Last news in Fakti

17 Януари, 2009 09:52 2 668 0

"Eлтрак България" е оторизираният дилър на Caterpillar за България

  • caterpillar-
  • "eлтрак българия"

Фирма “Елтрак България” е създадена през 1992 г. Компанията е един от първите частни вносители на строителна и минна техника за страната. Първоначално изключителен представител у нас на технологичния лидер Caterpillar, портфолиото й постепенно се разширява и включва дизеловите двигатели Perkins и минните багери Terex/O&K.

Търговската, складова и сервизна база на “Елтрак България” е с центрове в София, Варна, Бургас и Стара Загора. 20 мобилни сервизни екипа покриват територията на страната и осигуряват обслужване и на работните площадки на клиентите. През октомври м. г. посрещна първите си посетители и новият софийски комплекс на компанията на бул. “Европа” срещу магазин Метро. Разгърнат на площ от 17 000 кв.м, включва офиси, магазин и склад за резервни части, ремонтни халета, център за обучение и изложбена зала. Специално изградена демонстрационна площадка позволява реалното тестване на машините Caterpillar от потребителите.

В “Елтрак България” работят 80 квалифициран служители. Тяхното обучение и практика следват стандартите на Caterpillar и утвърдените европейски тенденции и опит.

Компанията отдава под наем строителна техника и продава втора употреба машини.

“Елтрак България” е поддръжник на българския рали спорт, спонсорирайки многократния пистов шампион от група N, клас 4 - Илия Царски.

Революция в управлението - новите автогрейдери Сат

Новата “М” серия автогрейдери на Caterpillar включва седем модела - 120M, 12M, 140M, 160M, 14M, 16M и 24M. Следвайки революционни концепции, те отхвърлят схващането, че оперирането на този тип машина е сред най-сложните в индустрията. За първи път традиционните 15 лоста и волан за управление са заменени само от два джойстика, видимостта е неограничена, а производителността е без аналог.

За създаването на серия “М” Caterpillar регистрира над 100 патента. В резултат прикачното устройство, въртящият модул и тегличът (DCM) се регулират лесно, системата за задвижване на всички колела е с по-голям въртящ момент, управлението на мощността е усъвършенствано, а двигателят Cat® от серия “C” е с технология ACERTTM и щади околната среда.

Управление с джойстици

Електрохидравличната система за управление с джойстици спестява 78% от необходимите движения на китката и на ръката за опериране на автогрейдера. Използването на двата триосни джойстика е лесно и интуитивно, не изисква продължително обучение и позволява поддържането на високо ниво на производителност през целия ден.

Задвижване на всички колела с висок въртящ момент

Опцията “задвижване на всички колела” осигурява на серията “М” с 52% по-голям въртящ момент. Независимият контрол върху хидравличния поток към всеки един от хидростатичните двигатели на предните колела пък е постигнат чрез отделните лява и дясна помпи. Двигателят реагира автоматично при необходимост от допълнителна хидравлична мощност.

Нови двигатели и системи за задвижване

Новите автогрейдери от серия “М” отговарят на нормите за вредни емисии EU Stage IIIa. Технологията ACERT на двигателите Cat от серия “С” им осигурява повече мощност за единица работен обем, като запазва надеждността и дълготрайността им, която клиентите очакват от Caterpillar.

Редица са нововъведенията и в системата за задвижване. Задната ос е модулна и присъединена с болтове. Това намалява времето за ремонт. Електронното управление на налягането на съединителя прави превключването на скоростите по-плавно и удължава живота на всички елементи на системата за задвижване.

AP300 - асфалтополагач от ново поколение

Новият асфалтополагач AP300 директно замества BB 730, който е признат за един от най-високопроизводителните малки асфалтополагачи. AP300 е триосен, от колесен тип и принадлежи към класа асфалтополагачи с работно тегло от 6000 до 8000 кг и с ширина на настилане 1.7 метра. Той се предлага с асфалтополагащо устройство AS3173 с LPG или с електрическа нагревателна система.

AP300 е с размери, позволяващи да се използва за асфалтополагане, поддръжка и ремонт на улици в центъра на градове, алеи, игрища и неголеми паркинги. Подходящ е както за обществения, така и за частния сектор в случаите, когато се изисква максимална производителност в различните дейности, като се започне от ново строителство, нанасяне на повърхностни слоеве, ремонти с гореща и/или модифицирана асфалтова смес и се стигне до изпълнение на цялостни обекти. Високата му скорост на движение позволява да изминава кратки разстояния от една работна площадка до друга, без да е необходимо транспортно ремарке.

AP300 се задвижва от четирицилиндров дизелов двигател Cat 3054C DINA с водно охлаждане, номинална честота на въртене - 2200 об./мин. и максимална мощност от 52 kW (71 к.с.). Двигателят работи безшумно, има висока надеждност, лесен е за обслужване и отговаря на нормите на Етап II на ЕС за вредните емисии.

Дистанционно наблюдения Product Link

Product Link е модерна телеметрична бордова мониторингова система, която събира и предава информация за местоположението, работните часове, горивото и за цялостното “здравно” състояние на машината. Тя получава данни от бордовите системи на машините и ги прехвърля безжично, чрез сателит, към оперативния център на Caterpillar. Тази информация може да бъде подадена към компютъра на собственика на машината или към дилъра в зависимост от договора за поддръжка. И в двата случая собственикът има достъп до данните през интернет портал, използвайки парола.

Информацията редовно се обновява и през цялото време автоматично се обработва от софтуера. Все едно имате всеотдаен сервизен техник, който следи машината денонощно, но без разходите за него. Резултатът е повече време за работа, по-ниски експлоатационни разходи и по-висока възвръщаемост на инвестициите за оборудването.

Събирането и предаването на данни от машината е сравнително лесно, а чрез стратегията “Ремонт преди повреда” времето за неочаквани престои почти се елиминира.

Product Link е идеална за всички машини на Cat, но може да работи и с техника на други производители.

Caterpillar - единственият производител на строителна техника в списъка на „Топ 100 световни марки“

Най-големият глобален консултант по брандове Interbrand класира за шеста поредна година Caterpillar в проучването си “Топ 100 световни марки”. В него Caterpillar заема 68-о място, като е увеличила с 5% стойността на марката си и тя е достигнала $5.28 млрд. (от първото си появяване в класацията до момента поскъпването й е с 65%).

“Посланието на бранда ни е добре познато на всички. Ние правим прогреса възможен вече над 80 години - заявава Дженифър Уилфонг, глобален бранд мениджър на Caterpillar.” Щастливи сме, че признаването на нашата марка е в градация. Уверена съм, че стойността й, независимо дали е измерена в щатски долари, или с приноса на нашите дилъри и клиенти за световния напредък, ще продължи да нараства.”

Критерии при изготвянето на класацията са: поне 1/3 от продажбите на всяка марка да са осъществени извън родната й страна, да е добре позната не само на клиентите си и да е предоставила публично маркетингови и финансови данни. Методологията на оценяване на стойността на бранда е подобна на тази на остойностяване на корпоративните активи. Взима се предвид колко би спечелила компанията в бъдеще, като се използва комбинация от проектни анализи, финансовата информация на фирмата и количествени и качествени анализи на Interbrand, за да се получи нетната настояща стойност на бъдещите приходи.Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА