Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 10:58 7 588 23

Opel вади Astra с 280 к.с.

  • opel-
  • astra-
  • opc

 

На автомобилното изложение в Женева, което ще отвори врати след по-малко от месец, Opel ще покаже малкия кросоувър Mokka и Astra OPC. Естествено по-голям интерес ще предизвика най-бързата Astra в историята на модела, снимки на която бяха официално разпространени.
 
Astra OPC разполага с двулитров двигател, снабден с турбокомпресор с мощност 280 к.с. Максималният въртящ момент пък е 400 Нм. Моторът е комплектован с шестстепенна механична скоростна кутия и диференциал с повишено триене, монтиран на предния мост.
 
Най-мощната модификация OPC се различава от стандартната Astra с три врати по значително по-агресивния външен вид. Екстериорните промени са видни от снимките, като освен тях автомобилът разполага с 20-цолови джанти и окачване с адаптивни амортисьори.
Още от новостите включват модифицирана спирачна система със значително по-мощни апарати, осезаемо по-информативна кормилна уредба и нов интериор. Акцентът в него са иновативните седалки, които впоследствие ще се монтират и на други наточени модели на марката.
 
Що се отнася до преките конкуренти на Opel Astra OPC, те са добре известни на почитателита на спортно ориентирани компактни хечбекове. На първо място това са Volkswagen Golf R, който има под капака си 271 к.с., и Renault Megane R.S. (250 к.с.).
 
Не трябва да се пренебрегват и SEAT Leon Cupra R, който разполага с 265 коня, както и Ford Focus ST с мощност 250 к.с., чиято премиера предстои. Така картината се очертава ясно - Astra OPC ще разполага с най-много коне сред преките конкуренти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    4 0 Отговор
    ne sam fen na markata no tazi AStra shte e mnogo dobra.bravo.
  • 2 krasi

    3 3 Отговор
    ako be6e sas zadno 6te6e da e po golqm zvqr
  • 3 Ники

    3 3 Отговор
    Focus ST ще е по добрия вариянт (мое мнение) !
  • 4 Тайм

    3 0 Отговор
    Старата Астра също беше с по-як мотор от конкурентите и AutoBild пишеше суперлативи за мотора, но много критика отнесе управлението - вибрации и теглене във всички посоки при ускорение, а тая е още по-мощна. Спортното в една кола не е само мощ, а цялостно поведение на пътя. Другото е, че Астрата е по-тежка от повечето конкуренти така че времето и тестовете ще покажат.
  • 5 ML 320 CDI

    0 5 Отговор
    старата с 240 коня пише че ускорява от 0 до 100 за 6.4 секунди,и има максимална скорост 244 км/ч.тази трябва да ускорява за под 6 секунди,и максималната и скорост да бъде 250 км/ч но ако се махне ограничителя 100% че ще дигне 270 км/ч
  • 6 W203

    2 2 Отговор
    И аз исках да правя моя кадет бегачка и да изглежда като тази астра. Поръчах преди 2 седмици на 1 момче да ми направи заден спойлер от фибро.. нещо си за 80 лв. Той щеше да е единствения неръждив фрагмент по колата и да и придава изразено спортно излъчване. За жалост вече 20 дни не мога да запаля бангията, за да провери дали мерките са правилни.
  • 7 Коко Мартинов

    3 1 Отговор
    Тази Астра вече бих си я купил.
  • 8 Alek

    1 3 Отговор
    Досега бегачка с предно предаване не съм виждал. Поне за драгове ще е много.
  • 9 nemo 84

    0 1 Отговор
  • 10 aha

    1 1 Отговор
    nafta nqma6 li obleq q hubavo i 6te plamne,kolkoto i da e rajdqsala :D
  • 11 740D do W203

    1 0 Отговор
    Ама ти още не си ли го направил? Аз на моя съм му сложил отзад един антикрилник, от старите шкоди и съм го обвил в с бризент. Сега зимата много помага, защото не ми измнръзват ръцете докато я бутам...и разбира се лепенката с надпис ASKONA стои гордо на задния капак.

    Коментиран от #12

  • 12 Maurice

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "740D do W203":

    @11 Подозирам че 740D и W203 е едно и също лице.Вземи се спри преди да ти се е изострила шизофренията.Ако все пак греша,то имитацията винаги е по-лоша от оригинала и W203 е по-добре да си намери друго поприще!!
  • 13 георги киков

    0 2 Отговор
    супер любимата ми кола
  • 14 740D до W203

    1 1 Отговор
    Колега, ако ника 740D ти е по-на сърце, пиши с него ако искаш, а аз ще взема W203. Няма смиъл да слагам никове като "1.4 д" или "ръжда", ама важното е да обменяме опит.
  • 15 W203

    0 0 Отговор
    Няма проблем за ника. И аз мислех моя да е "ръжда" или "защо", но си казах, айде да не е. Иначе това с твоя спойлер не е ли малко циганийка, нали знаеш, че аз съм безкомпромисен в поддръжката на возилото си. Например преди зимата я намазах цалата с мечето с ръждопреобразувател и после с една кофа разтопен асфалт. Мислех на отвън на тавана да залепя с горелка от тия плоскости за покриви на къщи, дето имитират керемиди и ги продават в практикер, но после се отказах и сега ми тече на главата. Но в момента дупките са замръзнали и не капе чак толкова.
  • 16 W203

    0 0 Отговор
    Грешиш, различни сме. Трудно е обаче да се каже кой е "оригинала", защото първо аз пишеш с 740Д по проблемите с моя кадет, после дълго време не писах изобщо и видях, че колегата ми ползва ника. Когато пишех с него, той използваше W203. Затова като видя, че е писал преди мен с 740Д ползвам неговия, за да няма объркване.
  • 17 740D

    0 0 Отговор
    Да ти кажа заглеждат я. вярно, че е малко кичозно, но в крайна сметка има ефект. Бях ти писал преди, че правих оптичен тунинг от сорта на тасове, облепих със синьо тиксо фаровете, те и без това не светят много, топка от калибра на скоростния лост и други такива стилни доработки. С покрива аз си реших проблема, като оформих дупката като шибедах на тавана и сложих багажник от москвич, който го завих с чохъл сега за зимата и не тече. Сега сериозно, и аз от доста време не бях писал тук и много се радвам, че и ти се включи, а и честно да ти кажа много се надявах да те засека, за което много се радвам:)
  • 18 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    abe tuka tozi strada ot razdvoenie na lichnosta.
  • 19 baihui

    2 0 Отговор
    красота, браво!
  • 20 Дошо

    2 1 Отговор
    Астричката е супер яка.Пожелавам и да нарита много Голфове и А3 по пътищата.

    Коментиран от #21

  • 21 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Дошо":

    @20 to e iasno che kenefite ot neiniat klas delo na VAG sa ADIO.
  • 22 520 zender

    1 0 Отговор
    Астралът е супер.След години пак ще има лепенки на задния капак от рода на gti killer
  • 23 някой

    0 1 Отговор
    Зендер оня ден видях в Германия на една магистрала ГТР. От страни на вратите имаше около 20 емблеми на БМВ , Порше и Мерцедес зачеркнати с кръстче. Ей това се казва идея няма нужда от надписи.