Last news in Fakti

31 Август, 2010 09:55 2 142 0

Къстъми Dark Star

  • dark star-
  • филип ван гийст-
  • къстъм

Филип ван Гийст управлява Dark Star Kustoms в Хага, Холандия. Този Harley WL се нарича " The Merlin’" и е звездата на последния брой на списание Greasy Kulture. Кормилото е от белгийски мотопед "Flandria", фаровете са от велосипед, а бензиновата капачка от източно немски мотопед "Stimson". Двигателят е Harley-Davidson WL от 1942 г. (750 куб.см), който Филип заменил за мотоциклет BMW. ("Двигателят беше метален скрап", казва той, който трябваше да бъде възстановен). Останалото е започнато от нулата – всичко е ръчно изработено от Филип: това включва рама, изящния малък резервоар и калника.

Според редактора на списание Гай Болтън, "Филип има определена представа за това как трябва да изглеждат чопърите от „старата школа", преобразявайки мотора си с аксесоари от преди 1950 г. Той комбинира и попълва части от различни марки, за да измени обичайната тема, а именно къстъм Harley-та. "Намерението на Филип е да създаде" един наистина малък мотор, подходящ за забързания трафик в Хага ... Не можах да реша какъв цвят ще отива на мотора, но той всъщност изглеждаше готино и преди промяната: износен метал, много естествен. Всичко, което съм направил е да пръсна малко лак върху метала, за да не ръждясва. Мотоциклетът отнема само пет седмици, за да бъде направен, такъв, какъвто е сега: бързата работа е запазена марка на Dark Star, което е невероятно, като се замислиш, че е започнат от нулата и всичко по него е ръчно изработено”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА