2 934 10

В Русия ще конфискуват коли на улични състезатели

Георги Касабов

Специална работна група в руската Държавна дума разработва законопроект, който предвижда по-строги наказания за участници в нелегални състезания и системни извършители на груби нарушения. Над новата нормативна база ще се трудят не само депутати, а също и Министерството на вътрешните работи, Главна прокуратура, експерти от научната област и представители на обществени организации.

Законопроектът предвижда създаването на нов член в Закона за движение по пътищата, озаглавен "Хулиганство". Съдените по него не само ще лежат ефективно в затвора, а и ще се прощават с "оръжието на престъплението", тоест с автомобилите си.

Едновременно с това руските депутати ще работят над "осветляването на уличните състезания", съобщава "Известия". Ще бъдат подготвени предложения за оборудването на специални съоръжения за гонки, където водачите ще могат да утоляват жаждата си за скорост напълно законно.

Идеята поддържат и експерти, според които вместо да бъдат преследвани, уличните състезатели трябва да получат възможност да упражняват любимите си занимания легално чрез създаването на подходяща инфраструктура и организирани шампионати.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Иван
  Отговор
  1 14:13  26.07.17
  Публикувано във факти.бг: Ще бъдат подготвени предложения за оборудването на специални съоръжения за гонки, където водачите ще могат да утоляват жаждата си за скорост напълно законно. Ей това е.
 • 👽👽👽зелени човечета
  Отговор
  2 14:20  26.07.17
  Кога ще ги стигнем .... руснаците !!!

  Коментиран от #3

 • бай Иван
  Отговор
  3 15:07  26.07.17

  До коментар #2 от "👽👽👽зелени човечета":

  Никога. Само упадък ще има. П...ли, лезбийки и араби навсякъде. Като "великия" запад.
 • Въпрос
  Отговор
  4 18:02  26.07.17
  А у нас кога? Защото ми писна на всяко кръстовище да ми се изправят косите. А през ноща направо си е бинго ако не видиш малоумници да се правят на учасници в Ф1.

  Коментиран от #5


 • Random
  Отговор
  5 18:06  26.07.17

  До коментар #4 от "Въпрос":

  Много ми е интересно каква работа имаш ти след 23:00 на улицата?

  Коментиран от #7, #8

 • Лелеее
  Отговор
  6 20:41  26.07.17
  Какви нелегални състезания в тази страна?? Там нямат пътища и коли. Само една Путинка си имат.

  Коментиран от #9, #10

 • Max
  Отговор
  7 07:05  27.07.17

  До коментар #5 от "Random":

  Ами някои може да отиват тогава на работа. Представи си, че хора ходят на работа и нощем да се издържат без да чакат мама да им дава кинти да се правят на вървели.
 • Спиро
  Отговор
  8 09:07  27.07.17

  До коментар #5 от "Random":

  Живеем в свободна страна. Имам право да се чувствам спокоен и в 2 през нощта на улицата. Плащам данъци на Държавата (т.е. на полиция, прокуратура, линейки....пожарни...президент...НС и т.н.) за да си вършат работата - да ми осигуряват спокоен живот. Тоест да работя за да им плащам пак. А повечето от гореизброените живеят в комплекси от затворен тип:(
 • Без коли
  Отговор
  9 13:03  27.07.17

  До коментар #6 от "Лелеее":

  Е ти какво каза... Поразгледай малко в youtube-а и виж колко нямат коли в Русия и колко не правят гонки. Аман от акъли.
 • Путинофил
  Отговор
  10 01:12  29.07.17

  До коментар #6 от "Лелеее":

  Един "диктатор" (Ердоган, да го напиша за такива идиоти) клекна само защото Путин спря руските туристи да ходят в страната му - една от най-мощните икономики в света. Още ли има идиоти, които мислят че Русия е бедна, полуразрушена страна.

Напиши коментар:


Публикувай