Last news in Fakti

14 Юни, 2008 12:59 633 0

Caterham подготвя версия за общо ползване на пистовия Seven CDX

  • seven cdx-
  • cdx-
  • caterham

Британският производител на спортни коли Caterham съобщи през седмицата, че възнамерява да започне продажбите на версия за ползване по общодостъпни пътища на пистовия си спорткар Seven CDX. Автомобилът CDX е предназначен за каране само по специализирани състезателни трасета.

Колата ще бъде произведена в ограничен тираж от 20 екземпляра. Ще се оборудва с четирицилиндров бензинов двигател с обем 1.6 литра, работещ в комбинация с петстепенна механична предавателна кутия. Мощността на агрегата е 135 к.с. Динамичните характеристики на возилото все още не са съобщени официално.

Caterham-ът ще е с диференциал с увеличено триене, обезопасителен каркас, защитаващ водача и пътника при евентуално преобръщане на колата, кожен спортен волан Momo и 13-цолови лети джанти с гуми Avon.

Цената на автомобила във Великобритания е 20 000 паунда.

Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА