Last news in Fakti

8 Септември, 2016 14:22 39 077 27

Убиецът на шофьора на Путин бил трезвен

  • катастрофа-
  • инцидент-
  • путин

Ян Камилов най-вероятно ще остане инвалид

Убиецът на шофьора на Путин бил трезвен - 1

Виновникът за катастрофата, в която загина един от най-опитните правителствени шофьори на Кремъл, е 38-годишен експерт оценител в голяма компания, никога не е нарушавал закона и по време на инцидента не е бил употребил алкохол или упойващи вещества. Веднага след като е бил изведен от медикаментозна кома, Ян Камилов е поискал прошка от семейството на убития 69-годишен водач, съобщава "Московский Комсомолец".

Убиецът на шофьора на Путин бил трезвен

На 2 септември правителствено BMW бе ударено челно от Mercedes-Benz CLS с еднакви цифри в регистрационния номер на "Кутузовски проспект" в центъра на Москва. При катастрофата на място почина шофьорът на баварската лимузина, което събуди подозрения за умисъл. Някои жълти издания дори тиражираха конспиративни теории за опит за атентат срещу руския президент Владимир Путин.

Убиецът на шофьора на Путин бил трезвен

Загиналият действително е бил един от най-добрите в професията си. Здравето и живота си са му поверявали министри, членове на Съвета на Федерацията и правителството. За никого обаче не е тайна, че руският президент се вози на специален Mercedes-Benz в конвои, до които не може да припари и врабче.

Убиецът на шофьора на Путин бил трезвен

Според адвоката на Камилов във фаталния ден той излязъл спешно от къщи по семейни причини. Признава, че карал със скорост далеч над позволената и изгубил контрол над управлението. Лекарите го привели в медикаментозна кома веднага след приемането в реанимация, а за смъртта на шофьора в другата кола научил, когато се върнал в съзнание.

Убиецът на шофьора на Путин бил трезвен

"Ще се постарая да направя всичко мислимо и немислимо, за да помогна на семейството", обещава Камилов. "Зная, че не мога да възкреся човека. Признавам вината си и съм готов да овъзмездя президентската администрация за пострадалия автомобил и сина на загиналия за моралната травма".

Убиецът на шофьора на Путин бил трезвен

Срещу Камилов е заведено углавно дело за нарушаване на правилата за движение по пътищата, довело до смърт. Все още обаче не се знае как ще протече процесът, тъй като самият обвиняем е пострадал изключително тежко при катастрофата и най-вероятно ще прекара остатъка от живота си в инвалидна количка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ттт

    0 0 Отговор
    за реципрочност - пуснете някоя новина за авто катастрофи в сащ, германия, индия, бразилия, китай или юар. не сте писали скоро какво е положението с войната по пътищата там

    Коментиран от #3

  • 2 Тито

    0 0 Отговор
    Дори правителствено BMW не гарантира оцеляване на пасажерите, какво да говорим за нисък клас автомобили...

    Коментиран от #4, #15

  • 3 трол

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ттт":

    Не е добре. Особено в Китай и ЮАР. В САЩ проблема им е оръжието, не катастрофите. Доналд (патока) е голям фен на Путя и оружието.
  • 4 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тито":

    КАто гледам позициите на колите от снимката преди сблъсъка и пораженията по БМВ-то, явно шофьора е завил на дясно и сам се е изложил на пряк удар от мерцедеса. Може би ако се бяха изчаткали челно или пък ако можеше да реагира да завие на ляво в насрещното е нямало да се получи така. Ама кой знае как и с каква скорост става всичко!

    Коментиран от #18

  • 5 ВРАГА ДЕБНЕ

    0 0 Отговор
    ТУЙ НЕ МУ ПРЕЧИ ДА ВЗЕМЕ КУФАРЧЕ С КИНТАРИ ЗА ПЪКЛЕНОТО СИ ДЕЛО.ВИЖДА СЕ ЧЕ КАРА ПОНЕ СЪС 160
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Анархията е обхванала като рак бившите соц. държави.
    Народът ни има една много вярна поговорка: "Пази боже, сляпо да прогледа".
    Този се е качил в кола за над 50 000 € и си е повярвал, че е повече от всички и за него не важат закони и правила.
    Бил имал семейни проблеми - по-тъпо оправдание адвокатите му не можаха ли да измислят? Дай след всяка кавга с жена ми да карам с 200 в града. Сега цял живот ще е наказан за наглостта и тъпотията си.
    За жалост ние не сме копие на САЩ, а на днешна беззаконова и олиргархистична Русия.

