Last news in Fakti

15 Август, 2023 09:28 3 141 5

Почти 800 км/ч: нов рекорд за скорост на автомобили

  • солено езеро-
  • рекорд за скорост-
  • speed ​​​​demon
Почти 800 км/ч: нов рекорд за скорост на автомобили - 1

На сухото солено езеро Bonneville, автомобилът Speed ​​​​Demon успя да ускори до 775 км/ч. Това беше рекорден пробег на събитието SCTA Bonneville Speed ​​​​Week 2023, според уебсайта на Autoevolution.

Speed ​​​​Demon постави 13 рекорда на SCTA Bonneville и шест световни рекорда на FIA, неподобрявани от 17 години. Екипът успя да ускори колата до невероятните 775 км/ч, което е рекорд за кола с бутален двигател.

Почти 800 км/ч: нов рекорд за скорост на автомобили

Автомобилът е управляван от професионалния шофьор Крис Рашке. Той успя да ускори Speed ​​​​Demon до 537 км/ч в участък от 4.8 км, което също е световен рекорд. Екипът не се размина и без трудности по време на състезание на SCTA Bonneville Speed ​​​​Week 2023.

Почти 800 км/ч: нов рекорд за скорост на автомобили

Силни ветрове издухаха вода от близкото езеро върху състезателната писта. Поради тази причина организаторите на събитието решиха да намалят разстоянието на състезанието до 4.8 км, за да предпазят състезателите. Следователно Speed ​​​​Demon така и не успя да ускори до заветните 805 км / ч.

Speed ​​​​Demon е оборудван с 9.1-литров V8 двигател с турбокомпресор и мощност 3100 к.с. Той е допълнен от високотехнологични сензори, които позволяват да се контролира и регулира работата му.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турбокомпресор?

    3 10 Отговор
    Това си е жива измама. Като нищо могат утре да сложат двигател от космическа совалка и да лепнат МАХ 5! Това не е кола, а ракета. Колата се кара, а не се изстрелва. Нямат си работа тия?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Незнаещ

    1 8 Отговор
    Дали е руско производство това творение на техниката????

    Коментиран от #4

  • 4 Да от

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Незнаещ":

    Новосибирск е!
  • 5 Какво

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Турбокомпресор?":

    не си разбрал-"Екипът успя да ускори колата до невероятните 775 км/ч, което е рекорд за кола с бутален двигател.",Ясно и точно го пише,какви ракети какви совалки те патят?Ако трябва прочети го два,три пъти,дано го разбереш.А дали си нямат работа,ами май не е твоя работа,но правят го защото могат.