Last news in Fakti

30 Април, 2018 14:16 10 229 6

VW възстанови двумоторния Golf

  • volkswagen-
  • pikes peak
VW възстанови двумоторния Golf - 1

Съвсем скоро, по повод на новото електрическо VW което връща марката в култовата надпревара Pikes Peak с един електромобил, по-бърз и от болид от Формула 1, ви разказахме и за един от предишните опити на Volkswagen да покори този връх. Ставаше дума за един уникален Golf II, разполагащ с два двигателя - по един за всеки мост.

VW възстанови двумоторния Golf

Нестандартната "двойка", която е със системна мощност от 652 коня, се впуска в надпреварата и до последно се движи по трасето с рекордно време, но малко преди края къса шарнир и подарява победата на колегите си от Audi. След това състезание проектът за двумоторен Golf е закрит и никой никога не чува нищо за него.

VW възстанови двумоторния Golf

До този момент. Сега от VW излязоха с официално съобщение, че са възстановили култовия двумоторен Golf. По агрегатите обаче има промени. Заради по-голяма надеждност на агрегатите общата и мощност е намалена до 500 коня. Иначе, двата агрегата са с работен обем 1.8-литра и са снабдени с турбокомпресори ККК с налягане на турбото от 1.6 бара. Състезателната скоростна кутия е Hewland.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 перняк

    4 4 Отговор
    давайти да го тунинговаме ша му сложим на всеки мотор по оше половинка и с четери аспуха
  • 2 Перник

    4 2 Отговор
    Тоа ша го скъсам

    Коментиран от #5

  • 3 Христо

    6 1 Отговор
    Между другото има такава голф двойка правена от ентусиаст.
  • 4 Volkswagen

    5 2 Отговор
    Истинско произведение на изкуството. Само VW и нищо друго.828
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Истината

    5 1 Отговор
    Голфа традиционно е най мразената кола в компактния клас но това значи че е добра кола и тези които не могат да си го позволят се задоволяват с хейтърски постовя. имам тройка която търкалям повече от 20 г0дини.турбодизела и го докарахме до 130 коня.Смърт за парвенютата в луксозните среден клас лимузини а на дълъг път с клима не минаванад 3.8 литра разход.Хайде мразете ме за този голф