Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 11:25 22 401 16

5-те най-яки суперколи, очаквани през 2017-а

  • суперколи-
  • суперкари-
  • 2017-а
5-те най-яки суперколи, очаквани през 2017-а - 1

Отминалата 2016 година беше доста успешна за т.нар. суперкари. През миналата година започна производството на Ford GT и Acura NSX в Северна Америка, Скудерията представи LaFerrari Aperta, а Lamborghini - обновения Aventador S. Bugatti пусна дългоочаквания Chiron, а McLaren - 675LT Spider. Премиерите на суперколи ще продължат и през настоящата 2017-а, а сега ще ви покажем петте най-очаквани суперкара, които би следвало да се появят на бял свят през следващите месеци.

Mercedes-AMG Project One5-те най-яки суперколи, очаквани през 2017-а

В последните няколко десетилетия, незнайно защо, Mercedes стабилно декласира своите суперколи. Хитът McLaren SLR, който се конкурираше с Ferrari Enzo бе заменен от по-слабия SLS AMG, играещ на територията на Ferrari 599, а по-късно и този суперкар беше сменен с модела AMG GT, който вече се противопоставя на автомобили от рода на Porsche 911. Сега обаче, немският производител отново е готов да излети в стратосферата с един хиперкар, известен с вътрешнозаводското название Project One. Този автомобил ще заимства много от технологиите на марката от Формула 1 и ще разполага с 1.6-литров шестцилиндров турбомотор с мощност над 1000 конски сили. Дебютът е насрочен за есента във Франкфурт, а от Project One ще бъдат произведени само стотина екземпляра, всеки един от които ще се продава за $2.5 млн.

Aston Martin AM-RB 0015-те най-яки суперколи, очаквани през 2017-а

Mercedes не е единственият, който желае да пренесе технологиите от Формула 1 на пътя. Aston Martin се обединиха с Red Bull Racing, за да реализират един хиперкар, който се нарича AM-RB 001. Над колата работят доказани таланти като дизайнера на Aston Martin Марек Райхман и инженера от Red Bull Ейдриън Нюи. Разликата при AM-RB 001 ще е, че тази кола ще разполага със съвършено различен двигател. Моторът ще е V12, като по-интересното е, че е атмосферен. Агрегатът е дело на специалистите от Aston Martin, а останалите важни възли и агрегати ще са дело на специалистите от Red Bull Racing . Колата се очаква да бъде представена до края на 2017 година, като създателите и твърдят, че динамиката и ще е много близка до тази на болидите от Ф1.

McLaren 720S5-те най-яки суперколи, очаквани през 2017-а

От момента, в който през 2011 година McLaren Automotive пусна на пазара своя модел MP4-12C, компанията непрекъснато разширява моделната си гама. 12C беше заменен от 650S, а сега се очаква появата на още по-достоен наследник. Към момента иновацията се подвизава под кодовото название P14, но е ясно, че впоследствие готовата серийна суперкола ще бъде обозначена с индекс 720S. Името подсказва и мощността на колата. Тя ще разполага със 720 конски сили, които ще бъдат изцедени от модернизиран 3.9-литров V8 битурбо мотор. Автомобилът ще разполага и с уникална аеродинамика и според хората от McLaren ще прекъсне господството на Ferrari 488 и Lamborghini Huracan. McLaren 720S се очаква да се появи още следващия месец в Женева.

Chevrolet Corvette C85-те най-яки суперколи, очаквани през 2017-а

Най-сетне, през 2017-а, ще може да станем свидетели на мистичния средномоторен Corvette, който може и да замени седмото поколение на модела, а може и да се яви като негово допълнение. Така или иначе това ще бъде нова страница за флагманските модели на GM. Средномоторният Corvette, който се подвизава с кодовото наименование Zora, ще бъде комплектован с традиционния V8 мотор, като към момента не е ясно, дали агрегатът ще е снабден с нагнетател или не.

Pagani Huayra Roadster5-те най-яки суперколи, очаквани през 2017-а
Ние вече станахме свидетели на премиерата на Huayra с твърд таван, а сега ни очаква появата на открит вариант. Интересното обаче е, че според хората от компанията, Huayra Roadster ще е по-мощен и екстремен модел. За целта Хорацио Пагани подготвя шестлитров битурбо V12 от Mercedes-AMG, мощността на който ще надхвърля 750 конски сили. Автомобилът ще бъде показан пред публика през март, на автомобилното изложение в Женева.5-те най-яки суперколи, очаквани през 2017-а

Това съвсем не са всички предстоящи премиери на суперкари, но според нас именно тези пет автомобила са най-интересните предстоящи новини от света на суперколите. Иначе през годината се очаква и появата на хардкор версията на Ferrari 488 GTB, Lamborghini ще покаже и Huracan Performante, а Porsche ще разшири още повече семейството 911. Очакват се и още изненади, така, че годината никак няма да е скучна за любителите на суперавтомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    10 21 Отговор
    това за мене не са коли
    а играчки за богаташи
    единствено ПАГАНИТО става за всеки ден може би
  • 2 doe

    15 6 Отговор
    Като визия от петте ме впечатли първо корвета а после AMG - то.Макларъна така и не може да ме грабне.
  • 3 ГОст

    6 3 Отговор
    Това вече не са коли а болиди, но за пътя. Надявам се останалите компаний да не се прецакат така и да си правят коли които реално може да се карат по пътищата а не на платформа и после на пистата само :(
  • 4 The real BMW

    12 35 Отговор
    Манете ги тия кочини.Друго си е БМВто истински автомобил с спортен характер и лукс красота и комфорт.

    Коментиран от #16

  • 5 Смешни сте

    4 3 Отговор
    Всичко си е красиво . Просто вие мислите , че всички коли са грозни.

    Коментиран от #7

  • 6 ссср ама друг път

    4 3 Отговор
    до ;the real bmw;абе 'що звъниш , като никой не те натиска? Вие бмв-аците всички сте правени с един ............! да си видял бмв (бензин, масло и велпапе) някъде да фигурира в статията? не са ли те научили в детката градина ; че там където батковците си мерят... конските сили да не си завираш муцунката.!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 7 The real BMW

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Смешни сте":

    Много е объркващо това...
  • 8 Vatko

    3 0 Отговор
    В други сайтове пишеше, че цената на Project One ще е около $4 млн.
  • 9 The real BMW

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "ссср ама друг път":

    Заминавай за ссср батко и отиди да ти го премерят братушките.
  • 10 корса

    1 2 Отговор
    Макларън, Шевролет и Пагани са най-близко като дизайн до реална кола!
    Всичко друго е маркетингови лъжи и прах в очите на феновете!
  • 11 Honda

    2 10 Отговор
    karal sym gi vsichkite modeli ,no te sa oshte prototipi 99% ot seriinia variant.Samo mercedesa izpukva s neshto nowo drugite sa smotani i dori ne sa mnogo byrzi.Daje i s Civic vtec shte gi izreja.

    Коментиран от #12

  • 12 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Honda":

    Брато и аз аз съм ги карал,ама във видео игрите!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Васичка Атанасова

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

  • 14 гощо

    0 2 Отговор
    Триъгълници на 4 колела,нищо впечатляващо за окото!!!
  • 15 Jack Bauer

    1 1 Отговор
    Аз си харесах Корвета, ако въобще го пуснат в този вид на пазара.
  • 16 Jenson Bourne

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "The real BMW":

    Тук говорим за хубави коли, не БЕЕНВЕ.