Last news in Fakti

29 Март, 2024 11:05 3 192 4

Ford ще прави изцяло нов модел в Европа

  • ford-
  • европа-
  • испания

Компанията иска да произвежда мистериозен „джип“ в Испания

Ford ще прави изцяло нов модел в Европа - 1

Ford Motor обмисля възможността да произвежда нов SUV в завода си във Валенсия, Испания, както съобщиха от компанията. Те заявиха намерението си да оценят възможностите за усъвършенстване на настоящата си продуктова гама в отговор на развиващата се пазарна динамика в Европа.

Отчитайки промените в индустрията, Ford изрази интерес към потенциално въвеждане на нов многофункционален SUV в европейския си план, като планира производството му във Валенсия. Те обаче подчертаха, че се очаква официално решение и не уточниха въпросния модел. Съобщенията от испанските медии предполагат, че това може да бъде хибрид и изцяло нов автомобил.

Заводът във Валенсия, в който в момента работят 4800 души, понастоящем произвежда SUV модела Kuga, след като прекрати производството на други модели като средния автомобил Mondeo, минивановете S-Max и Galaxy.

Испанският министър-председател Педро Санчес приветства новината, заявявайки, че тя вещае добро за Валенсия и работниците на Ford Испания. Той похвали решението на Ford за потенциално производство на електромобили, подчертавайки жизнеспособността на завода през следващите години.

Профсъюзът на общите работници (UGT) също изрази оптимизъм относно перспективата, като предвиди положително въздействие върху заетостта и работното натоварване в завода в Алмусафес.

По-рано Ford обяви намеренията си да произвежда електрическите си автомобили от следващо поколение във Валенсия, като използва нова платформа, разработена в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отново Барака!

    10 2 Отговор
    Отново Барака! До там ли стига фантазията на Дизайнерите на автомобили?
  • 2 Оффффф

    10 4 Отговор
    Спряха най-хубавите си коли Galaxy и S-max и сега се чудят какво да измишльотят
  • 3 Продаденият!

    6 9 Отговор
    Най-добрият Форд е......????
  • 4 Фалшив живот

    12 1 Отговор
    Абе всичкото вече е чупливо, трошливо и сметнато кога да приключи с вас и да ви изостави...5-7г. и толкова, а парите...колкото за една къща или айде за половин апартамент на старо и...ги губиш! Прекалено скъпо "удоволствие" и се плаща в повечето случаи за марката, а качеството е само в глезотийките и лъскавите дрънкулки вътре, които в повечето случаи половината са ненужни.