Last news in Fakti

3 Декември, 2016 09:30 5 681 1

Cadillac се завръща при прототипите

  • cadillac

Американския производител на луксозни четириколесни машини, обяви своето завръщане в класа на състезателните прототипи. Името на болида е DPi-V.R и идва от Daytona Prototype international и той ще се включи в световните състезания по издръжливост, като започнем от 24-те часа на Дайтона през идния януари.

Прототипът е създаден върху шаси на специалистите Dallara - един от четирите конструктори, които имат правото да произвеждат автомобили в този клас. Мощността тук не идва от хибридна установка, а от атмосферен 6.2-литров V8 двигател, който има мощност от точно 600 конски сили, като автомобилът има скромното тегло от само 930 килограма.

Отборите използващи тези автомобили ще са два - Action Express с два автомобила и Wayne Taylor Racing с един автомобил. Отборът на Wayne Taylor Racing, не е незапознат с прототипите на Cadillac, защото през 2002-ра година те участват на 24-те часа на Льо Ман, като пилотът участвал тогава - Макс Анджелели, ще участва и този път, като той ще си партнира със синовете на Уейн Тейлър - Рики и Джордан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    1 1 Отговор
    Много прилича на Ауди Р18 от 2014 година с изключение на предницата.