Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 12:34 6 561 4

Рекорд за скорост с автомобил

  • крейг бридлав-
  • рекорд за скорост-
  • spirit of america-
  • thrust ssc

 

През 1963 година легендарният конструктор Крейг Бридлав поставя нов рекорд за скорост с автомобил, като постига невероятните за онова време 656.61 км/ч. Това той прави с реактивното возило Spirit of America. Сега Бридлав се подготвя за нов опит, с който иска да удвои постижението си от първия рекорд.
 
Идеята му е да постигне два пъти по-висока скорост от тази през 1963-а, което се равнява на 1 287.47 км/ч. Ако това станe, Крейг Бридлав ще е в основата на нов световен рекорд за скорост с автомобил.
 
Досегашното върхово постижение е постигнато през 1997 година от автомобил с име Thrust SSC. Настоящият рекорд е 1 227.92 км/ч и вече 14 години не може да бъде подобрен. Предвид понатрупаните годинки Крейг Бридлав няма да седне зад волана на новото си творение.
 
Той обаче ще изиграе ключова роля при разработката и в изпитанията на новия най-бърз автомобил на планетата. Новият опит за подобряване на рекорда ще се състои през 2013-а, точно 50 години след рекорда на Бридлав. Арена на действието ще е соленото езеро в щата Юта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaast

    0 0 Отговор
    Какви са тия цифри- трябва да има грешка!!!
  • 2 Socket

    0 0 Отговор
    Da ama shteshe da e mnogo po qko ako pilota kara v profil s taq skorost:D
  • 3 dddfffghkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    0 0 Отговор
    bravo!!!
  • 4 Иван Цветанов

    0 0 Отговор
    ... и тук се намесва Нисан GTR и показва, кой диктува правилата на пътя...хухуху