Last news in Fakti

13 Април, 2017 10:02, обновена 13 Април, 2017 10:03 18 618 13

Изненада на "Световен автомобил на годината"

  • световен автомобил на годината-
  • ню йорк 2017
Изненада на "Световен автомобил на годината" - 1

Британски модел спечели титлата "Световен автомобил на годината" за първи път в историята на конкурса, съобщава Auto Express от салона в Ню Йорк. Jaguar F-Pace се пребори за престижната титла в оспорвана борба с други две SUV-та - Audi Q5 и Volkswagen Tiguan.

Изненада на "Световен автомобил на годината"

Първият всъдеход в историята на Jaguar печели и друга номинация в тазгодишното издание на надпреварата. След роудстъра F-Type през 2013-а F-Pace е отличен в категорията "най-добър дизайн".

"Най-добър градски автомобил" стана BMW i3, титлата "Луксозна кола на годината" отива при Mercedes-Benz E-Klasse, а победата в категорията "Спортен автомобил" е за Porsche 718 Boxter. Обновената Toyota Prius печели сред "зелените" возила.

Наградата "Световен автомобил на годината" се връчва на изложението в Ню Йорк всяка пролет от 2003-а насам. Победителя определя жури, съставено от 75 експерти от десет държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е НЕ

    33 16 Отговор
    Аз си мислех, че юбилейната Лада НИВА ще се пребори за призовото място, все пак е 87 коня с 129НМ...с уникален дизайн...нищо след някоя година, като почнат да летят, Нивата ще бъде единствена и здраво стъпила на Земята със заслужена приза 😂

    Коментиран от #3

  • 2 CL500

    14 19 Отговор
    Без изненади - Мерцедес, БМВ и Порше :-) , да ме извиняват Ауди-джиите.
    СУВ-овете - да, там англетата правят прилични возила.
    Но...къде са японките.... ;-) (печелят само като еко-колици)
  • 3 шруум гъбков

    20 19 Отговор

    До коментар #1 от "Е НЕ":

    Няма как да има статия без да се изкаже поредния русофобски ..
  • 4 Пича

    22 8 Отговор
    Говори за тъпата НИВА с ирония, ма явно ти не схващаш тази така да се каже -тънка нотка.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Е НЕ

    10 7 Отговор
    Ивинявам се ако съм засегнал горд притежател на 87 коня 😊
  • 7 idiot

    14 3 Отговор
    абе няма ли редактор в тоз сайт..."Публикувано във факти.бг: Победителя определя жури, съставено от 75 експерти ...."
    за първи път чувам победител сам да си определя журито....ако не знае редактора, да му кажем. Пише се: Победителят СЕ определя.......оххх драскачи....ама иначе "модератори" много..цензура голяма...

    Коментиран от #8

  • 8 Драскач

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "idiot":

    Правилата за употреба на пълен член в българския език се учат в четвърти клас. Ако бяхте завършил тази образователна степен, вероятно щеше да Ви направи впечатление, че подлогът в споменатото от Вас изречение е "журито".

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Драскач

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Това, за съжаление, е безпощадно вярно.
  • 11 ЦОЛЕ

    5 11 Отговор
    ТАМ ДЕТО МОЖЕ ДА МИНЕ НИВАТА, ТЕЗИ И В ЛИВАДАТА НЕ МОГАТ
  • 12 Ник

    4 3 Отговор
    Ягуар.... - Аз лично смятам, че от към интериор е зле предвид парите които искат за него.
    Лично за мен Мазерати Леванте го превъзхожда във всяко едно отношение
  • 13 Алекс

    4 0 Отговор
    Като човек с пряк достъп до тези автомобили ме изумяват следните две неща:
    1. Как така F-pace , XF и XE моделите отдолу като окачване трансмисия и двигатели са 1:1. При положение че едното е лимузина а другото е SUV.
    2.Не ми харесва че окачването е алуминиево с пластмасови елементи по него.
    3.Не ми харесва че за поставянето на най-обикновен калобран трябват поне 2 часа, 3 дупки в бронята от всяка страна, да оголиш половината предница в поставяне на абсурдни допълнителни пластинки, и на всичкото отгоре крайния резултат е много ненадежден. За сравнение с Дачия Дъстер всичко става за 20 минути, не дупчиш по бронята и калобрана определено не разчита на двойно лепящо да не отзее. Всичко е направено по някакъв крайно извратен начин който няма никаква логика. Важи и за ленд ровър с пълна сила. Искам само да питам проектанта, дизайнера или ендженера там ЗАЩО ГО НАПРАВИ ТАКА???
    4. Средно като консумативи е предвидено колата да струва над 1000 лева месечно. Не говорим за застраховки, чисти консумативи.

    НО... хората които могат да си я позволят въобще не ги интересуват тия подробности. Определено е приятно да седнеш вътре.
    И последно да знаете, че куката за дърпане е завита на обратно. Много важна подробност в предвид боравенето с щанги около подобни коли.