3 316 3

Продава се един много рядък Jaguar 

Ангел Харизанов

За никой не е тайна, че красивите автомобили в ограничено количество се превръщат в колекционерски диаманти още преди да са напуснали завода. През втората част на 50-те години се появяват точно такива 25 машини под името XKSS, като освен всичко, те биват претворени за пътна употреба състезателни автомобили от прекратения D-Type.

Всъщност тогава от Jaguar произвеждат само 16 от тези истински красоти, като другите шасита остават непокътнати много дълго време. Точно преди година от компанията пуснаха новината, че ще създадат тези липсващи бройки в оригиналния им вид от миналото, като цената им естествено бе покъртителна, но всички с етикет от 1 милион паунда изчезнаха към новите им собственици.

Според аукциона Gooding & Company минималната цена, от която ще започне наддаването за това парче история ще бъде 16 милиона долара, а максималната може би ще надвиши 18 милиона. За жалост, това няма да бъде нов рекорд за британски автомобил, защото той се държи от Ecurie Ecosse D-Type с цена от неразумните 21.78 милиона.

В началото, този екземпляр с номер на шасито 718 се състезава на канадска почва, а последният собственик го закупува през 2000-та година, като преди десет години той претърпява пълна реставрация. Перфектното състояние на автомобила е видно от снимките, които са пуснали от световноизвестния аукцион.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 09:30  18.02.17
  НЯМА КОЙ ДА ДАДЕ ТОЛКОС ПАРИ ЗА ТВА КОРИТО БЕЗ ПОРИВ
 • Гнида
  Отговор
  2 11:34  18.02.17
  Който има брадичка има и гребенче да я реши ....А колата е прекрасна , но неразумно скъпа ....
 • хксс
  Отговор
  3 17:40  18.02.17
  двамата над мен да си карат раждивите голфу-ве и сиганските бимве-та , и да коментират повече истинските коли .

Напиши коментар:


Публикувай