8 397 6

Унищожаването на един нов Ford Focus RS

Радослав Славчев

В интернет пространството се появи едно интересно видео, показващо как се унищожава един чисто нов Ford Focus RS. Клипчето е публикувано на Facebook страницата на ProStreet Race.

Изданието Road & Track внася яснота по темата и обяснява защо всъщност се стига до тази мярка. Оказва се, че става дума за предсерийната версия на модела, която автомобилният производител използва за демонстрация на различни автосалони.

Следващата кола, която е унищожена по същия начин е наточеното комби Ford Focus ST, което дори няма регистрационен номер. На негово място е табела с наименованието на модела - такава, каквато се монтира на колите по автомобилните изложения. Все пак гледката хич не е приятна. Вижте.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Алфа Ромео
  Отговор
  1 12:12  11.12.17
  Все пак не разбрах напълно защо трябва да се унищожи този хубав нов автомобил, какво от това че е предсериен автомобил.

  Коментиран от #2

 • Никой
  Отговор
  2 12:21  11.12.17

  До коментар #1 от "Алфа Ромео":

  Такъв е закона. Никоя част от предсерийна кола не може да се продаде, като ли цялата кола, защото не е доказано, че отговаря на мерките за безопасност, емисии и т.н. Това става с всички прототипи и е редовна практика. Може да се различава само с една част от крайния продукт, но трябва да се унищожи.

  Коментиран от #6

 • baysando
  Отговор
  3 14:14  11.12.17
  Закона си е закон, но си представям само 20 годишните тараляшници, които се търкалят у нас колко повече отговарят на мерките за безопасност.
 • Курин
  Отговор
  4 19:10  11.12.17
  Унищожават го защото дойде зима и ще запали чак в края на април. Форд, кво да го правиш!
 • Чавдар войвода
  Отговор
  5 22:37  11.12.17
  Това е Форд, който пали зимата и затова са го нарекли фокус. Дори автоджамбазите казват: 'Ти на фокуса, форд нЕма да викаш.'
 • Кобрата
  Отговор
  6 14:13  12.12.17

  До коментар #2 от "Никой":

  То ако в България се движеха дори такива коли (тестови), пак щяхме да сме по-добре и да е много по-чист въздуха, отколкото с тези стари барутници дето масово са евро 1 и 2 и замърсяват в пъти повече от една предсерийна тестова версия.

Напиши коментар:


Публикувай