23 Януари, 2018 11:59 5 029 4

Не бях аз, автопилотът на Tesla беше!

  • tesla-
  • автономен автомобил-
  • шофиране след употреба на алкохол-
  • автопилот

Системите за автономно управление имат потенциала да пратят наказанията за шофиране след употреба на алкохол в историята, но този момент все още не е дошъл. Водач на Tesla от Калифорния научи това по трудния начин, след като бе арестуван за управление на автомобил в нетрезво състояние, съобщава SFGate.

Полицейски патрул открил мъжа припаднал зад волана на електромобила по средата на моста между Сан Франциско и Оукланд в 5:30 сутринта на 13 януари. Когато ченгетата най-сетне успели да го разбудят, той обяснил, че колата е на автопилот и не носи вина за опасната ситуация.

Оправданието обаче не хванало дикиш. Полицаите бързо установили, че концентрацията на алкохол в кръвта на шофьора надвишава двукратно позволеното от закона, и го арестували. "Тѐслата" била изтеглена на наказателен паркинг, до който - както уточняват от California Highway Patrol в Twitter - не се придвижила самостоятелно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хой

    13 1 Отговор
    Този хаммериканец и неговата "Tesla" яка тесла са отнесли, нищо че са били на хавтопилоттт ...
  • 2 Прост от село

    10 0 Отговор
    И аз, като пия три ракии, включвам автопилота...(тоест, кара жена ми) ха, ха, ха.
  • 3 незнайко

    3 1 Отговор
    дикиш ! До кога ще се използват турцизми в статиите ??? Не сте в турски сайт !
  • 4 Патриот

    3 0 Отговор
    Единственото хубаво нещо на Тесла - можеш да се извиниш с автопилота. Ама като не го призванат и то отпада.