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Не че това, което казваш не е вярно в голяма степен, но да не би да предпочиташ да сме пълно копие на САЩ - с нивата на битова престъпност, организирана престъпност, расизъм (расизъм има не само от бели към негри, а и обратното е дори по-често срещано, от бели към латиноси и обратното, от бел към индианци и азиатци и т.н.), масово разпространени законни и незаконни оръжия, и т.н.

    Иначе по картелни образувания, задкулисни договорки и кукли в политиката им приличаме и сега, ама поне по по-горните неща не сме като тях.

    Коментиран от #9

  • 8 Наш Кортеж Ушол

    0 0 Отговор
    -Естествено че ще е трезвен те тарамбуките продават дрога а нея употребяват и наш кортеж ушол та се невидел а този кавказки мъжага си брои алтъните още докато е бил в медикаментозна кома...и сега разбахте ли къде да правите гонките по-московските булеварди като катастрофирате и умрете няма да ви вземат само органите ами и посмъртно може да вземете и някой лев за из път....
  • 9 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Не ме изкарвай русофоб. САЩ обаче е много повече държава от Русия. Харесвам руснаците и особено рускините, но нямат държавност, както и ние.
    Пък това за оръжията са адвокатски врели-некипели. Всеки нормален гражданин трябва да има право да защитава дома си с оръжие, защото комунизма и вездесъщата милиция умряха и държавата не може да пази всяка къща.
    Пък това с расизма вече се наблюдава и у нас - циганите имат повече права и помощи от нас и единствените дискриминирани са българите.
    Но както казах, всички бивши соц. страни са поставени в поза партер и им се налага абсурдно поведения и беззаконие от двуличните соросоидни и брюкселски п.дита.
  • 10 Един

    0 0 Отговор
    Извода: Не си купувайте БМВ

    Коментиран от #11

  • 11 втори

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Един":

    купувай те се само дачиа може и две да има и за съдружника
  • 12 птп

    0 0 Отговор
    А защо загиналия шофьор е извил автомобила??? Рефлекс или умисъл за защита???Въобще тази катастрофа от кадрите на камерите изглежда много подозрително!!!

    Коментиран от #13

  • 13 onq s katara

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "птп":

    защото е мокра поръчка затова се вие и се мае...

    Коментиран от #17

  • 14 mediator37

    0 0 Отговор
    И двете коли са премиум марки и с много звезди за сигурност, зависи кой с колан, кой без. И много зависи кой е ударен странично или дори косо. При удар отстрани няма шанс.
    Не знам дали не бих искал да съм умрял, пред перспективата сакат за цял живот. Затова човек е хубаво да има лично оръжие, за да си тегли куршума, когато дойде такава ситуация или невярна болест.

    Коментиран от #16

  • 15 Жижо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тито":

    Ето защо не харесвам ниските спортни коли...не можеш реагира като хората...визирам Бонд, Джеймс Бонд, не себе си. Аз съм само селяндурче с Москвич 412 - руска каска превърната в кола. но пък е широко и можеш да играеш и рокендрол в мястото за педалите... А при страничен удар можеш да вирнеш кълките...не визирам гейското в нечии съзнания и да те дялне мерчо, поне ще те прати ударната вълна в отсрещната врата. а и е толкова здрав, че едва ли Мерчо ще го смачка до средата, за да те убие. По-вероятно е да оцелееш в простичка но здрава кола,с достатъчно пространство, отколкото наврян като сардела в суперспортна кола с ейрбеци, но опакован като в консерва. Съдя по опит. Жалко за шофьора. Мисля, че е трудно за вярване, че е опит да се убие Президента Путин, след като който и да е негов враг ще знае, че се вози в кортеж и с друга кола. По-вероятно е или случайно да е кривнал, а при висока скорост за 1-2 секунди стават катастрофи или наистина да е искал да удари БМВ-то, като му е казано, че там стои НЯКОЙ. Но най-вероятно е да е случайна катастрофа, по простата причина, че ако някой иска да прави атентат срещу ПУтин, няма да прибегне до този човек. ЗАЩО? Ами защото е бизнесменн. А рядко бизнесменн жертвува пари, бизнес, за да извърши лично атентат. И да са му дали едри пари и някакви обещания за след това, то е твърде възможно да бъде застрелян като самозащита от охраната на Президента без да стигне и до затвора. Вероятно е случаен сблъсък. Но най-чудното е, че т
  • 16 Жижо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "mediator37":

