Last news in Fakti

12 Април, 2024 15:57 2 543 6

Д-р Емилова предупреждава: Популярен метод за отслабване крие риск от рак

  • д-р емилова-
  • отслабване-
  • гладуване-
  • риск-
  • рак-
  • панкреас-
  • щитовидна жлеза

Специалистката по поддържане на оптимално тегло заяви, че трябва да внимаваме колко дълго гладуваме

Д-р Емилова предупреждава: Популярен метод за отслабване крие риск от рак - 1
Снимка: Shutterstock

Лятото наближава, а с неговото настъпване идва и желанието на всеки да изглежда добре. Безкрайните часове в тренировки и спазването на строги диети обаче не се нравят на всички. Възможността да се отслабне и да се постигне желаната фигура по алтернативен и по-лесен начин блазни мнозина и затова постоянно се прибягва към нетрадиционни и нови методи.

Един от тях, който нашумя доста напоследък, обаче може да доведе до рак.

Има случаи на хора, които са се разболели от рак на щитовидната жлеза, след като дълго време са приемали семаглутид с цел отслабване. Това каза д-р Людмила Емилова цитирана от "Фокус“.

Клинични опити върху гризачи доказват, че приемът на големи количества семаглутид води до медуларен карцином на щитовидната жлеза, заяви тя.

Семаглутидът е вещество, което се отделя от панкреаса, когато не приемаме храна по-дълго време. Това е реакция на организма при дълги периоди на гладуване, обясни специалистът.

"Когато 10 дни не се вкарват големи количества храна в организма, панкреасът започва да отделя това вещество, което стигайки до мозъка чрез кръвта, сигнализира, че няма храна. Тогава мозъкът командва да започне производството на глюкоза от мазнини. Когато не се вкарва храна отвън, резервите на глюкоза намаляват, изразходват се съответните резерви в черния дроб и тогава се произвежда глюкоза първо от мазнини. Ако дълго време не приемаме никаква храна и всички мазнини са изчерпани, започва разграждането на белтъчините, включително и на органи“, обясни д-р Емилова.

Вкарването на големи количества семаглутид в тялото венозно или чрез хапчета предизвиква разграждане на мазнините.

"Става така, че губим апетит. Намалява се отделянето на големи количества инсулин, започва нормализиране на кръвното налягане и отслабване. Това е едно гладуване, но изкуствено предизвикано от вкарването на семаглутид“, поясни специалистът.

Световната пандемия от затлъстяване не може да бъде преборена чрез прием на лекарства със семаглутид, категорична е д-р Емилова.

"Ако човек се вземе в ръце и започне да се храни по здравословен начин и се натоварва умерено физически, няма да има нужда от никакви хапчета. Лекарствата не са лишили човечеството от болести. Колкото повече лекарства се измислят и се пият, толкова по-болно става човечеството. Не можем да излъжем организма. Той е толкова съвършен“, категорична е д-р Емилова.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегача

    7 2 Отговор
    права си докторе...
  • 2 Загива й бизнеса

    7 6 Отговор
    Друго си е да ти предпише глад с ябълки за 2 бона - е така се правят пари от въздуха. Сега й умира бизнеса и реве на умрело...

    Коментиран от #3

  • 3 Факт

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Загива й бизнеса":

    Загива ли,я се огледай наоколо-пълно е с шопари.
  • 4 Внос / Износ

    3 0 Отговор
    Рецептата на др Емилова е чай и ябълки 5 звезден хотел ! 150 кг тюлени отслабват 20 кг и няколко хиледарки.
  • 5 Аха

    1 0 Отговор
    За популярните напоследък инжекции за отслабване ли става дума? Те съдържат това вещество.
  • 6 Тази Емилова

    3 0 Отговор
    и тя що народ умори!