Last news in Fakti

12 Септември, 2017 14:44 6 817 21

Audi представи най-бързото RS4 досега

  • audi-
  • rs4-
  • франкфурт 2017

Четвъртото поколение на суперкомбито RS4 дебютира официално във Франкфурт като най-бързото в историята на модела. Новият семеен болид на Audi ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.1 секунди, с 0.6 по-бързо от предшественика.

Задвижването е поверено на 2.9-литров V6 с два турбокомпресора от Porsche. Агрегатът развива 450 к.с. и 600 Нм, които се предават към четирите колела през специално калибрирана осемстепенна автоматична трансмисия.

Максималната скорост на 1 790-килограмовото комби (с 80 кг по-малко от досегашния модел) е принудително ограничена на 250 км/ч. Срещу допълнително заплащане обаче електрониката може да бъде пренастроена за "таван" от 280 км/ч.

RS4 се отличава лесно от стандартното A4 по разширените с 30 мм калници, занижения със 7 мм клиренс, аеродинамичния пакет и 19-цоловите колела.

В серийното оборудване влизат система за изменение на работните режими на управляващата електроника drive select, спортни седалки, скосен волан, цифров приборен панел и прожекционен дисплей.

Менюто с опциите предлага спортно окачване, въглеродно-керамични спирачки и 20-цолови джанти.

Audi вече приема поръчки за новото RS4 в Европа, но първите готови суперкомбита ще бъдат доставени не по-рано от началото на 2018 г. Цените започват от €79 800.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    29 9 Отговор
    идеална
    повече не ти трябва нищо
    супер комби

    Коментиран от #9

  • 2 Язе

    39 3 Отговор
    Някой да предпочита Тесла пред това бижу за същите пароци?Аз не.
  • 3 Христо

    18 2 Отговор
    След чип тоя звяр ще откача с 500+ коня и 700+ нютона... вече нямам ауди, но за мен те си отават едни от най-добрите машини!
  • 4 Еколог

    15 2 Отговор
    Мале това колко е злобнооооо !!!!!!!!!!
  • 5 Go Sho

    5 22 Отговор
    Нищо не казват, за вредните емисии. Покрива ли ги, не ги ли покрива. Отговаря ли на последните евро екостандарти. Според мен, не.

    Коментиран от #8

  • 6 Бай Тошо

    5 5 Отговор
    Хубави комбита правят АУДИ да не кажа че са най хубавите, но така и не вградиха дисплея в таблото
  • 7 123

    21 1 Отговор
    Когато едно нещо е красиво, то просто е ... красиво!
    Уникални пропорций, муцуна, задница, стойка, абе каквото и да кажеш, все ще е малко. А цвета, няма втори. И с механика на Порше! Какво му трябва повече на човек:)

    Коментиран от #16

  • 8 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Go Sho":

    Със сигурност вредните емисии са по добри от колите който се движат по БГ пътищата
  • 9 Spec b

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Rs6;)
  • 10 ккк

    5 1 Отговор
    Според мен има някаква умора "на пазара" от подобни "свръх мощни автомобили". Като цяло те са търсени в доста тесен кръг, а много често и ползвани само за авангардна реклама-в премиум сегмента. Както и да е.

    Има няколко "вида" мощност, които са в употреба при разработването на всеки прототип-модел. Нека кажа за "функционална" и "системна" мощност на автомобила.

    "Функционалната мощност" е онази величина, която е изчислена за задвижване на собствената маса на МПС+полезният товар при оптимална скала на скоростта 60/100/120 км/ч.+ редукции на еластичност и т.н. и т.н. Почти всички "нормални" автомобили са правилно изчислени за "оптимални" подемни възможности и развиване на определени скорости.

    "Системната мощност" при някои подобни на този автомобили е механичен сбор на желани/изчислени и придадени -подемни и скоростови възможности-много над-оптималната необходимост за самия автомобил. Т.е. "напомпан", разбира се това има и странични усложнения: голям разход, температурни аномалии, екология, шум и др. Но са преодолими и за което - Респект! Но струва ли си всичко това?
  • 11 ккк

    16 0 Отговор
    Но не мога и да си крива душата - направила са го доста добре. Въпреки, че не съм почитател на линията им. Браво!
  • 12 Не разбирам

    9 12 Отговор
    Ако беше седан щеше да е по-добре
    само аз ли грам не харесвам комбита

    Коментиран от #17

  • 13 Тоти

    10 0 Отговор
    Красивоооооо
  • 14 ВАГ

    14 1 Отговор
    Как така някой не е написал ,че дачията е по-добра?!!!

    До комент 5 : абсолютно никоя кола в света с двг Не отговаря на стандартите особенно американските (макар,че скандала беше насочен срещу ВАГ)

    По темата: единственото по-добро комби от това е RS6.
  • 15 Shmeker

    7 0 Отговор
    Браво на Ауди
    Честито!
  • 16 му трябва на човека

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    ...едно Ферари с цвят червен ;)
  • 17 Кожо

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Не разбирам":

    Седанът със сигурност е по-красив, но е кола за хора без деца. Дори малка триколка трудно се побира в седан. Ако имаш семейство и не искаш да поддържаш повече от една кола са теб и една за жена ти, това е най-практичното решение. Като се има пред вид цената на тази кола (като нова естествено), хората, които биха могли да си я позволят, са по-скоро на възраст, в която е нормално да имат деца
  • 18 гост

    9 0 Отговор
    Това е Колата !
  • 19 Jimmy

    7 0 Отговор
    ABT остава да се намесят и да излита колата
  • 20 Audi

    4 1 Отговор
    Ауди винаги са правили най красивите комбита дори седаните им са по НЕ хубави от комбитата дори голямото им комби а6 е хубаво не като при БМВ и Мерцедес 5-ца и Е класа са толкова грозни особенно в задницата 🙂 Не хейтвам харесвам и другите 2 марки но при тях големите комбита им са мн зле изглеждащи единствено Волво правят хубави големи комбита заедно с Ауди
  • 21 Jyusix HasiK

    3 0 Отговор
    едно етакова като си имам, за кво ми е Mercedes