Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 10:13 7 477 2

Dacia показа нов спортист

  • dacia-
  • renault sport-
  • lodgy glace-
  • trophee andros
Румънската марка Dacia показа дизайна на нов спортен прототип, носещ името Lodgy Glace. Автомобилът е специално подготвен за надпреварата Trophee Andros, където досега се изявяваше модификация на колата с повишена проходимост Duster.
 
Серийният вариант на новия румънски спортист обаче ще представлява превозно средство от типа миниван и ще дебютира през пролетта на следващата година. Премиерата ще се състои в рамките на ежегодното автомобилно изложение в Женева.
 
Иначе спортният миниван Lodgy Glace е разработен от фирмите Tork Engineering, Sodemo и Renault Sport Technologies. Първата се занимава с дизайна на автомобила и сглобката, втората с доработката на двигателя, а хората от от Renault Sport - с и двете гореописани дейности.
 
Дължината и широчината на новия румънски спортист са съответно  4 001 мм и 1 900 мм. Междуосието на компактния миниван е 2 500 мм. Масата на автомобила, снабден с 4х4 система с преден и заден диференциал с повишено триене, е 950 килограма.
 
Под капака на Lodgy Glace е монтиран шестцилиндров трилитров бензинов двигател с мощност 355 к.с. Максималният въртящ момент на агрегата е 360 Нм. Моторът работи заедно със секвенциална шестстепенна скоростна кутия Sadev.
 
Интересни детайли под обвивката на Lodgy Glace са специалното регулируемо окачване Ohlins и усилената спирачна система, снабдена с четирибутални апарати и двойновентилирани дискове. Джантите са от магнезиеви сплави и са с размер 16 цола.
 
Още нещо интересно е, че румънската марка ще се представи с два автомобила на Trophee Andros, като единият от тях ще бъде управляван от четирикратния световен шампион във Формула 1, французина Ален Прост. Шампионатът стартира на 3 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 христо запрянов

    0 1 Отговор
  • 2 wulkan

    1 0 Отговор
    Браво на румънците.