Last news in Fakti

22 Февруари, 2012 10:48 10 236 27

Ford показа новия Transit

  • ford-
  • transit-
  • женева 2012-
  • tourneo custom concept

 

Покрай шумните автомобилни премиери на големите салони място за изява намират и работягите. Ford избра Женева за дебюта на следващото пколение на легендарния Transit. Tourneo Custom Concept показва как ще изглежда новото семейство товаро-пътнически возила на "Синия овал" в Европа и Азия.
 
Заедно с осемместния бус в Швейцария ще бъдат представени обновена гама двигатели, куп системи за подпомагане на водача и свежи дизайнерски решения. От Ford се заканват следващият Transit да бъде много по-комфортен, добре оборудван и високотехнологичен от конкурентите си.
 
От информацията за Tourneo Custom Concept става ясно, че новото поколение на буса ще се оборудва с 2.2-литров Duratorq TDCi с мощност 100, 125 или 155 к.с. и оптимизирани показатели за разход и вредни емисии. Всички модификации ще се комплектоват с шестстепенни механични трансмисии и система за автоматично гасене и стартиране на двигателя в задръстване.
 
Гамата по старому ще предлага огромно разнообразие от междуосия и височина на тавана. По-късно през годината ще бъде представен и по-голям и тежкотоварен вариант със задно задвижване за американския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ahaha

    5 0 Отговор
    ne razbiram ot busove, no designa me kefi, vseedno niakoi e vkaral edin ford focus v microvalnowata i toi kato edna pukanka e puknal i e stanal na bus :)
  • 2 руснака

    2 0 Отговор
    на мен пък ми прилича на хюндай
  • 3 Илиян Ангелов

    4 0 Отговор
    Vreme be6e Ford dase opal4at na multivana na VW.
  • 4 VW&Mercedes

    0 2 Отговор
    Do N:3 Multi-to na VW sa besporniq lider v semeinite vozila ot tozi segment.

    Коментиран от #6

  • 5 Путин

    3 0 Отговор
    Това е по-скоро работяга, а не семеен бус :) Или да кажем, най-тежкото му приложение ще бъде "работнически бус". Иначе и мен ме кефи на дизайн, ама и стария си го бива.
  • 6 The Bear

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "VW&Mercedes":

    @4 - VW-то наистина е много добро, но има доста недостатъци, които самонадеяният производител не си прави труда да отстрани. Бяха ми любима марка (заедно с Ауди) заради хубавите ми впечатления от двете марки преди 10-15 години, само че напоследък станаха доста капризни, дефектиращи и скъпи. Полезно ще е някоя друга марка да им даде урок - защо не Форд с новия си бус. VW държи цени до небето без реална обосновка - бих искал да мога да си купя по-практична и красива кола с по-гъвкаво вътрешно пространство за по-малко пари...
  • 7 Атанас Радев

    0 0 Отговор
    И на мен ми харесва буса. Карал съм още старите "Акули" и беше гот. Следващите също си бяха на ниво, а този си е направо готин. Пък и вече не гният както едно време.
    А специално за ahaha - страхотно готино и точно сравнение. Браво
  • 8 Джуган

    1 0 Отговор
    С този 2.2 Duratorq TDCi 155 коня, ще върви като самолет и при това тези двигатели са много добри и надеждни + това са с огромен въртящ момент :D
  • 9 robot

    0 0 Отговор
    mno e qko tfa ford-che
  • 10 реалист

    0 1 Отговор
    Това зимата ще пали ли,или пак ще гледаме паметници на Форд затрупани със сняг по кварталните улички . Както пред нас някакъв си е паркирал изгнилия фордак и вече 5 месец гние на едно място ! АМАН
  • 11 Путин

