Last news in Fakti

13 Май, 2010 12:33 2 428 1

Къстъм: Острието на Шиния Камура

  • шиния камура-
  • къстъм-
  • ducati 999r

Този мотоциклет преди може и да е приличал на Ducati 999R, но майсторът на къстъм мотори Шиния Камура не е оставил много от машината за разпознаване. След като сваля оригиналните пластмаси и спойлери, той ги замества за ръчно ковано и занитено тяло, за да превърне мотоциклета в „Острието” (Edge). Постигнатия ефект е, че сега машината прилича на разнебитен, стар космически кораб, нещо което подчертава органичния метал по V-образния двигател с водно охлаждане и 150 кн.с. Казвайки че моторът прилича на космически кораб не значи, че е по-бърз от „земните”мотори, но пък цената е звездоманска - $200,000.

По механичната част на мотоциклета почти нищо не е променено, освен че Шиния е вкарал изпускателната система под опашката на мотора. $200,000 за метално тяло, което ще ви отреже краката, ако не дай си Боже паднете с него.

Предпочитаме да гледаме на работата на Камура като любов към моторите на един луд японски гении, творящ в прашен гараж. Има нещо грубо и животинско в машините на Шиния, като че ли това е отражение на вътрешна нагласа към моторния свят. Изглежда, че метално тяло е намалило височината на Ducati 999R и увеличило дължината на мотора. Това са пропорции, които обикновено не се считат за красиви за мотоциклет, но все пак машината не изглежда зле, тъй като въплътява основната идея за това как би трябвало да изглежда един супербайк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yamaha R1

    0 0 Отговор
    Moje da ne e ot nai krasivite na vunshen vid no lichno na men mi haresva . A shto se otnasq do burzinata naistina e zvqr