    Не ти трябва оръжие! Вземи бърз кредит от 2000 лева! И не плати на уговореният ден! е, след това ке те гонят, гонят, гонят докато те разорят и ще умреш от тичане по ядове по-лесно, отколкото с патлак. Дори по-мъчително. Аз съм рещил ако зная, че ще умра в някакъв диапазон от време, да си наема десет стрийптизьорки да ми наливат Мастиката докато стоя във ваната и да играят пред мен, а аз да пуша пура, нищо че не пуша и да прещраквам каналите на тивито. И пред мен да има кашон със шоколадови бонбони. Така и така ще се мре, поне да е готино, а не заврян с патлак в устата отчаян че щял си да умреш. А още в по-хард вариант бих продал панелката и колата и бих си наел две елитни компаньонки и ще им дам всичките пари и ще кажа - уморете ме от любовв бейбис! Ето така се умира, а не наврян в кишето с патлак в ръка! Ти ме отчаи?
  • 17 Жижо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s katara":

    Може корнилов да има зъб на шофьора на Баварката? Може оня да е кръшнал с жената на Корнилов и тоя вече да му е писнало и да е решил да натрие мутрата на оня с баварката? Трудно е за вярване, но когато човек пищиса не знаеш на какви дяволии е способен? Не вярвам да е опит за покушение срещу Путин- твърдсе глупаво би било да се направи това. Достатъчно е да се агитира Путин да прокара десет газопровода по цял свят и това ще е краят му - така казват газови специалисти, понеже нямало дебита да може да захранва такива колосални количества? Аз не зная, но е възможно. Това би му сринало реномето и край на изборите.... Вероятно е случаен удар. Или вендета срещу агента с баварката? там в света на едрите пари и властта, има толкова злоба и удари зад гърба, че не знаеш кое за какво е? Но едно е сигурно - не може да бъде опит за покушение за Президент, след като и Сульо и Пульо знаят, че Путин не се вози в тая и такава кола. А обикновенно опитите за покушение се правят о тнай-близки хора - винаги в историята е така и в САЩ и навред. А близките знаят с какво се возиш... на мен Путин ми е симпатичен, както и чичо Обама, така че изобщо не би ме стоплило дори идеята за покушение. Но ако някой каратист ступа нашите народни "избранници" бих му цунал и зцървулите от възторг, без майтап. заради идеята. Само да видея физиономиите им след това. Пича с Мерчото не приллича на килър. Твърде замечтан е към света на бизнеса. Таккъв тип хора трудно стават камикадзета. Той има много
  • 18 Жижо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Карал е със скорост, далеч над разрешената.... Което показва над 100 км в час. Този клас автомобили не усещат такава скорост, техните купета са устойчиви на поне 180 км в чадс и почти не усещат пътя.... стига да не е разкопки. да приемем, че е карал със 100 км в час. Значи със 100 000 м в час. Значи 100 000 метра за 3600 секунди. Или 27л7 метра в секунда. От отсрещната кола го е деляла по диагонал приблизително по-малко от тези 27 метра. Значи всичко е станало за около секунда.... Е, при тази скорост и траектория, възможно е да е клюмнал малко или затворил очи ако е ядосан или нещо друго. една секунда не е много време...освен за смъртта. Значи пича тоест Корнилов докато мигне и се е врязал в Баварката. едва ли е умишленно. богатите търсят наемници за поръчкови убийства. А да наемеш екип за Президент, е често самоубийство. Защото ако екипа се провали и службите стигнат до него ще го убият дори и заради създадените им ядове.... ИО с право често. А и Путин е пич, вярно доста го плюят някои особенно тук и из Еуропата, но си брани държавата оправи им ВПК то разрушено от Горби и Льоня и доста вдигна русия на крака, вярно не еднолично. Само цената на петрола срина рублата, но пак ще оцелеят. корнилов е бил замечтан по нещо и не е реагирал за тази секунда... Резултата е очевиден. Сега е момента на изпитите пред КАТ да се прожектират такива филми с карантиии и сплескани Мерчовци и Баварки, за да видят фукльовците какво следва за 1 секунда време ако се фукат повече

