Last news in Fakti

7 Юни, 2016 10:22 34 137 61

И Норвегия забранява колите с ДВГ

  • електромобил-
  • норвегия-
  • забрана-
  • двг
И Норвегия забранява колите с ДВГ - 1

Четири от основните политически партии в Норвегия подготвят законопроект, който предвижда пълна забрана за използване на автомобили с бензинови и дизелови двигатели в страната след 2025 г., съобщава Dagens Næringsliv. Ако предложението бъде прието, след 9 години в скандинавската държава ще може да се карат само коли с електрическо или водородно задвижване, на които в момента се падат 24% от продажбите.

През май Норвегия стана четвъртата страна в света, където са регистрирани над 100 000 електромобила и хибрида с възможност за зареждане от битовата мрежа. Собствениците на "зелени" возила там са освободени от данък, могат да ползват безплатно добре развита мрежа от зарядни станции, да се движат в лентите на градския транспорт и да паркират безплатно.

През април Долната камара на холандския парламент подкрепи законопроект, който предвижда забрана за продажбата на автомобили с двигател с вътрешно горене през 2025 г. Против предложението гласуваха представителите на Народната партия за свобода и демокрация, според които планът е неизпълним в толкова кратки срокове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    2 4 Отговор
    а честито -кога ли ще стигнем норвежците....а кога ли румънците ,че и сърбите дори.....

    Коментиран от #2, #14

  • 2 амиии

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Волен Сидеров":

    в Бг вече няма как да бъде спряна тази крадлива мрежа на високи нива.
  • 3 амиии

    2 1 Отговор
    Норвежците това ще го постигнат.
    Населението и е по малко от на БГ
    имат висок стандарт на живот
    имат много енергия от ВЕИ като предимно от водни централи
  • 4 Бай Ганя

    2 3 Отговор
    Има няма ... 100на години сме назад в развитието. Само.
  • 5 Чакала

    1 2 Отговор
    През 2000-2001 година джордж буш младши почти преустанови производството на електрически автомобили в САЩ, няколко марки имаха готови прототипи които да пуснат в сериино производство, така забави появата на тези автомобили с 10 години, във времена на всякакви слънчеви колектори и ефективни литиево-йонни батерии все още се карат автомобили с ДВГ
  • 6 mediator37

    5 3 Отговор
    Почитателите на ДВГ ще могат да се придвижват с бойни машини на пехотата с ДВГ, че още не са се сетили и тях да забранят.
    Представям си как се кютечат на фронта и изведнъж казват- Батерията на танка падна, отиваме да зареждаме, вие ни чакайте тука, ей сега се връщаме и пак почваме да се гърмим.

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 :))

    6 2 Отговор
    Поредните ненормални политици без връзка с реалността!
    На Норвежкия климат може да си мечтаят за масово използване на електроавтомобили до второ пришествие.
  • 9 гецата

    2 4 Отговор
    колкото и да се мъчите червени тролчета, това е поредния пирон в ковчега на дивата азиатска кремълска сган.
  • 10 Бате Цецо

    4 1 Отговор
    Твърде прибързано ми изглежда след 9 години да спрат продажбата на коли с ДВГ предвид че сега продажбите им са 76%. Със сигурност ще има негодувание, а и батериите на ел. колите след 9 години едва ли ще предлагат автономността на колите с ДВГ.
  • 11 некойси

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    До 2025-та година има поне още 9 г.
    До тогава ядрения синтез може да е факт, и тогава не само задвижването може да бъде поверено на такъв източник, но и електромагнитно оръдие (ускоряващо снаряди посредством електромагнетизъм).
    Ех какви времена ни чакат, ще може да се изтрепваме така както нигока до сега.
  • 12 Наско

    7 2 Отговор
    Като са толкова зелени норвежците, защо не спрат да вадят петрол и да го продават! Вярвам, че така ще спестят много повече парникови газове, отколкото със забраната на ДВГ, ама и ще трябва да минат пак само на солена риба. Аман от лицемери!

    Коментиран от #13

  • 13 Адаш

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Наско":

    След 9 год може и да спрат. Много бързаш да ги обиждаш.
    ако спрат да добиват, тия които им го купуват няма да си намерят друг продавач ли?

