Last news in Fakti

23 Октомври, 2011 10:44 3 166 3

Китай ще прави безопасни автомобили

  • euroncap-
  • китай-
  • litex motors-
  • great wall

Китайските власти са взели решение много сериозно да се заемат с подобряване на пасивната безопасност в автомобилите местно производство. За целта още догодина в Поднебесната ще бъде приет нов закон.

Според него всички производители ще трябва да конструират доста по-здрави и надеждни при удар автомобили. За да бъдат сертифицирани за използване в националната пътна мрежа, всички нови коли ще трябва да преминават краштестове.

Изпитанията ще са със силно завишени критерии, като по думи на китайски чиновници тестовете ще са аналогични на тези от EuroNCAP. До този момент фронталният краштест в Китай се осъществяваше със скорост от 54 км/ч.

По нормите на EuroNCAP автомобилът се засилва с 64 км/ч. От 1 юли 2012 година краш тестовете в Китай ще се извършват със същата скорост. Що се отнася до определяне на щети и травми след удара, то и тогава ще се използват критерии, заимствани от EuroNCAP.

За общата оценка вече ще оказват влияние системи като ABS и ESP, а китайците ще слагат манекени в автомобилите, предназначени за краштестове, и на задните седалки. Китайските власти смятат, че с това нововъведение много бързо ще доближат продукцията си до световните стандарти.

Ще припомни, че до момента всички опити на китайски автомобилен производител да пробие на европейския пазар завършваха с провал именно заради отчайващата пасивна безопасност на китайските коли. Сега чрез българската компания Litex Motors предстои и китайците от Great Wall да се опитат да пробият в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    2 1 Отговор
    Ето едно косвено доказателство, че ловешките автомобили не са безопасни. Жалко. Тук ще мине номера, но в Европа не.
  • 2 Милен Николов

    1 1 Отговор
    Китай, автомобили ... хахахахахах
  • 3 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Я пак!