Last news in Fakti

3 Януари, 2019 18:16 10 006 17

Измериха истинското ускорение на Audi RS3

  • audi-
  • rs3-
  • ускорение

Подобно на други германски производители, Audi често занижава реалните технически и динамични характеристики на колите си. Измерванията в независими тестове редовно отчитат по-добри времена за ускорение от посочените в паспортните данни.

Това обяснява защо от немския YouTube-канал Automann-TV са подходили с недоверие към официално обявените времена за ускорението на седана RS3 и са решили да проверят от първо лице спринтьорските му заложби. Както може да се очаква, от Audi по традиция са подценили умишлено модела.

Оказва се, че според измервателната апаратура VBOX 400-те коня на 2.5-литровия петак изстрелват RS-тройката до 100 км/ч за 3.7, а не за 4.1 секунди, както твърди производителят. Скоростомерът закръгля 200 км/ч за 12.8 сек., а максималните 266 км/ч се достигат за 26.3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    27 12 Отговор
    ПО Нашите "Гладки" ПЪТИЩА ЩЕ СЕ ДВИЖИ С МАХ 110км/ч

    Коментиран от #8

  • 2 CL500

    13 10 Отговор
    Мен малко ме съмнява този тест. Подобен резултат и то със зимни гуми, а и на влажен път. Отделно казват за измервателна апаратура, но защо не показват резултата от нея, а само километража, който е неточен. Също така трябва да се направят няколко теста с Джи-Пи-Ес-а и да се вземе осреднената стойност. За Порше знам, че занижават реалните им резултати, за другите знам само за мощността, за ускорението не съм сигурен. Иначе всеки производител си решава къде да дърпа най-много колата - предавателни числа на кутията на различни предавки, обороти на двигателя при макс мощност и върт. момент и т.н.

    Коментиран от #5

  • 3 Японеца

    18 22 Отговор
    Маркетингови заблуди и лъжи в стил ваг- ни!
  • 4 Гошо

    7 4 Отговор
    Всяка една диагностика по OBD може да прави тест 0-100 и то съвсем точно.

    Коментиран от #6

  • 5 Антиелектрика

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "CL500":

    Точно така - с цел безопасност, скоростомерът винаги показва 5-10 км/ч. Това означава, че RS3 ускорява за 3,7 секунди, но от 0 до 90 км/ч. Имаше един епизод на "Пета предавка" по Discovery, в което какво ли не правеха, за да стигнат заводските времена на AUDI SQ5, но така и не успяха да свалят до заявените заводски 5,1 секунди от 0 до 100 км/ч.

    Коментиран от #10, #16

  • 6 хич

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Може, ако апаратурата в колата е калибрирана точно, което хич не е гарантирано. Та по-добре с радарчета.
  • 7 АLFA Q 4

    3 7 Отговор
    ЕЕЕЕЙ С КВИ ЛИ НЕ ТРИКОВЕ ИГРАЯТ ТЕЯ ВАГИНИ

    Коментиран от #9

  • 8 Даффф

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар📝":

    По вашите "не гладки" пътища си карам всеки ден колата със 180-200 без грижи.
    И това е с " харесваните" от вас ваг ени.
    Колата е 1.2 tsi с ултра "невероятните" 105 кс.
    Вземете вече карайте нормални коли, стига ревахте за щяло и нещяло.
  • 9 Dada

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "АLFA Q 4":

    Баце, карай алифичката и не ни мисли нас със в агентите! Разбирам те напълно - към момента не виждам какво друго бих карал, освен немско или ваг.
    Вероятно си много доволен от италианските, френските, японските, корейските, руските или американските ч. кии, така че дерзай..., заеби ги тия аудита.

    Коментиран от #15

  • 10 Prorok

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Как разбра с колко точно е разликата между реална и отчетена скорост при този авщтобил?
    Можеш ли да ни осветли, защото ми се струва, като история от типа чух от еди кой си, който познава един дето го е виждал... Гледал съм доста тестове и показват разлика, като посечен ата от теб, но във високите скорости.
    При 100 км / ч може да е супер точен скорост мера на тази кола. Изказване от такъв тип са, като разговор между пиян ц.ганин и оная му работа.
    Да се върнем на автомобила - има страхотни отзиви за него. Бих си го купил.

    Коментиран от #12

  • 11 Вихъра

    4 1 Отговор
    Представям си вечно недоволните и плюещи, ПО КОЛИ, КОИТО НИКОГА НЕ СА КАРАЛИ!!! да узнаеме какви варели безподобни карат???
    Да господа, ние балъците с вагените питаме вас тарикатите?? ..чакам да ми прехвалите японските изгнили варели с нетърпение! Мерси
  • 12 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Prorok":

    Малко трудно ти се разчита - няма да е лошо да хвърляш по един поглед на това, което пишеш. Иначе кой какво е чул-недочул, си е твое право да вярваш. Аз вярвам какво пишат хората и какво съм измерил на няколко автомобила с радар и с GPS. Тук имаше преди време дори статия на тази тема - ето, чети: https://fakti.bg/technozone/312587-zashto-i-s-kolko-laje-skorostomerat То не става само с празни приказки, трябва си и четене.
  • 13 4х4

    0 2 Отговор
    С 400 коня а само 266 км ? Митсубиши с 295 коня(фабрично), спира да ускорява при 273(измервано многократно).Друг автомобил ,с 390 коня вдига над 300. Това Ауди е с проблем... Не са му сметнали правилно предавките в скоростната кутия или нарочно са го оставили така, за да си е конкурентно на близките Форд и Опел,вдигащи 250. По-нагоре не му трябва.
  • 14 Viper

    0 0 Отговор
    Не съм фен на Ауди, но RS3 е страхотна кола по отношение на естетика, както и много бърза. Интересувайте се кои серийни автомобили ускоряват от 0 до 200 за 12 секунди.
    Относно измерването, показват данни от GPS устройството, което стои в ляво над таблото (дори водачът го сочи в един момент от клипа).
  • 15 АLFA Q 4

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Dada":

    БАЕ ИМАХ АУДИ, КАРАХ И ГОЛФ,,,, ПОВЯРВАЙ МИ ИЗОБЩО НЕГОРЯ ОТ ЖЕЛАНИЕ ОТНОВО ДА КАРАМ НЕКВО ТАКОВА,,,,
  • 16 333

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Не, че скоростомерът има някакво отношение в тоя случай, ама от маса години европейска директива забранява отклонение на скоростомера в толкова широки граници, надолу включително. На новите коли са сравнително точни със стандартни неизносени гуми. Силно износена гума, без да е за смяна, може да ти даде 5км/ч разлика при 150. При 100 трудно се хващат разлики с нормални гуми. И при повечето коли поне след 2010 е така, дори и при Дачия, а директивата е далеч преди 2010.

    Коментиран от #17

  • 17 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "333":

    За такава евродиректива чувам за първи път. За сметка на това съм дал линк от статия преди няколко месеца от този сайт - https://fakti.bg/technozone/312587-zashto-i-s-kolko-laje-skorostomerat Ето ти цитат от нея: Публикувано във факти.бг: "В много държави по света законодателството ЗАДЪЛЖАВА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ДА ЗАЛАГАТ ОТКЛОНЕНИЯ в показанията на скоростомера още при проектирането на автомобила. Това е прави от съображения за безопасност и по правило предвижда положителни корекции, т.е. ПОКАЗАНАТА СКОРОСТ ТРЯБВА ДА Е ПО-ВСИЧКО ОТ РЕАЛНАТА". Така, че ще ми е любопитно да ми цитираш тази евродиректива, която противоречи на статията.