Last news in Fakti

24 Април, 2018 10:50 7 357 5

Най-евтините кросоувъри на Skoda и VW

  • skoda-
  • kamiq-
  • volkswagen-
  • powerful family suv
Най-евтините кросоувъри на Skoda и VW - 1

Чешката компания Skoda представи официално своя нов субкомпактен кросоувър, който носи названието Kamiq. Това е най-евтиният кросоувър на марката, но за съжаление е предназначен само за китайските пазари. Иновацията е позиционирана на стъпало под Karoq и се прави на старата платформа PQ25, която се използва и за модела Rapid.

Първоначално продажбите ще стартират с 1.5-литрова бензинова версия, която е с мощност 110 конски сили и максимален въртящ момент 150 Нм. Скоростната кутия е само механична. С цел да се запази максимално ниска цена, хибриден силов тракт също няма да бъде наличен.

Най-евтините кросоувъри на Skoda и VW
Skoda Kamiq

Габаритите на Kamiq са 4 390, 1 781 и 1 593 мм, съответно дължина, широчина и височина. Междуосието е 2 610 мм. Kamiq е с 8 мм по-дълъг, с 60 мм по-тесен и с 12 мм по-нисък от европейската версия на Karoq. Междуосието на Karoq е по-голямо от това на иновацията Kamiq с 20 мм.

Своят най-достъпен кросоувър показа и Volkswagen. Той дебютира на мероприятие, посветено на новия Touareg, като все още е под формата на концепция. Тя се нарича Powerful Family SUV (снимката долу) и когато влезе в серия ще се превърне в първия модел на VW, разработен за Китай, който впоследствие ще стане глобален.

Най-евтините кросоувъри на Skoda и VW
Volkswagen Powerful Family SUV


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 56тр

    6 4 Отговор
    скъсах носач на 38000 км,смятай,как се преебах

    Коментиран от #5

  • 2 milorad

    8 2 Отговор
    по скоро . смятай в какви пътни условия шофираш автомобила си : )

    Коментиран от #4

  • 3 Кодиаковец

    1 0 Отговор
    А за Кодиак нещо...? Чух, че и него, таковата, в Китай.... Дали да не отскоча до Китай:)
  • 4 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "milorad":

    Какви пътни условия?Нали е "кросоувър" предполага се че ще ходиш на излети с него и че ще е по-здрав от обикновена лека кола.
  • 5 ВАГ

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "56тр":

    Верно ли бе , на мен пък ми се развали скоростната кутия на едно ЦРВ произведено 2021 ... и аз се преебах.