    Коментиран от #19

  • 19 Жижо

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Жижо":

    Крокич, сър, ако водача на Баварката бе натиснал спирачката и опънал и ръчната и завил надясно, за тази секунда Баварката щеше да се усуче мигновенно надясно. тя е със задно и ръчната спиирачкка ще я забие в дрийф и дори за части от секундата предницата и щеше да се усуче на поне 90-100 градуса надясно, спрямо връхлитащият Мерчо. Това поставя в опасност директно водача на баварката за удара...но и не съвсем. Защото ускорението на Баварката вече е в друга посока, тоест връхлитащият вектор на Мерчото щеше да я удари пак, но самата Баварка щеше да върви вече почти с гръб към Мерчото и удара щеше да я усуче наляво предницата, надясно задницата и това вероятно щеше да отхлузи корппуса на Мерчото назад и удара да е твърде по-лек. Дори и да умреш, шанса да оцелееш е много по-голям, от челен удар. Най-опасният е челен удар, защото ускорението за миг става нула и буквално те смачква масата. Тия бабини дивотии за ейърбеци и останалото ги забрави... само шанса и реакцията ти дават шанс да оцелееш. водача на Баварката или не е очаквал и не е реагирал, което е вярно или не е съобразил какво да направи защото не е очаквал да го връхлети Мерчо насред улицата така. но ако наистина бе толкова добър водач на Баварката, а такива агенти се обучават по всякакви мощни автомобили - те са и охрана и шофьори, твърде добри са за да не оцелеят, то в този случай просто е проспал мига. няма как да избегнеш за секунда удара. Но можеше да има шанс да оцелее, ако бе постъпил по описаното
  • 20 СДФГ

    0 1 Отговор
    Шафиора на Путин ,на 70 години. Браво .До там ли я докарахме?
  • 21 Почуден

    0 0 Отговор
    А мен ми е интересно на такава голяма улица с толкова ленти как може да няма мантинела, храсти, дървета или какъвто и да е друг разделител, предотвратяващ челни сблъсъци..
  • 22 CL500

    0 0 Отговор
    Тук много филмирани люде са си дали гласност. Мокри поръчки някакви, алтъни броял и какво ли не. Май нямат какво да правят тия хора и се филмират, за да си държат мозъчетата будни.
    Катастрофи стават ежеминутно и това, че сега се е случило на тоя човек, дето освен шофьор надали консултира Путин за Сирия, няма кой знае какво необичайно. Дайте да кажем, че и всеки печеливш от лотарии и тото е нагласен и то по цял свят. А там шанса е умопомрачително по-малък за успех, отколкото да блъснат шофьора на Путин, повтарям ШОФЬОРА (човек, който прекарва половината си живот на пътя и м/у движещи се коли).
    А тоя момък с ЦЛС-а, дали като е бързал толкова си е погледнал телефона или каквото и да е му е отнесло вниманието от пътя за миг, няма значение. Станало е каквото е станало. Той ще страда не малко, а и от статията става ясно, че се разкайва и ще направи каквото може за отсрещното семейство. Какво повече?
  • 23 Гост

    0 0 Отговор
    Ти имаш понякога хубави постове, но този е нелеп и абсурден!
    Как може да питаш какво толкова се е случило, че невинен човек е загинал заради кретенско и безрасъдно шофиране от поредния джигит? Мислиш, че едно извинение и малко пари могат да поправят безразсъдното шофиране отнело човешки живот?
    Извинявай, но подобно малоумие може да го напише човек, който кара по същия идиотски начин. Само, че пътят не е твой и твоя живот не е по-важен от на другите участници в движението. Като си построиш твое шосе, си карай и с 300, но до тогава си длъжен да спазваш правилата, защото може да попаднеш на някой по-отмъстителен човек, за който смъртта на баща му например, няма да може да мине само с едно извинявай и малко пари.
    Но какво да очаквам от особа с ник CL500 и коментар написан в 3:22 през нощта?!