    Коментиран от #20

  • 14 Дядо поп

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Волен Сидеров":

    Много си се размечтал,ние албанците не можем да
    стигнем ти говориш за норвежци,сърби и др.
    А колкото до норвежците,това е стимулиращ закон,който
    винаги може да бъде променен ако нещата не вървят в
    желаната посока.Надявам се след 9г.колите да са ел.но се
    съмнявам дали това ще бъде възможно за трактори,
    камиони,танкове и др подобна техника
  • 15 ванко

    7 2 Отговор
    Чакайте малко...веднага тръгнахте всички да коментирате с големия черпак :)
    Веднага кога сме щели стигнем албанците, румънците, африканците.

    Не сте ли се научили че не абсолютно всичко, което правят чужденците в техните си страни е безспорно добро и трябва да го внедряваме и ние.

    Пример: В някои страни има още смъртно наказание, а в други за убийство на 100 човека ти дават 20 години(просто защото нямат нито смъртно, нито доживотен). Кое е по правилно? Ами не е лесно да се каже. Стига с това преклонение пред чужденците. Ние си имаме наши традиции, наш манталитет...
    Хората узаконяват смяна на пола, гей бракове, и всякакви други иновации на новия свят, айде и ние...

    Какво му е безспорното добро на идеята за забрана на автомобилите с ДВГ?
    Само заради едно филмче на Ал Гор от преди някоя година ли? Хора, много наивно гледате на нещата.

    Айде тогава да забраним овцете, кравите, цигарите, гумите, пластмасата въобще да я няма, щом сте тоооолкова "ултра зелени" Да се затворят абсолютни всички мини за добив на абсолютно всякакви ресурси. Пълна глупост. Мислете!

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай

    6 3 Отговор
    Ами като всички са големи еколози, първо да спрат всички атомни централи на планетата, а не да забраняват ДВГ-тата. Пък като забранят използването на ДВГ, да го забранят и за корабите и за самолетите и за всичко...жалки нищожни лицемерни еврейски гадинки...
  • 18

    4 0 Отговор
    Камионите и бусовете дали ша ги забранят, с кво ша си разнасят разни стоки и материали.....
  • 19 Дядо поп

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "ванко":

    Не знам,кое е добро в Норвегия и кое не,ама знам,че
    ние сме единствената страна в Европа на която една
    четвърт от народа изчезна в чужбина и то не от добро,
    а и продължава да изчезва.
  • 20 Наско

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Адаш":

    Адаш, никъде в статията, нито пък някъде другаде се твърди, че след 9 години ще спрат да добиват. Едва ли и ще спрат, тъй като 28% от приходите в хазната идват от петролната индустрия. То е ясно, че пазарът не търпи вакуум и купувачите ще си доставят от другаде, ама без приходите от петрола, вместо "Тесла", ще минат на колела, ски, шейни и т.н. Виж какво е било след ВСВ до 60-те, когато откриват петролните залежи, в това число и газ и т.н. - криза общо взето. Та тая работа е като с ООН - всички искат мир, но произвеждат и продават оръжие.
  • 21 възмутен

    3 1 Отговор
    От написаните коментари установих:
    Местното населиние е изключително просто.
  • 22 Mercedes-Benz

    3 1 Отговор
    Целта е да се мине от един енергоизточник на друг, следователно от едно робство в друго! Защо? Защото енергоизточника наречен нефт, намалява, но намалява в контролираните от Рокфелер и Ротшилд територии, а има недокоснати залежи в НЕконтролирани от тях територии. Сега пускаме сценария с тока, за да подкопаем износа на страните добиващи петрол, ако се докопаме до ресурсите им изведнъж ще намалее производството на батерийки ако не, продължаваме по плана. Същите си продадоха дяловете наскоро в нефтодобивните компании и закупиха акции на компании занимаващи се с еко енергия, следователно овчиците защо скачат и се радват като пак ще ги дерат, господарите просто смениха ножиците с по-големи! Сега еврейчетата са седнали в Дрезден да му мислят как да ви стъжнят животеца още повече ама вие стойте и блейте по батерии, тесли, секири, длета и т.н.

