Last news in Fakti

18 Септември, 2017 13:49 4 821 3

Урагани, пожари, земетресения или как умират автомобилите

  • автомобили-
  • природни бедствия

Случаи, в които автомобилите се превръщат в безполезен метал, следствие на различни капризи на природата

Както е добре известно, въпреки всевъзможните тестове, подобрения и нови технологии, автомобилите не са напълно безопасни за човека. Що се касае до тях самите, те също не са неуязвими. Особено при природни бедствия. Сега ще ви покажем няколко случая, в които автомобилите умират при абсолютно непредвидими обстоятелства.

Войната

Примери за унищожени автомобили по време на войните има много, но този е абсолютно уникален. По време на Втората световна война британците атакуват 130-метрова немска подводница, превозваща немалко автомобили. Резултатът все още може да се види край бреговете на Египет и е една от атракциите за водолазите, гмуркащи се там.

Аварии по вода

През 2004 година край бреговете на Сингапур се сблъскват два плавателни съда - танкер и товарен кораб, превозващ автомобили. В резултат на тази колизии умират 4 000 чисто нови автомобила с марка Hyundai

Бурии

Вследствие на много силна буря 52 нови автомобила изпадат от борда на японски кораб край бреговете на Владивосток. Преди инцидента, моряците викат на помощ други плавателни съдове, но в тези метеорологични условия никой не успява да се отзове.

Вулкани

Преди около 10 години край чилийския град Шантай изригва вулкан. Властите реагират навреме и евакуират населението, но не и движимата им собственост. Така животът за много от тамошните автомобили е предварително предрешен.

Земетресения

Последствията от земните трусове са известни на всеки - разрушени сгради, пътища, мостове, вълни цунами и т.н. Освен хората, в тези земни катаклизми пострадват и много движимо и недвижимо имущество. На снимката се виждат последствията от разрушаване на мост в Сантяго през 2010 година.

Торнадо

Трудно е да се повярва, но на фотографията е заснет паркинг на една болница в Оклахома. Това се случва на 20 май 2013 година, а причините за тази гледка са следствие от торнадо. Болницата е почти унищожена, а от десетките автомобили пред нея не е останало нищо.

Големият взрив

През август 2015 година в китайския град Тяндзин стават два взрива, първият от които е равносилен на 3 тона тротилов еквивалент, а вторият - на 21 тона. В резултат на това в болница попаднаха над 400 души, като имаше и загинали. Що се отнася до автомобилите, то взрива унищожи стотици VW-та.

Горски пожари

Опасността от горски пожари е повсеместна, особено през летните дни. Огнената стихия обаче унищожава не само природата, а и немалко автомобили. На снимката ви показваме последствията за колите след пожар в Колорадо през 2013 година.

Промишлени пожари

Каква е причината за този пожар в калифорнийския автосалон International Vehicle Importers през март миналата година - не е ясно, но в пожара изгоряха екзотики като Nissan Skyline GT-R Nismo, Eunos Cosmo и един състезателен Skyline GT-R плюс още 20-ина редки автомобила.

Неудачен десант

Това явление не може да се нарече масово и в него не умират много автомобили, но такъв случай съществува. Преди около година 173 военновъздушна бригада от армията на САЩ пусна с парашути над Германия военни всъдеходи HUMVEE. В хода на учението три от парашутите на HUMVEE-тата не се отвориха и срещата им със земята не беше от най-приятните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    11 1 Отговор
    Това с подводницата превозвала автомобили ... беше наистина забавно ...
  • 2 Xanibal

    3 0 Отговор
    A смокиня да изникне от кола виждал ли си ?
  • 3 Atanasov

    1 0 Отговор
    Хаха снимката е е най-вероятно от потопен кораб от немска подводница.Как може английски кораб да потопи немска подводница и то с американски камиони вероятна по лендлиз за англия?