15 Ноември, 2017 10:32 20 870 16

Брекзит погребва Aston Martin?

  • aston martin-
  • брекзит

"Ние сме британска компания. Произвеждаме колите си само във Великобритания. Нови правила за сертифицирането на автомобилите - било то в Щатите, Китай или ЕС - ще ни принудят да спрем производство. Ако не бъде сключена сделка за Брекзит, ще бъде катастрофално", обяви финансовият директор на Aston Martin Марк Уилсън, цитиран от BBC.

За да влезе в серийно производство, всеки нов автомобил в Обединеното кралство трябва да получи сертификат от Агенцията за сертифициране на превозни средства (Vehicle Certification Agency, VCA). В момента документът важи и за територията на ЕС, но ако преговорите за Брекзит се провалят, от март 2019 г. продукцията на Aston Martin няма да може да се продава в съюза.

Несигурността за икономическото бъдеще на Великобритания заплашва компанията във важен момент от развитието ѝ. В началото на годината Aston Martin купи бивша военна база, която смята да преустрои в завод, където трябва да се произвежда кросоувърът DBX.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    35 30 Отговор
    И без това у нас Астон Мартин карат само богатите дебили, така че и да спрат С-класи и Кайени и др само ще ме радва, а още повече ще ме радва у нас да се появи така наречена работническа класа, формирана главно от дебили, както е навсякъде по-света

    Коментиран от #6, #13

  • 2 незнайко

    39 9 Отговор
    Тези англичани мислят, че са на "пъпа" на Земята и всеки да се съобразява с тях ! Какво като са Aston Martin, да си продават колите при тях ! Не са направили нищо друго, освем безумно скъпи коли !
  • 3 Мамарчев

    22 3 Отговор
    Елате в България.......Вижте Great Wall в каква компания-гигант се превърна след като дойде у Българско......хи-хи-хи.
  • 4 гост

    43 0 Отговор
    Хем не искат в ЕС, хем обаче да си ползват свободния пазар. Я да им праскат мито на всичко и да им пада стандарта наполовина.

    Коментиран от #7

  • 5 Кавал

    16 0 Отговор
    ...еееее,жалко...мислех към 3000-ната година да си купя
  • 6 Вуте

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дон Тони":

    Това ,че ти и аз не можем да си купим астин трябва и другите ли да не могат или той гелето си е зле
  • 7 Вуте

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    А нека да ядът дървото като цяло,но частите компании какво са виновни
  • 8 Никой

    11 3 Отговор
    Нищо добро няма да излезе от тоя Брекзит. Дъртите им съграждани гласуваха на референдума и сега това означава, че всички ще са прецакани. И вие да бяхте на мястото на Астън щяхте да виете на умрело. Така че стига с тая злоба, ние като сме толкова големи как никой производител не ще да припари при нас? И след случката с Great Wall като фалираха нарочно фабриката, вече съвсем спаднаха шансовете да се оправим.
  • 9 Мартин

    24 4 Отговор
    Като карат в насрещното и слагат волана от грешната страна да фалират и тва е.Джеймс Бонд да се качи в S-класа да се види у кола
  • 10 пешо

    5 0 Отговор
    BBC=ББС или БиБиСи
    иначе се чете военно въздушни сили
  • 11 някъв тука

    18 0 Отговор
    За голямата работа се мислят тия англичаните. Трябва да се осъзнаят, че сме 21 а не 15 век и половината свят не е Великобритания. Дреме му на ЕС на шмайзера за вас. И не е да кажеш да са тъпи политиците им. Целия народ решиха че не искат в ЕС. Като не искате в ЕС си се оправяйте както си искате.
  • 12 Иван Господинов

    18 2 Отговор
    Няма проблем ще караме поршета. Фалирайте си спокойно
  • 13 ghost

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дон Тони":

    Ми то работническа класа има и сега , а и бедни бол.
  • 14 Беднотияяя

    9 2 Отговор
    Какво беше това Астон Мартин, в къщи май не сме яли такова нещо...
  • 15 хткгф

    2 0 Отговор
    голям праз , поредната лъжа за още пари
  • 16 Хаджи Папурко

    5 0 Отговор
    Като чета злобните Ви коментари разбирам, че за съжаление, оня дебил дупетата с осемдесетте процента е прав.
    Тази империя допреди 100 години е владяла 60 процента от сушата на земята , няма досега загубена война а англичаните не са били никога роби. Винаги досега тяхната сметка е излизала за разлика от нашата Ганьовци. И тук са го измислили така, че не ги мислете.