Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 11:42 1 262 0

Hennessey се е прицелила в нов световен рекорд за скорост (ВИДЕО)

  • henessey-
  • venom f5-
  • рекорд за скорост
Hennessey се е прицелила в нов световен рекорд за скорост (ВИДЕО) - 1

Hennessey планира да вземе титлата световен рекордьор по скорост от Bugatti. През 2019 г. автомобилът на френската марка, собственост на VW ускори до 483 км/ч. Bugatti е първият, който успешно преодолява тази скорост, макар и само в една посока. След това компанията отказа да участва в състезания с максимална скорост.

През 2020 г. хиперавтомобил SSC Tuatara искаше да подобри рекорда, но се запали по време на състезанието. През май 2022 г. опитът беше повторен, но беше възможно колата да се ускори само до 475 км/ч и също в една посока. През същата 2022 г. Hennessey Venom F5 ускори до 437 км/ч по време на тестовете на окачването.

В момента председателят на компанията Джон Хенеси каза, че серийната версия на хиперавтомобила вече може да се движи със скорост от 483 км/ч или дори по-бързо в двете посоки. Датата на поставянето на рекорда не е уточнена, но е ясно, че това ще стане преди края на 2024 г.

Компанията все още не е взела решение и за маршрута. Трябва да е дълга писта. Космически център Кенеди очевидно не се обсъжда. Hennessey се надява да получи одобрение от правителството на Тексас за провеждане на тестове на магистрала. Вече е имало подобни случаи и има шанс да видим хиперавтомобила Venom F5 на магистралата в Тексас.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА