Last news in Fakti

2 Април, 2024 15:52 2 759 8

Катастрофи с колата на Xiaomi разгневиха клиенти (ВИДЕО)

  • xiaomi-
  • su7-
  • електромобил-
  • китай

Нетърпеливите очакват своите автомобили

Катастрофи с колата на Xiaomi разгневиха клиенти (ВИДЕО) - 1

Xiaomi навлезе на автомобилния пазар с дебютния си автомобил Xiaomi SU7, представен в Пекин на 28 март. Отличаващ се с авангардни технологии и характеристики, сходни с тези на Tesla, но на значително по-ниска цена, SU7 предизвика значително вълнение сред потребителите.

С начална цена от 215 900 юана (приблизително 29 840 долара), базовият модел на Xiaomi SU7 предлага пробег от над 700 километра и се задвижва от електромотор с мощност 295 конски сили. Ценовата достъпност и впечатляващите спецификации доведоха до рязък скок на резервациите, като в рамките на половин час бяха резервирани над 50 000 бройки, а в рамките на 24 часа - 90 000, като клиентите трябваше да заплатят депозит от 5000 юана (691 долара).

Въпреки това популярността на SU7, съчетана с предизвикателствата при разработването, доведе до удължаване на периодите на изчакване на клиентите. Тези, които са резервирали варианти от по-висок клас, като SU7 Pro с пробег от 830 км, се сблъскват със забавяне на доставките от 18 до 21 седмици, докато върховият SU7 Max, предлагащ пробег от 800 км и 663 конски, няма да бъде доставен до 30 седмици.

Въпреки ентусиазма, някои клиенти се разочароваха от продължителното чакане и се опитаха да отменят резервациите си. Съобщенията обаче сочат, че Xiaomi не е предоставила възможност за възстановяване на сумата, позовавайки се на изтичането на седемдневния период за блокиране на поръчките.

Xiaomi представи SU7 в шоуруми в цял Китай, предлагайки тестови шофирания на нетърпеливи клиенти. Независимо от това, след съобщения за катастрофи на прототипа по обществените пътища се появиха опасения, които повдигат въпроси относно готовността на автомобила за масово производство. В социалните медии се появиха случаи на шофьори, които губят контрол и сцепление, в резултат на което се сблъскват с бордюри и други превозни средства, което подхранва съмненията относно етапа на разработване на автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пренос на ток

    5 9 Отговор
    При електромобилите, сцеплението се осъществява не само от площта на гумите и окачването, но и от по-високата маса. Динамиката в завой и при аварийно спиране е съвсем различна. Категория В, не е достатъчна, затова са и тестовите шофирания.

    Коментиран от #4

  • 2 всеки немой

    7 0 Отговор
    да кара формула, с пари не се купува
  • 3 Чуденка

    4 10 Отговор
    Ментета!
  • 4 Факт

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пренос на ток":

    Глу пос ти

    Коментиран от #6

  • 5 те и тия с бмв

    10 2 Отговор
    май нещо им бяга сцеплвнивто?
  • 6 Май май

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Нещо си пропуснал часовете по физика в даскалото или лекциите в университета.
  • 7 Абе хора

    8 4 Отговор
    Добър автомобил не значи просто лъскав и наджипан с електроника ! Затова винаги са за предпочитане старите изпитани марки !
  • 8 Язе

    2 0 Отговор
    За Тесла се чака повече. В БГ дори за Шкода Октавия се чака 6-12 месеца.