    Коментиран от #25

  • 24 лоши работи

    0 0 Отговор
    за тези които се чудят как е станало има видео клип на който се вижда че всеки си кара в лентата но мерцедеса с много висока скорост свива в ляво и блъска насрещно движещото се бмв което се намира в най лявата и бърза лента на платното.същото бмв се движи в кортеж с още няколко коли преди да стане инцидента.
  • 25 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Гостенино, какво да ти обяснявам толкова...
    Първо за кога съм пил постнал нещо. Било видиш ли в 03:02 и какъв трябва да съм заради това? Друг въпрос е, че съм в момента на 9500 км от БГ и 5 часа напред, но нали... интернет няма само в БГ. Странно, но ФАКТ!
    Второ, че съм имал ник CL500. Както преди време бях писал, избрал съм си за ник, автомобила, който имам, защото все пак това е автомобилна рубрика и форум. Така поне аз показвам, какви са ми предпочитанията, нагласите и т.н. относно коментарите ми. Не е да се хваля нещо или каквото и да е от сорта, защото не споменавам годината на производство например.
    Трето - относно статията и коментарът ми. НЕ МИ СЛАГАЙ ДУМИ В УСТАТА! Никъде не съм казал 'какво толкова е станало' и съответно да започнат словоизлеянията ти с тая отправна точка. Прочети ми пак поста, плийййййс! Това, което казвам е, че станалото е станало, виновникът не може и да иска да върне живота на загиналия. Остава му само разкаяние, живот (явно и парализиран) с вината си, но и да помогне на ответното семейство с каквото и както е в състояние. Явно няма физически да може да шофира отново, та да повтори грешката си. Всъщност в това е и идеята на наказателното право - наказание, осъзнаване (разкаяние) и въздържание (от нарушението). Той заявява и овъзмездяване!
    А иначе постът ми беше главно за онези, които веднага видяха атентат някакъв. Казах, че шансът шофьор, макар и перфектен, да загине на пътя е все едно шанса строител да загине на строеж

    Коментиран от #27

  • 26 Бай хой

    0 0 Отговор
    Каква картинка само. Несбъднатите демократи не пропуснаха отново да се изведат и да оплюят страните от източна Европа. Според тях най големите Комунари са лейди ди, доди и шофьорът им катастрофирали по подобен начин. Докъде изпростяха.
    Евала на пича който пък мигновено реагира на кола влитаща с близо 200км/ч от насрещно платно и като Батман оцеляваш. Дали неграмотни може да разбере за какво време се изминават тези 2-3 метра и то при условие че опасността идва от неочаквана посока? Едва ли, чалгата не прощава.
  • 27 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "CL500":

    Извинявай за грубия тон, явно съм прекалил.
    Но нещата пак опират до държавност и превенция. По-цивилизованото решение го има в страните на запад от Унгария. Там не чакат някой такъв джигит да убие невинен на пътя, а безкомпромисно се намесват и отнемат дори МПС ако шофьорът му е засечен да кара с превишена скорост. И законодателството им и камерите им служат за опазване на човешкия живот, а не като тук или в Русия - да се стига до абсурда да има знак за камера, иначе нарушението отпада в съда.
    Сами сме си виновни за анархията и жертвите по пътя - отдаваме се на първични и комплексарски страсти, за да си начешем егото, колко сме велики на пътя.
    Моята кола е по-скромна от твоята, но все пак е малко над 200 к.с. и спокойно може да надбяга 80% от автопарка у нас. Въпреки това гледам да спазвам някакви правила, но страшно се изнервям от безумието по пътищата и жалките, безмозъчни и комплексирани душици, които сякаш са зомбирани и нямат друга радост в живота освен да те изпреварят, карайки с 50 км/ч над разрешената скорост.
    Дълга тема, която е много по-важна от повечето псевдо новини по медиите, но за която явно нарочно не се говори.