    Коментиран от #27, #29

  • 23 gost

    2 0 Отговор
    значи след 9г. към холандия за бараки втора употреба.
  • 24 гочу

    6 0 Отговор
    .........пука ми на дедовия за норвежците ,че ши карат на ток! То тогава ще им се увеличи енергопотреблението в пъти и ще почнат да строят вецове ,тецове ,аецове др. които също ще замърсяват околната среда и накрая излиза ,че нищо няма да постигнат само ще минат от готини коли на Тролей. Ма то тва си е далавера за нас щото ще им изкупим колите с двг на безценица а те нека си карат Тролеите.........
  • 25 Japan

    3 1 Отговор
    Ей Гочу, представяш ли си да се изтъркулиш с едно такова тролейче у ваше село, ща земат за извънземен а тролейчето за НЛО.
  • 26 ванко

    3 1 Отговор
    А така.. Първо ще забранят книжните пари, после традиционните ДВГ автомобили и накрая(за да е завършена конспирацията) ще инплантират система от чипове, за да се знае кой какво престъпление(уж) върши. И така ще закрият традиционната полиция и служби. Чудесно, искам да се преселя там да живея! A Вие? Хора не мислете с тумбаците си. Стойността на човешкия живот и стандартът му не се измерва с толва колко кюфтета може да си позволиш и изядеш. Има други неща като свобода, личен избор...
  • 27 Фют

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Mercedes-Benz":

    Господи, колко си прав? Авакум Захов така казваше: - Търси интереса на човека, в постъпките му! какъв ли е интереса на забраняващите ДВГ? Аз лично не виждам причина да се забранява ДВГ, а да се научмат хората да използуват автомобилите си само по неотложна работа, а не да пърпорят за кеф за щяло и нещяло! но това е въпрос на самосъзнание и разбиране, а не на друго. А ии доста хора не им пука. Аз съм съгласен да карам ел. мобил, дори го предпочитам пред ДВГ, понеже карам рядко и ще ми стигне от едната точка до другата а там ще зареждам. Но ме плаши все още високата цена на батериите и неяснотата колко години биха издържали при нов автомобил? А те естественно е, ще се подобряват. Но ДВГ не е за изхвърляне. Особенно в места, където има висока влажност на експлоатация - там акумулаторните батерии биха имали къс пробег на живот и не веднъж и късо съединение на разряд, макар и да не дефектират, то разряда им ще хе по-бърз. Всичко е конкретно. Но притеснителното е, че политиците се вземат за богове и натрисат простотитите си с убедеността на едри рогати добинъци, сякаш ние нямаме мнение? А би било редно не да се заебранят, а да се проведе подходящо обучение на хората да е разхищават напразно петрола! Тоест? Ами вместо някой парапитек да иде да пие кафе с гаджето си и за да се изфука за три пресечки духа кола, да я гушне под чадъра и да идат! но като нема сиво в тиквите на много народ, включвам и политици доста, нещата са тотално о.рани в света...

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Mercedes-Benz":

    Кво предлагаш да направим ние овците срещу тези няколко процента господари, които държат 90% от световните богатства.......

    Коментиран от #32

  • 30 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Фют":

    За две пресечки ще изгориш гориво равно на 100-200мл. МАКСИМУМ, иначе относно фукането аз не виждам голяма логика. Аз например при всеки удобен случай си карам колата, защо? Защото обичам звука, обичам усещането, харесва ми да карам... Не трябва да се заклеймява нещо, защото не виждаш смисъл в него, за друг може да има смисъл. Аз например не виждам смисъл в електричките, но други ги харесват и уважавам мнението им, следователно да направим така че всеки да кара това, което му харесва и бензин, ток, нафта, газ и т.н. Това, което не могат да проумеят хората е че например един танкер или контейнеровоз, които са най-големите плавателни съдове в света, замърсява на един курс ДЕСЕТКИ пъти повече от 100 коли за целия си живот на експлоатация, защото гори мазут и няма пречиствателна станция на борда и това не е мое твърдение, а на изследователи занимаващи се с източниците на замърсяване, същото е и със самолетите. А най-големите замърсители са корпорациите, които плащат луди пари, за да им замажат следите от поредната авария или инцидент. Защо има промяна в климата (глобално затопляне не е правилния термин)? Ами една от причините е изсичането на горите в Амазонската джунгла, които са белите дробове на тая планета, там се зараждат течения и т.н. Кой сече? Ами КОРПОРАЦИИТЕ. Извода е докато не се ликвидират самозабравилите се корпорации, които дърпат конците на лакомите и самозабравили се политици, няма да има справедливост за обикновения човек и той ще страда! Корпо

