Last news in Fakti

13 Ноември, 2011 11:58 5 122 8

Новият Ford Kuga се появи на пътя

  • ford-
  • kuga-
  • evos-
  • escape-
  • ecoboost

Ford започна пътни тестове на новата генерация на всъдехода Kuga. Очаква се официалната премиера на компактния кросоувър да се състои в началото на следващата година. В Европа новата генерация ще запази името си Kuga, но в САЩ ще се продава под името Escape.

Съдейки по различните рендери и по заснетата камуфлажна версия на Kuga, можем да кажем, че кросоувърът ще впечатлява с новия дизайн на Ford, който неотдавна беше представен чрез концептуалното возило Evos. Най-характерната разлика ще е в предните светлини, като новите ще са много тесни.

От друга страна стилът на старата Kuga ще бъде съхранен, но новата генерация ще разполага с по-дълго междуосие. Това ще позволи значителното разширяване на мястото за краката на пасажерите на втория ред. Предполага се, че обемът на салона ще се увеличи с минимум 20%.

Под капака на Kuga II естествено ще се монтират новите двигатели на Ford от семейството EcoBoost, които се отличават с висока мощност и същевременно с нисък разход на гориво. На този етап обаче не се знае с точност агрегати с какъв работен обем ще намерят място под предния капак на новия кросоувър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    4 0 Отговор
    Уникална визия ! много яка :)
  • 2 Фордьо

    5 0 Отговор
    Поредното добро изпълнение на FORD, браво!
  • 3 jhghgdgfhj

    0 5 Отговор
    Пффф,вие луди ли сте и това е също толкова грозно и безсмислено колкото и първия Форд Куруба !!!

    Коментиран от #5

  • 4 Йос

    0 2 Отговор
    Конкурент на Шевролет Орландо и на VWТигуан, хаха... от кога на бусовете с големи гуми им викат кросовъри?
  • 5 ВИП АМГ

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "jhghgdgfhj":

    @3 forda e super.
  • 6 jhghgdgfhj

    0 5 Отговор
    Форда е грозен като всеки друг форд !
  • 7 ivo

    3 0 Отговор
    Въпреки, че не съм голям фен на Форд, този е голям красавец и като се сетя колко добри бяха двигателите на първата Kuga и колко пъргава беше с тях, тази ако е по - добра, ще е просто напълно съвършенна, и това не е бус с големи гуми, това е просторен и пъргав кросоувър .
  • 8 Жан Клод

    1 0 Отговор
    Твърде е млад все още Куга, за да го сменят, но явно световната унификация го налага. За мен сегашната Куга е най-красива в класа си. Изобщо, моделите на Форд според мен са с един от най-добрите дизайни, като за мен Фиеста и Куга са безспорни лидери в класа си. Мондео също при появата си бе най-доброто, което можеше да се види, макар сега и той да поостаря. Ще видим догодина какво ще ни покажат. Въпреки критиките към Фокус, аз смятам, че ако не най-красив, то поне е сред най-добрите в класа си. може би единствено Ка изостава с дизайна и конкурентите предлагат доста по-добри визии.