Last news in Fakti

11 Ноември, 2015 09:23 15 964 6

10 автомобила, неприличащи на автомобили

  • странни автомобили-
  • дизайн
Почти за всеки неодушевен предмет съществуват определени критерии, помагащи ни да го идентифицираме. Например, дори и чайникът има напълно очаквани параметри и черти, които ни подсказват, че пред нас стои именно чайник. С автомобилите е същото, но има и такива, които съвсем не могат да бъдат оприличени по ясни критерии. Сега сме подбрали десет такива примера, които ни се сториха най-интересни.
 
La Quasar Unipower City Car
Този свръхстранен автомобил прилича на елемент от някой небостъргач или пък на оранжериен парник, но не и на автомобил. Не е ясно какво е предназначението му, но не е лошо в него да се возят именно мадами с къси поли.
 
Wienermobile
Това странно превозно средство прилича на хотдог и целта му е именно такава. Въпреки безспорната реклама обаче, мнозина от специалистите са на мнение, че подобни извращения с дизайна на колите са просто недопустими.
 
Briggs & Stratton Flyer
Произвежда се от 1915-а до 1925-а и впечатлява с петте си колела. Малкият бензинов мотор е интегриран именно в петото колело, което се вдига във въздуха. Когато заработи равномерно се спуска към пътната настилка и така колата потегля.
 
Dodge Tomahawk
Това е един удивителен автомобил, който е считан от мнозина за мотоциклет. Принципно возилото прилича на мотоциклет, но пък от друга страна разполага с четири колела и огромен 8.3-литров мотор SRT10.
 
GM Firebird
Под това название в автомобилния свят фигурира цял квартет прототипи, проектирани от великия Харли Ърл. Всички те са повлияни от авиацията и по-конкретно от свръхзвуковите самолети.
 
Morgan 3-Wheeler
Този автомобил с три колела и днес може да предизвика незабравими емоции от шофирането му. Именно поради тази причина производството му е подновено през 2011 година с едни, наистина много добри реплики.
 
Peel P50
Екстериорният дизайн на това странно возило прилича повече на вертикално изправено яйце, отколкото на автомобил, но въпреки всичко това Peel P50 безпроблемно може да ви закара от точка А до точка Б, например.
 
Fascination
Още един пример за отявлен дизайн, повлиян от авиацията, който обаче така и не успява да се адаптира към автомобилната действителност. От модела са построени пет екземпляра, които са "живи" и до ден-днешен.
 
Urbanina

Тази кола не само притежава уникална външност, но се явява и модулен концепт. Тя е проектирана така, че собственикът да може безпроблемно да сменя част от екстериора. Е, и в двата случая не прилича на кола, но пък е ефектна.

 
Colani C112
Това е едно от творенията на гениалния Луиджи Колани, с което достойно можем да завършим нашата класация. Формата, а и розовият цвят на автомобила могат спокойно да го наредят в артикулите на някой магазин за възрастни.

Техническите характеристики на повечето от тези возила не са съвсем ясни, но за всички останали, които приличат на автомобили, ТТ данни ще намерите ТУК

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Младен

    2 0 Отговор
    Страхотни извращения, иначе статийката е супер интересна.
  • 2 разбирач

    1 0 Отговор
    хубава статия наистина
  • 3 Лидера

    1 1 Отговор
    Можело да ме закара от точка А до точка Б. Ха ха ха ха ,че то аз и без него мога да се доставя там, но това яйце си е уникален боклук!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 exotic

    0 0 Отговор
    a GM Futurliner и Stout Scarab къде ги изпуснахте, те са много по-екзотични от някои от изброените, а може да добавим и Plymouth Prowler който даже е сериен модел. Ако говорим за концептуални модели - Ford Gyron кола с две колела. Изобщо екзотики колко щеш...
  • 6 GAZar

    0 0 Отговор
    и къде е ГАЗ-Торпедо, ГАЗ-ТР "Стрела", ЗИС-112 „Циклоп“ и General Motors LeSabre?