    Коментиран от #34

  • 31 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Фют":

    Корпорациите са новите фараони и царе, които мачкат своите поданици и роби!
  • 32 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от " ":

    Най-малкото, което могат да направят обикновените хора е да бойкотират, повечето нововъведения, защото те не се пускат в услуга на човечеството, а в услуга на господарите. Бойкот на системата!Системата е бича,с който кликата от дегенерати на върха дърпа конците на света!
  • 33 втора ръка

    2 0 Отговор
    Представятте ли си колко ще паднат цените на автомобилите в тези страни като наближат крайните дати.Направо Рай за булгаристанеца и другите бедни европейски роднини.Дано повече страни въведат забрани,че и ние да покараме малко по-хубави автомобили,защото такава забрана в Булгаристан може да се случи след 100 год. когато вече няма да има петрол.Дано преди това си направим още една магистрала.
  • 34 Фют

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Mercedes-Benz":

    Така мислят и още няколко милиарда като теб...... Ама си е именно приматското мислене. Прости сметки, но без кръчмаря.... Ти може да изгориш 200-300 мл бензин или дизел, он ще изгориш и десетки литри чист кислород и други съставки. А това ще е равно на денонощната работа на стотици растения в една здрава гора, неизсечена от браконери, дървосекачни фирми и гета. така, че кефещий се на звука човече, ти си поредното непукистче...на което аз духам супата, но ще я духаш и ти в бъдеще, понеже когато станат катастрофални нещата, повечето хора ще я духаме - и ти виновният и аз невинният! Е, разни баровци като президенти корпоративни играчи няма да я духат те са свръхподсигурени, но са малцина. Но ти и аз ще я духаме. Щото ти е кеф бе, заради звука да чуваш... ами що не си го запишеш на телефона и си го слушай нон-стоп докато вървиш пеш за половин киллометър бе? Или ти е кеф да пърпориш на гуми? Ами аз я духам бе? И животните и растенията и твоите деца ще я духат бе! Да корпорациите са най-ефективни в унищожението...но и такива като теб съучавствуват с кеф. То и аз карам, нои главно когато се наложи за да пренеса товар и ако пътят е дълъг. В града не карам колата често. А една проститутка в съседният блок си разхожда с БМВ-то кучето в парка всяка сутрин? Ми такива като вас наред ли са бе? Ако вие сте нормалните то от нормални я духам...

    Коментиран от #50

  • 35 op champ

    0 3 Отговор
    Хах и какво сигурно замърсяването ще спре. Просто един вид замърсяване го заместваме с друг. Сигурно тея електроцентрали не замърсяват? А батериите са безвредни нали? Единственото предимство е, че електроенергията няма да се изчерпи, като нефта.
  • 36 Писна ми

    2 0 Отговор
    Отново бай Ганьо бистри политика и права, че и държи сметка на Норвегия кво да добива и продава.
    Държавата си предлага стимули за ел.колите и на който му харесва се възползва
    Масово мнението на хора карали електричка е че повече им харесва от ДВГ.
    Да не си мислите че не им харесват, но сега 1/3 си купуват плъг-ин и то при това, че ел.колите са или скъпи или с нисък пробег.
    всяка година продажбите на плъг-ини там расте с над 60%
    през последните месеци в Норвегия се продават 2000 ел.коли и толкова плъг-ина на месец,т.е. по 4000 возила с алтернативно задвижване на месец
    докато в БГ се продават 20 000 нови коли на година.
    айде бай Ганьо да не гледа в чуждата паничка а в своята.
  • 37 хахха

    1 0 Отговор
    оп чамп - писал си пълни глупости!!! Кво замърсяват батериите??? А акумулаторите на коли с ДВГ не замърсяват ли? Само да те светна, че тия страни си добиват и екологично чиста енергия, а не като Марици 1-2-3-4-5
  • 38 op champ

    3 1 Отговор
    Тоз пък няма ЕКОЛОГИЧНО чиста енергия. Дори вятърните централи вредят по един или друг начин ... на ятата птици ........

