Last news in Fakti

7 Ноември, 2012 10:00 4 054 2

Renault и Caterham възраждат Alpine

  • renault-
  • alpine-
  • caterham

 

Компаниите Renault и Caterham започват един доста интересен проект. Става дума за разработка на нов спорткар, който ще се появи в продажба още в края на 2015 година. Новият спортист ще се прави във френския завод на Alpine и ще наподобява на концепта A110-50 (на снимките).
 
Ще припомним, че прототипа Alpine A110-50, е построен на базата на Renault Megane Trophy и беше демонстриран за първи път през пролетта на тази година. Концептът от своя страна представлява стилизиран образ на легендарното Renault Alpine от 60-те години на миналия век.
Alpine A110-50 разполага с 3.5 литров V6 мотор, който притежава 400 к.с. мощ и 422 Нм въртящ момент. Все още няма официална информация колко точно ще е мощна серийната версия, но тя със сигурност ще разполага с по-малко коне от прототипа. Най-вероятно конските сили ще са около 250.
 
По предварителни данни този спортен модел ще се предлага на цени, вариращи в диапазона 40 000 - 45 000 евро. Идеята на шефа на Renault Карлос Гон е чрез компанията Caterham да бъде създаден уникален автомобил, който да носи гените на легендарния Alpine.

Междувременно стана ясно, че наред със спортния Alpine, Renault възнамерява да пусне още състезателни и наточени цивилни версии под марката Gordini. Renaultsport ще продължи да произвежда наточени версии на стандартните автомобили, но Gordini ще са една стъпка по-нагоре позиционирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nogopechen

    0 0 Отговор
    Нека разбирачите започнат започнат да пишат сега!

    Коментиран от #2

  • 2 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "nogopechen":

    Мерси за поканата. Аз най-много ще се радвам ако бъде максимално близко до Лотус елисе. Купе не по-тежко от 1200кг с централно разположен мотор. Най-евтино ще ни бъде ако е 4 цилиндров редови 2.0 турбо около 300к.с та да може да се модифицира лесно. Ще съм по-доволен ако се опитат да направят по-евтина и достъпна спортна кола, отколкото да мерят сили с Поршета, Ферарита и така нататък.