3 947 5

Луксозен хибрид от Полша

Георги Касабов

Неизвестната досега полска компания Varsovia Motor Company представи концептуален седан от висш клас с хибридно задвижване, чието производство започва догодина. Дизайнът на автомобила е дело на варшавското бюро Kadler и е вдъхновен от... русалките. Това обяснява релефа на страничните панели и предницата, който според създателите си напомня на рибешки люспи.

Още по-необичайно изглежда интериорът, в който липсва седалка за пътника отпред. На нейното място са разположени сгъваеми монитори, които превръщат Varsovia в разкошен офис на колела.

Седалките са проектирани и изработени така, че пасажерите да не усетят умора часове наред. Освен че са снабдени с вентилация и масаж, те се управляват от специална програма, която ги настройва спрямо теглото и ръста на пътника.

Varsovia е последователен хибрид. Двигател с вътрешно горене, чийто доставчик не се съобщава, зарежда батерии, които захранват задвижващите електромотори. Акумулаторите могат да се зареждат както от битовата мрежа, така и от специални зарядни.

Полската лимузина може да измине до 350 км само на ток, а ако резервоарът е пълен догоре, пробегът с едно зареждане достига 850 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 5 секунди.

Varsovia Motor планира да произвежда по 50 хибридни лимузини годишно. Първите готови автомобили ще бъдат доставени на купувачите си в началото на 2018 г.

 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 11:33  05.09.16
  Само ние не можем да направим електромобил, независимо че произвеждахме електрокари. Електромоторите Коктов са на светавно ниво, но какво от това. Зовиста и корупцията убива, всяко начинание в БЪЛГАРИЯ.
 • вмдкдгс7гс87
  Отговор
  2 11:59  05.09.16
  По- добре нищо отколкото да се излагаме като поляците.
 • Иванчо
  Отговор
  3 15:07  06.09.16
  Аз този дизайн (рибешки люспи) си го направих още преди 8г. На старата C-kllase. Виж за дясната седалка не съм се сртил... тюх..!
 • Иванчо
  Отговор
  4 15:09  06.09.16
  Уточнение: За сизайна помогна една Bora и беше само от лявата страна.... не го видях ...
 • гочев
  Отговор
  5 09:05  07.09.16
  Навремето поляците произвеждаха Полонез,който не се славеше с надеждност, меко казано.

Напиши коментар:


Публикувай