    Коментиран от #44

  • 39 РАМБО

    2 2 Отговор
    Хахха като не разбираш не се подигравай , откъде идва електричеството в акумулаторите , да не го носят твоите братчеди МАРСИАНЦИТЕ ??? А като мразиш толкова Мариците 1 2 3 4 5 недей да ползваш Мръсния им ток . Дръпни си шалтера и си топли вода САМО на слънце за да си миеш оцапания Г.З !!!
  • 40 Електрик

    0 1 Отговор
    Абе някой знае ли колко енергоемко е получаването на горива?
    да не си мислите че рафинериите са екологично чисти?
    имате ли си напредстава колко енергия използват рафинериите?
    "от едно робство в друго" пълни глупости при тези възможности сами да си произведете електричество.
    я сами се произведете бензин да видя колко ще инвестирате
    като нещете робство ходете да живеете в гората без кола, без ток, без телевизия, без телефон
    http://cleantechnica.com/2016/05/29/teslas-greener-still-cars/
    тук малко по умни глави са направили сравнение
    и то за сравнение използват голям електромобил с голяма батерия
  • 41 Епсилон

    1 0 Отговор
    много сте ми интересни, но искам да си бутате количката с детото на някой светофар на който едвам вие дишате, а камо ли 1-2 годишното дете.
    тогава ще ви изкефи ли някой кюфтак с 20 годишен дизелов мерцедес който умишлено си е изкормил изпускателната система, че да пуши точно като печка на автомобилни гум
    и тъй като сте олемите играчи после ще кажете имаме сметка помогнете че детето има дихателни проблеми, но няма да си смените бричката щото ви кефи как пърди като преяла крава

    Коментиран от #53

  • 42 Замислете се

    3 0 Отговор
    Да не си мислите че ако бяхте карали само ел.коли досега и седнете за първи път в такава с ДВГ щеше да ви харесва. Щеше да ви дразни звука, вибрацията(на жените ще им хареса), отговора на педала и други.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Давай

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "op champ":

    Измисли по добър вариант, събери средства и започни да го разпространяваш. То кусури най лесно се намират
  • 45 Далече

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "куче":

    Ти си един неграмотен при тва. Ако искаш и без гуми карай-все ми е тая- аз заради такива като теб , не живея в България.Идвам само на почивка и се удивявам ,как може да затъпява населението на България-от година на година все по -зле.

    Коментиран от #48

  • 46 Лъв

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "куче":

    Ако беше по грамотен щеше да знаеш че това ще ти помогне само с 2-3% и то при максимална мощност над 4000 оборота в минута
    а при по ниски обороти разликата е 1%, т.е. почти няма разлика
    но ти сигурно си ги продал за скрап че да има лев за ремонти по нафтовата печка

    Коментиран от #49

  • 47 Plodviv

    0 0 Отговор
    Ами чудесно... Нека наравят зареждането с електричество и водород еквивалентно на зареждането с бензин, дизел, газ и метан и няма проблеми.
  • 48 КУЧЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Далече ":

    В ЧУЖБИНА СИ ЗАЩОТО НЕ МОЖЕЩ ДА СЕ ИЗДЪРЖАШ ТУКА ЗАЩО НЕ ХОДИШ ДРУГАДЕ НА ПОЧИВКА ЗАЩОТО ИСКАТ ПАРИ А ГИ НЯМАШ
  • 49 КУЧЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Лъв":

    ХА ХА ХА С ЧИП 350 КОНЯ Е КОЛАТА ЕЛА ДА ВИДИШ КЪДЕ ИМА РАЗЛИКА РАЗБИРАЧ
  • 50 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Фют":

    Пий хаповете и лягай! Друго исках да ти кажа ама ти си явно от тия "зелени" коне с капаци, дето не са по-различни от червените диктаторчета.
  • 51 йордан иванов

    2 1 Отговор
    В Норвегия ще преминат на шейни..
  • 52 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    БРАВО
    ДАЙТЕ ГИ НАСАМ
    ПОСЛЕ НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ ЧЕ В БГ Е ЛОШО ДА СЕ ЖИВЕЕ
    ЖУЛИШ НА МАГИСТРАЛАТА КОЛКОТО СИ ИСКАШ
    И НЯМА ЗАКОНИ
  • 53 Summon

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Епсилон":

    В България ако забранят коли с ДВГ масово ще се движат каруци и велосипеди по улиците, защото масата нямат пари за свястна електричка....те за такива с ДВГ нямат а какво остава за друга, че и нова....ама такива като теб са от клуба "най-мразим да мислим".

