Last news in Fakti

14 Януари, 2016 07:15 2 411 1

Английското автомобилно "Lego" - Caterham с нови предложения

  • caterham-
  • 620 s-
  • s5 widebody

Едни от наистина оригиналните и отличаващи се автомобили в днешно време са тези на Caterham. В тях не присъства голяма функционалност, а приоритет е истинското удоволствие от шофирането. Сега те пускат на пазара няколко новости за модела Seven 620. Първата е по-широко и по-дълго шаси с код S5, което предлага по-голям багажник и вътрешно пространство и по-голям резервоар, с който се увеличава обсега на автомобила.

Другата новост е версията "S", която е по-питомната от пистовия звяр 620R. Тя се задвижва от 2.0 литров Duratec компресорен двигател от Ford, който има мощност от 310 конски сили предавани през петстепенна ръчна скоростна кутия. Благодарение на теглото си от само 610 килограма автомобила ускорява от 0 до 100 за впечатляващото време от 3.5 секунди с максимална скорост от 225 километра в час.

В борбата с килограмите са използвани много детайли от R модела, като таблото и интериорните панели изградени от въглеродни нишки, както и по-лекият маховик за трансмисията. По-цивилизованият S притежава отоплителна система, преден прозорец, седалки с кожена тапицерия и окачване с по-жалещи настройки, но запазва диференциалът и част от спирачната система на R. Гумите на тези красиви 15 инчови джанти Orcus също са по-цивилизовани и така при мокра настилка не трябва да карате "на пръсти". За пръв път се предлагат и карбонови седалки с отопление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ото

    0 0 Отговор
    Винаги са ми харесвали моделите Seven. Има някакъв чар в тези коли. Звука на двигателите им също ми харесва. Явно добре се справят и изработката на изпускателната система. Макар и с не много фенове по света, макар и на голяма част от човечеството тази марка нищо да не говори, си има фенове и хората произвеждат.