Last news in Fakti

16 Април, 2017 19:34 7 353 4

Volvo ще се произвежда и в САЩ

  • volvo

Шведската компания е почти готова с изцяло нови производствени мощности в Риджвил щата Калифорния. Проектът започна през 2015-та година и се очаква до края на 2018-та от там да излезе първият автомобил. Завода е с размер от 214 хил. квадратни метра и бюджетът за неговото създаване ще достигне до 500 милиона долара.

Това ще бъде петият завод на компанията след двата в Европа и двата в Китай и ще даде работа на над 2000 работника, като това ще доведе до разкриването на още хиляди работни места свързани с пласмента.

В тази фабрика ще се произвеждат бъдещите нови модели от 60 гамата и 40 гамата, които очакваме след изцяло новите модели от най-голямото 90, които имахме възможност да изпробваме лично с последния V90 CrossCountry.

Според изпълнителния директор за Северна Америка - Лекс Керсмекерс, тази инвестиция показва посветяването на Volvo да произвежда автомобилите, там където се продават. Този завод е първия в САЩ, която е втория най-голем пазар за компанията в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кога

    7 5 Отговор
    стана отново шведска,тя си е китайска.
  • 2 Fake

    15 8 Отговор
    Волво е супер марка , когато караш Волво вероятността да те помислят за циганин е нищожна за разлика от Ауди , където циганите са им основни купувачи

    Коментиран от #3

  • 3 Бат Саше

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Fake":

    Това е провинциално комплексарско мислене. Ти ако чакаш по колата да преценят, че не си циганин, толкова по- зле за теб! Циганите карат всякакви коли. Но нито аудито на някой циганин, нито разсъжденията на някой нециганин и двамата живеещи в една корумпирана, изостанала държавица, на изток от цивилизацията, могат да бъдат критерий за марки като АУДИ , БМВ И МЕРЦЕДЕС.

    Коментиран от #4

  • 4 двата в Европа и двата в Китай

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Саше":

    С АУДИ-то може и да има съмнения, но БМВ с БГ регистрация - със сигурност е някой ЧАЛГАР от Максуда, Столипиново, Орландовци или някоя пододбна ГНЯС!!!
    Немските коли са хубави, но в БГ са вече до БОЛКА познати, като избор на чалгари, мутри, селяндури и хора с отрицателно IQ -полицейската хроника го доказва, може да се провери в сайта им!
    Волво са китайски, но заедно със Субару са на първо място в избора на хората с високо IQ като приоритетни!