    1 0 Отговор
    Е, аз да си кажа мнението. Преди две студени зими ни затрупа голям сняг по Нова година. Аз с моя Форд бях единствения, дето отиде без проблем на работа. Останалите - на единия му паднал акумулатора, на другия скоростната кутия на Е-класата не работи зимата, на ретия Пежото до първия сняг и чака щъркелите. Та така, само един Форд успя да се пребори с преспите при -20 градуса. Аман от разбирачи. проблемът не е в марката, а в кочините, които карат 90 % от собствениците на автомобили в България. Автомобил се кара максимум 10 години и на скрап. Това е. След тоя период, той е морално остарял, не отговаря на никакви екологични норми, гори като ламя в сравнение с наследниците си, опасен е от гледна точка на сигурността защото първо, няма адекватни пасивни и активни системи за сигурност, има остарели и вероятно вече почнали да ръждясват ламарини. Умората на материала води до загуба на първоначалните му качества, което прави автомобилът опасен при катастрофи с по-ниски скорости, откакто като е бил нов. Затова моля, не давайте примери с бараки от времето на Виденов.
  • 12 boce

    0 0 Отговор
    qko me dzveri
  • 13 Медвед

    0 0 Отговор
    Последните 2 г. карам последната версия, най-голямата база и съм много доволен от тего. Прави сте за едно - това работно магаре и ако не се базикаш с горивото ще те закара на край света)
  • 14 пешо

    0 2 Отговор
    Циганин и Форд не работят зимно време.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "пешо":

    @14 smeshko
  • 16 Ангел Русев

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "пешо":

    @14 Пешо , гледай си работата и днеска си карах моето транзит - че , а все още сме зима
  • 17 дани

    2 0 Отговор
    абе реалиста точно бусовете им винаги палят безотказно независимо от студа што говориш глупости
  • 18 Христов

    2 0 Отговор
    Страхотен дизайн и доказано качество с годините. Вероятно отново ще стане бус на годината
  • 19 дани

    1 1 Отговор
    Пешо и форд имам циганин работник имам.Ми бачкат !Ми ти кво имаш "ГОУФ 2 дизел"????????А?

    Коментиран от #20

  • 20 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "дани":

    @19 haha
  • 21 VVV

    0 1 Отговор
    Transporter ili Transit this this is the question
  • 22 FMC

    0 0 Отговор
    Що му обръщате внимание? Нека си се радва на остроумията момчето. Познавам такива на по 60 + години, дето не им писна да ми повтарят това, което е написал тоя тийнейджър. Ама нали сме с W123...
  • 23 Тодор Тодоров

    0 0 Отговор
    Буса е страхотен на прима виста! Имам Опел Виваро 2007, 2.0CDTI-114 к.с. което ползвам за работа и за лични нужди и досега бях очарован от него и не гледах други микробуси. Не ми е правил проблеми, интересен и дори красив дизайн, поведение и динамика на лека кола...
    Този обаче ми запали чергата!
    Страхотен дизайн, очертават се и добри двигатели...За механиката, не се съмнявам предвид опита на Форд в този сегмент, ще е добра и надеждна.
    На "умниците" с вицовете за форд, циганите, зимата, внезапната смърт и куп глупости още: Пичове, направете ни услуга, млъкнете!
    Форд бих го предпочел пред всеки Опел, всяка френска или испанска барака.
    Не говоря колкото да става лаф. Работата ми е свързана с микробуси, та имам идея от тях.
  • 24 Фордажия

    1 0 Отговор
    Реалиста, ти си поредния който повтаря като папагал лафове на 20 год. Или си ги чул от по-големите батковци в 12 клас? Аз имам Форд Ескорт на 17 години. От 5 години ми е в ръцете. Върви и пали без проблеми. Една капка масло няма по двигателя. Гори 6 на 100 при скорост 100км/ч (1.6 16в 90 коня) Айде кажи ти твоята коладето работи зимата каква е? Или събираш парички за голф 3 1.8 моно ?
  • 25 FMC

    0 1 Отговор
    Имах един ЗаЗ. Зимата му бях налял M16D. Опитах се да запаля. Ударих на камък. Манивелата върши някаква работа.
  • 26 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    ford poslednite godini mnogo naprednaha.
  • 27 фенчето

    0 0 Отговор
    Старите фордели са дараци ,но бусовете ги бива само вище дистрибуторите какво карат форд и мерцедес