефове на болници с по 400-500 000 годишна заплата ...
  • 6 Нещастник

    7 1 Отговор
    С тези думички коморбидност и някаква тежест няма да прикрие тоталните щети, които нанася върху здравето на болните, защото здрави в България, почти не останаха. Електронните рецепти са пълна катастрофа. Пациенти искат рецепта няколко пъти, а отговорът е " в момента нямаме Интернет". Забранихте ли на лекарите да издават в такъв случай книжни рецепти, защото те отказват. Сега започва тормоз със здравните вноски и да посочи точно, кои пробойни ще запушва. Вън администраторите от здравеопазването, нужни са практикуващи лекари.
  • 7 Баба Гошка

    0 1 Отговор
    Подготвят се да купят още 15 милиона дози ковид боцки за стадото. Затова всички трябва да платят поне двойно вноските