Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 18:00 1 948 5

Cadillac вече продава първия си електромобил в Европа

  • cadillac-
  • lyriq-
  • general motors-
  • европа

Цените на Lyriq започват от 85 хиляди евро

Cadillac вече продава първия си електромобил в Европа - 1

General Motors се завръща в Европа с електромобил и по-конкретно с луксозния кросоувър Cadillac Lyriq, който вече може да бъде поръчан в Швейцария. Доставките на Lyriq ще започнат през първата половина на следващата година, съобщиха днес от GM, като през следващите две години американският автомобилен производител планира да разшири присъствието си в Европа с изцяло електрическа гама в Швеция, Франция и още три държави на континента.

General Motors почти изчезна от Европа през 2017 г., когато продаде марките Opel и Vauxhall на френската PSA Group, която сега е част от Stellantis, но продължи да внася ограничен брой модели от висок клас като Chevrolet Camaro, Corvette и Cadillac XT4 в избрани европейски страни.

Цената на Lyriq започва от 82 000 швейцарски франка (около 85 хиляди евро) в Швейцария и предлага приблизителен пробег от 530 км благодарение на батерията Ultium. За сравнение, цената на BMW iX xDrive40, което предлага максимален пробег от 435 км, започва от 95 900 швейцарски франка , а Audi Q8 Sportback e-tron е на цена от 88 800 швейцарски франка и предлага до 498 км пробег с пълно зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    3 8 Отговор
    Непродаваем барутник
  • 2 Рено фен

    3 6 Отговор
    Американски клосет
  • 3 Ракета Пейтриът 📡

    3 1 Отговор
    Абе вие зъбите ли не си миете, че така смърди като отворите тея усти
  • 4 До долния

    4 3 Отговор
    Ебахси и американският скопен катър
  • 5 Тод

    1 0 Отговор
    Ако го сложат до китайски аналог ще ми е доста трудно да позная коя е китайска и коя е американска.