Last news in Fakti

12 Октомври, 2011 13:04 9 572 4

Кабрио версия за най-мощното Camaro

  • chevrolet-
  • camaro zl1-
  • audi r8 v10-
  • lamborghini murcielago lp670-4 sv-
  • mercedes-benz sls amg-
  • aston martin db9-
  • porsche 911 turbo

 

Chevrolet разпространи първите официални снимки на откритата версия на наточеното купе Camaro ZL1. Официалната премиера на този расов кабриолет ще се състои по време на автомобилното изложение в Лос Анжелис през ноември.
 
Модификацията е снабдена с мек сгъваем покрив и подобно на версията купе разполага с осемцилиндров двигател. V-образният агрегат е снабден с механичен компресор, благодарение на който мощността достига 580 к.с. Работният обем на мотора е 6.2 литра.
 
Агрегатът може да се комплектова както с шестстепенна механична трансмисия, така и с автоматична скоростна кутия. Засега от компанията не съобщават точни динамични характеристики на модела, но се знае, че и той ще е доста бърз.
 
Представители на Chevrolet заявиха, че откритото Camaro ZL1 ще изпревари много от расовите кабриолети, като дори посочиха и моделите Aston Martin DB9 и Porsche 911 Turbo, чиято мощност е съответно 470 и 530 к.с.
 
Освен всичко това откритото Camaro ZL1 ще разполага с адаптивно окачване, диференциал с повишено триене, шестбутални спирачни апарати Brembo, както и с 370 милиметрови спирачни дискове на предните колела.
 
Ще припомни, че купе версията Camaro ZL1 вече навъртя обиколки на Северната дъга на "Нюрбургринг", като даде време от 7 мин. 41.27 секунди. Този резултат нареди наточеното Camaro пред автомобили като Mercedes-Benz SLS AMG (7 мин. 44.42 секунди), Lamborghini Murcielago LP670-4 SV (7 мин. 42 секунди) и Audi R8 V10 (7 мин. 44 секунди). 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 триста итридесети

    1 0 Отговор
    добро е! бравос значи! колко ли ще лапа ? по-добре да не питам
  • 2 Kobester

    0 0 Отговор
    20-30
  • 3 520 zender

    0 0 Отговор
    20-30 ама с леко настъпване.Преди време бях чел някъде че порше турбо на пълна газ халче 63литра.Пък това камаро ако се юрка не ми се мисли-можеби 60-70 при пълна газ...
  • 4 Kobester

    0 0 Отговор
    да да да да, то вейрона харчи 40. И това и поршето колкото и да ги натискаш повече от 35-40 няма да дигнат. Е естествено че като настъпиш педала до метала ще ти даде 80 на 100 МОМЕНТЕН разход на която и да е кола, но после пада. Бентлито го пишат че харчи 21 и нещо, но съм чувал че харчи 25, съмнявам се това да харчи 3 пъти колкото него.