Last news in Fakti

11 Април, 2024 09:50 1 512 2

Китайска марка иска да използва завод на Nissan в Испания

  • chery-
  • omoda-
  • китай-
  • испания

Chery обсъжда последни подробности за бивша фабрика на японците

Китайска марка иска да използва завод на Nissan в Испания - 1

Китайската компания Chery Auto е напът да финализира сделката за започване на производство на автомобили в Испания, с което ще отбележи първото си производствено предприятие в Европа, както беше потвърдено от испанското правителство и водещия преговарящ EV Motors.

Испанското министерство на промишлеността изрази увереност, че в близките дни ще официализира споразумение за производство в Барселона. Според говорител на EV Motors, чието седалище е в Барселона, положителните дискусии между испанска делегация и Chery в Китай тази седмица са проправили пътя за тази сделка.

Преговорите се съсредоточават върху това Chery да използва съоръжението, което преди това е било експлоатирано от Nissan до неговото закриване през 2021 г., като целта е да се възстановят част от 1600-те пряко загубени работни места в резултат на това.

Регионалното правителство на Каталуния обяви, че негов висш служител по въпросите на бизнеса ще пътува до Китай, за да се срещне с ръководството на Chery. Въпреки че Министерството на промишлеността не разкрива никаква публична помощ, предложена на Chery, Испания планира да открие два търга тази година, на които компаниите да кандидатстват за общо 1,7 млрд. евро заеми и безвъзмездни средства за производство на електромобили по схемата PERTE, използвайки средствата на ЕС за подпомагане при пандемия.

След като основният завод на Nissan в Барселона беше частично поет от испанския производител на електрически мотоциклети Silence и местните инженерни групи QEV и EV Motors, през март последните придобиха пълен корпоративен контрол върху центъра. Участието на EV Motors е от ключово значение в преговорите с Chery, работещ под шапката на хъба. EV Motors възнамерява също така да произвежда пикапи и електрически микробуси под своята марка Ebro, което може да включва производствено и търговско сътрудничество с Chery, според запознат източник.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киру тъпуту

    1 5 Отговор
    е що пак ни заобикалят ?

    Коментиран от #2

  • 2 Аbе оpk

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "киру тъпуту":

    Я излез на вън погледни къде живееш и си отговори на въпроса. Няма да ти казвам, че Испания е третия най-голям производител на автомобили в Европа и седми в света!!