    Коментиран от #55

  • 54 WarInside

    0 0 Отговор
    Нема да моем да одим с голфу 3 на почивка там
  • 55 един друг

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Summon":

    Тия глупости за "масата" дето няма пари за това и онова си ги разправяйте вечер докато си пиете ракийката. Същата тази "бедна" маса се движи с по няколко телефона от по 1000 лева бройката, всеки 3-4 почивни дни се мята до морета (я нашето, я гръцкото), хич не я мисли масата. А една друга пенсионерска маса подхвърля хиледарки като за световно през балконите на първия който се обади и поиска. Остави ги тези глупости дето нямали хората пари. Като се има предвид, че сивата икономика е над 50% сещай се колко нямат пари хората. Само "на хартия" нямат пари.

    Коментиран от #56, #59, #61

  • 56 някой си там

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "един друг":

    абе не точно така виж как живеят хората в провинцията и селата да кажем че в Големите градове най-вече е в София живеят охолно,но все пак малък процент са заможни
  • 57 Селянина с Колелото

    4 1 Отговор
    Точно така, малко по малко в целия свят и след това ония със 300-те коли с чаршафите ще ядат пясък и ще пият нефт. Цял свят им се кланя ма това е към края си. Боклука на света е събран точно там великия Дубай за който много от тука четящите копнеят да зърнат 10км асфалтова ивица където се карат коли над 1000к.с. И жената има по малко права от колорадцкия бръмбър. Всички да ходят на майната си първобитни хора изцеждащи живота на хората. Тея боклуци са открили нефта ...дори и това не са на правили но го използват както и произведеното от по - всиши нации. А простите им кратуни имат точно 2 гънки да ядат и .ерат. А сега искат да се населят в плодородните земи при интелигентните хора и да почнат да о.ират всичко което докосне първобитната им ръка.

    Коментиран от #58

  • 58 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Селянина с Колелото":

    Прав си за чаршафлиите, но май не си наясно, че Норвегия е един от най-големите износители на нефт и за това има толкова висок стандарт?!
    Изключително двулично, гротескно и нагло!!!
    Те ще изнасят нефт и ще тровят света, но при тях искат да им е чистичко, самовлюбени!
    дори нямат адекватно наказание за Брайвик, убил хладнокръвно 77 души!
    Това не е държава, а територия населена с презадоволени безмозъчни мекотели!!!

    Начетох се на какви ли не коментари и съм съгласен, че прогреса ще замени ДВГ, но насилственото налагане на корпоративните интереси ме отвращава! Явно капитализма е комунизъм, само че без равенство - задкулисие, лъжи и налагане на волята на шепа идиоти!
  • 59

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "един друг":

    Глупости говориш, всичко им е на кредит на тези хора, хукват веднага към Гърция на почивка едни 10-20% процента от "софиянци", които взимат малко по-големи заплати......
  • 60 Мне

    0 0 Отговор
    Който не се е качвал на Tesla S 700 коня AWD няма какво да ми говори за тролеИ! (и множественото число в БГ език НЕ се пише с "й" !).
    Това не е кола, това е безобразие. Катапулт!
  • 61 Summon

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "един друг":

    Значи, аз ракия не пия и говоря само от това което съм виждал. Тия дето обикалят по моретата после си го изплащат, сеш' ли се? Да, българина няма пари! В София заплатите са различни от тия в другите градове, да не говорим за северна България или както някой подигравателно е наричат северозападнала България....Схемата с пенсионерите не е за коментиране....да, има някой пенсионери с много пари - факт, но това не е масата от тях. Така че, не ми обеснявай кое как е в тая страна. Достатъчно съм е гледал за да мога да преценя как стоят нещата.